Sevabı da, günahı da benim

30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’den yeniden Belediye Başkan Adayı olan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, çok konuşulan Belediye Meclis listesini kendisinin yaptığını belirterek, “Hataları ile, sevapları ile sorumluluk benim. 30 Mart’ta ki çıkacak olan sonucun sevabı da, günahı da bana aittir” açıklamasını yaptı

Sevabı da, günahı da benim
06 Mart 2014 Perşembe 08:03

Çerkezköy AK Parti İlçe Başkanı Reşat Bahar ile birlikte Gazetemizi ziyaret eden AK Parti Adayı Ali Ertem önemli açıklamalarda bulundu. CHP Aday Adayı Dr. Remzi Garip’in son anda listeye dahil olduğunu, Dr. Remzi Garip’in sadece Balkanlar Dernek Başkanı Turgut İleri’yi kendisine önerdiğini ve bunların dışında bir isim önermediğini ifade eden Belediye Başkan Adayı Ali Ertem, “Mehmet Soyhan, Nurettin Yekeler gibi isimlerin  önerilmesi söz konusu değil. Ben bu isimler ile zaten görüşüyordum ve listede yer almalarını arzu ediyordum” açıklamasını yaptı.
APRONDA SIRA BEKLEMELERİNE GEREK YOK
AKP’nin neden dışarıya açılma gereği duyduğunu da açıklayan Ali Ertem, kendilerinin bir siyasi parti olduğunu ve siyasi partilerin bulundukları yerin demografik yapısını göz önüne almaları gerektiğini belirterek, “Amaç hizmet etmek ise dışarıdan partimize gelen insanların uzun süre apronda sıra beklemesine gerek yok. Sonradan aramıza dahil olan insanların bir kısmı Meclis Üyesi Adayı olarak, bir kısmı Teşkilat’ta görev alarak hizmet edebilir. İlla uzun süre bekleyecekler diye bir şey söz konusu değil. Benim listemi yaparken temel düşüncem Çerkezköy’e 3. dönemde daha iyi hizmetler yapabilme fikri” çıkışında bulundu.
İÇERDEN ATAYIN TELKİNİNDE BULUNDUM
Ak Parti İlçe Başkanlığı görevine Reşat Bahar’ın atanması noktasında kendisinin bir tasarrufunun olmadığını kaydeden Ali Ertem, “Ben Koordinatör Milletvekilimize ve İl Başkanımıza ‘Kim olursa olsun çalışırım’ dedim. Ama atamanın seçimin ertesine bırakılmasının faydalı olacağını söyledim ve atama yapılırken de birinci önceliğin Teşkilat içinden olması gerektiğini ifade ettim. Kırgınlık, küskünlük oluşmasın diye. Selda Yeşil’den vazgeçilmemesini, geçerseler de içerden bir arkadaşın İlçe Başkanı olmasının faydalı olacağını söyledim. Neticede İlçe Başkanı için adaylarla mülakatta yapıldı. Genel merkez böyle bir karar aldı ve atama yaptı, bizlere ‘Hayırlı olsun’ demek düşüyor” ifadesini kullandı.
HATIRLASAYDIM YENİDEN ADAY OLMAZDIM
Kendisinin 3. Dönem için Belediye Başkan Adayı olmayı ciddi olarak düşünmediğini belirten Ali Ertem, “Bana kalsa Adaylığı düşünmüyordum ama şartlar beni bu noktaya getirdi. Çünkü 2009 yılındaki Adaylık sürecinde yaşanan çirkinlikler, iftiralar vs.’leri hatırlasam yeniden Aday olmazdım. Onları unutmuştum ve çirkinlikler bu dönem yaşanmaz düşüncesi ile Aday oldum. Tekrar yaşayacağımı bilsem Aday olmazdım” açıklamasını yaptıktan sonra bu sefer kesin kararlı olduğunu ve seçilirse 2019’daki seçimlerde bir daha Aday olmayacağını, zaten artık tabandan gençlerin geldiğini ve gençlerin önünün açılması gerektiğini söyledi.
ORDU’YA SERT ÇIKTI
MHP İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu’nun kendisinin listesini eleştirmesi hakkı ve hukukunun bulunmadığını da ifade eden Ali Ertem, “AK Parti’nin hazırladığı liste partiyi ilgilendirir ve bu liste içe yönelik bir listedir. Bizi liste noktasında eleştiren kişi neden CHP’nin veya bir başka partinin listesi hakkında konuşmuyor?” çıkışında bulundu.
PROJELERİNİ AÇIKLADI
Gazetemize yaptığı ziyarette projelerini de açıklayan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "2004'te geldiğimizde Çerkezköy'ün nüfusu 40 bindi. Bugün Kızılpınar ve Veliköyle birlikte 120 binli rakamlara ulaşmış durumda.  Mesela 2004'te Malkara'nın nüfusu 25 bin iken bugün 28-29 bin olmuştur. Oysa, Çerkezköy üstüne bir Çerkezköy daha koymuş durumda. 10 yıldır Belediye Başkanıyım. Geldiğimizde Çerkezköy'ün önemli problemleri vardı. Bunlar, yol, altyapı, su, kanalizasyon, ulaşım problemleriydi. Bugün hiçbiri yok. Bu nedenle altyapı üst yapı projeleri artık açıklamayacağız. Projelerimiz sosyal projeler ağırlıklı, Çerkezköylülerin, sizlerin yaşam kalitesini artıracak çalışmalar olacak" ifadelerini kullandı.
İŞTE ERTEM'İN PROJELERİ
Başkan Ali Ertem'in seçim vaadleri arasında yer alan projelerinin başında 'Halk Pazarı Yanı Rekreasyon Alanı' geliyor. Burada 50 bin metrekare şehir parkı olacağını belirten Ertem, Kapalı Pazar Alanı ile Atatürk Viyadüğü arasının ilçe parkı haline getirileceğini söyledi. İkinci proje ise 'Kartaltepe (Tepe) Piknik ve Mesire Alanı' düzenlemesi. Ertem, bu bölgeye 10 bin metrekare yapay gölet oluşturacaklarını ve piknik ve mesire alanlarının yeniden düzenleneceğini kaydetti. Ertem'in bir diğer projesi ise 'Gölet ve Mesire Alanı' projesi. Hallaçlı-Çerkezköy arasındaki 75 bin metrekarelik alanda, doğal gölet ve mesire alanının yeniden düzenleneceğini söyleyen Ertem'in diğer projeleri ise şöyle: Çerkezköy Küçük Sanayi Bölgesi, Kültür Merkezi, Futbol Stadyumu, Kapalı Spor Salonu, Yüzme Havuzu, Aqua Park ve Spor Kompleksi, Bağlık Mahallesi Rekreasyon Alanı, Yeni Viyadük ve Kavşak Düzenlemeleri, Kat Otoparkları, Kapalı Halk Pazarı'nın yeniden yapımı, Semt Spor Tesisleri, Fevzipaşa ve Fatih Caddeleri Düzenleme Çalışması, Çevreci Sokaklar, Gençlik Merkezi.
100 BİN AĞAÇ DİKİLECEK
Başkan Ertem, yeni dönem projeleri arasına ağaç dikimini de aldı. Çerkezköy'e 100 bin ağaç dikeceklerini belirten Ertem, her yıl 20 bin ağaç olmak üzere toplam 5 yılda 100 bin ağaca ulaşacaklarını kaydetti. Ertem, yeni dönemde Kadın Sığınma Evi, Semt Konakları ve Taziye Evi, Pınarça Deresi, Çorlu Deresi, Kavakdere Dere Islahları ve Rekreasyon Düzenlemeleri, Düğün-Nikah Salonu, Bilgi Evleri, Lise Kampüs Alanı, Katı Atık Bertaraf Tesisi, Atık Su aratıma Tesisi, Avcılar İçin Trap Atış Alanı, Kent Müzesi, Öğretmen Evi, Uyum Entergasyon Merkezi, Yeraltı Çöp Konteynerları, İçme Suyu Tesisleri Rüzgar Tribünü, Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı Yapılması, Tüm Okullara Okul Tipi Spor Salonu, Kızılpınar ve Veliköy Ana Cadde Düzenlemeleri, Kızılpınar'ın Tüm Yollarının Yapılması, Kızılpınar'ın Altyapısının Yapılması, Kızılpınar ve Veliköy'e Kapalı Pazar Yeri, Kızılpınar Meşelik Alanının Düzenlemesi, Veliköy Kampüsü'nün 4 Yıllık Fakülte Kazandırılması ve Huzurevi gibi projeler yeni dönem için sıraladı.
PROJELER HAYALCİ Mİ?
Kamuoyunda projelerinin gerçekleştirilmesinin maliyet açısından belediye bütçesiyle olamayacağı yönündeki eleştirilere de “Bu projelerin çoğu lokal projeler belediye bütçesiyle altından rahatça kalkabiliriz ama bazılarını ise ilgili bakanlık nezdinde girişimlerle tamamlayacağız. Stat projemiz böyle bir proje. Bazılarında ise ilgili devlet kurumu projeyi inşa edecek ama onun hayata  geçmesi için yapılması gerekenleri de biz yapacağız. Atık su arıtma projemizi de buna örnek verebiliriz” dedi.
PROJELER BÜYÜK MALİYET GEREKTİRMİYOR
Önümüzdeki 5 yıl için yapmayı planladığı projelerinin çok fazla maliyetli projeler olmadığını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bugün Çerkezköy Belediyesi’nin bütçesi 60 milyon TL’lere dayanmış durumda. Her yıl yatırıma 20 milyon TL civarı bir rakam ayırırsanız bu projeleri rahatlıkla hayata geçirebilirsiniz. Bizim projelerin ortalama maliyeti 2.5 milyon TL olsa, toplam maliyeti 100 milyon TL. Bu da 5 yılda çok rahat hayata geçirilebilir” şeklinde konuştu.
ERTEM’İN KEHANETİ TUTACAK MI?
Seçimlerde kendisinin yeniden Belediye Başkanı seçileceğine yürekten inandığını ve bunda asla şüphesinin olmadığını belirten Ali Ertem, kendilerinden sonra CHP’nin en çok oyu alacağını, ardından MHP’nin geleceğini ve BBP’nin ise sonuncu olarak, Meclise hiç kimseyi sokamayacağını iddia etti.
SEÇİMİ KAZANAMAZSAK FATURASI BİZE ÇIKMAZ
Ziyarette bulunan AKP’nin yeni İlçe Başkanı Reşat Bahar ise kendisinin Meclis listesi oluşumunda bir katkısının ve emeğinin olmadığını belirterek, seçimlerde Ertem ve ekibinin başarısız olması durumunda bundan kendilerinin sorumlu tutulamayacağını belirterek, “Biz yeni atanmış bir Teşkilatız. Seçime kadar elimizden gelen gayreti ve çabayı göstereceğiz. Seçimleri kazanacağımıza inanıyorum ama kazanamazsak ta bunun faturası yeni kurulan bir Teşkilata çıkmaz, çıkartılmamalı” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adem dikduran - 10 yıl önce
birinci bölüm: ali ertem yalancının önde gideni, nedenmi; 1- geçen dönemki çirkinlikleri hatırlasam bu dönem aday olmazdım demiş. peki geçen dönem gittiği heryerde ben bu dönem kazansamda kaybetsemde bir daha aday olmıycam dedi. hafıza kaybına uğramış herhalde. 2- birdaha aday olmıycam demiş yalan 3kez seçilme şartı kalksın ben onu görürüm, 3- gençlerin önünü açayım demiş, o yüzden mi hayattan bile emekli olmuş yolunda yürüyemeyen birini birinci sıraya koymuş.4- remzi kendisine liste dikte etmemişse mehmet soyhan en yakınındakine benim hiç haberim yoktu sürpriz oldu niye demiş. mehmet soyhan ve diğerleri meclis listesinde adlarını gördükten sonra partiye üye olmuşlar. neden görüşüyorlarmışta önce üye olmamışlar. ayıp. i̇nsan utanır. merak eden bu arkadaşların ne zaman partiye üye olduklarına baksın. remzi hariç o bütün partilere üye zaten. 5-elbette kimsenin apronda beklemesi gerekmiyor fakat apronda bekleyenleri hiç değerlendirmedi bile. ...devamı bir sonraki yorumda...
Avatar
adem dikduran - 10 yıl önce
....devam ediyor... 6- çerkezköy demografik yapısı demiş o yüzden mi bazı bölgeleri hiç değerlendirmeyip bazı bölgelerden ilk onbeşte beş kişi göstermiş. yalan 7- ilçe teşkilatıyla liste hazırlarken istişare etmiş mi. kimle konuşmuş. bu seçimin tek galibi remzidir bütün şartlarda o kazandı. ali seçimi alsa bile kaybetmiştir. çünkü o liste ne kendisinin nede ak partinin listesidir. o liste remzi ile faruğun listesidir. ali bu seçimi kaybedecek çünkü kahve ziyaretleri yapmıyor. çünkü vatandaşın tepkisinin olacağını biliyor. çerkezköye bakan arkadaşını getirdi. gelen kalabalık 500 kişiydi dört yüzü kapaklıdan gelmişti. teşkilat meclis üyeleri ve önceki teşkilat üyelerinden apronda kimse yoktu... hatırlayamıyorsa hatırlatalım...
Avatar
farkedermi - 10 yıl önce
haramı ,günahı bilsen yolsuzluk yapmazsın
Avatar
murat - 10 yıl önce
hani oyu başbakan için istiyordun ne oldu
Avatar
koyu akpartili - 10 yıl önce
başkan siz çerkezköyde akpartinin en büyük ihanetcisiniz 1 ay öncesine kadar manalı manalı küfürler savuran birini akpartiye getip akpartililere baş tacı yaptınız simdi bizler ak partiye oy verirsek o küfürler bizlere nisan yağmuru gibi
bereketmi olacak
Avatar
şimdiden geçmiş olsun - 10 yıl önce
başkan geçen dönem nhp yi hatırlayın bu dönemde ak parti aynı duruma düşmüştür şimdiden geçmiş olsun ne remzi amca sevenleri nede akparti sevenleri nede ali baba sevenleri yerelde ak partiye oy vermeyecektir
Avatar
ak partili - 10 yıl önce
beş yıldır apronda bekleyip hamal gibi partimize çalışanları görmeyip aprona partimize ve başbakanımaza küfür edenleri getirmenin hesabını bu millet 30 martta sana soracaktır..
Avatar
:)) - 10 yıl önce
sözüm ona seçmene mesaj mı vermeye çalışıyorsun,bbp sonuncu olur diyerek..işin gücün bbp..nedir bu korkun?asıl sen yaptığın mitingte gereken cevabı aldın mı onu söyle...malum ankara lardan devleti de yanına çağırdın,ama 300 kişiyle miting yaptın..yazık...gülerim ağlanacak haline