Şikayetleri, metal kalp kapaklarıyla sona erdi

Kalp kapaklarındaki rahatsızlıktan dolayı Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi’nde ameliyat olan Hatice Evren isimli 40 yaşındaki hasta, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu tarafından gerçekleştirilen 4 saatlik bir operasyonla şikayetlerinden kurtuldu. Gerçekleşen operasyonda hastanın kalp kapaklarının değiştiği bildirildi

Şikayetleri, metal kalp kapaklarıyla sona erdi
15 Ağustos 2016 Pazartesi 17:17

NEFES DARLIĞI VE ÇABUK YORULMA
 
Hatice Evren (40) isimli hastanın nefes darlığı ve çabuk yorulma gibi şikayetlerle Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne başvurduğunu belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, “Hastamızın, çocukluk dönemlerinde geçirmiş olduğu bademcik iltihaplarının kalbe vurması sonucunda kalp kapaklarında bozulma olmuş ve bu bozulma yıllarca artarak çalışma performansını düşürüp sıkıştırmaya neden olmuş.” ifadelerini kullandı.
 
KALP KAPAKLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
 
Kalp kapakları hakkında bilgilendirmede bulunan Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, “Kan pompalanırken kapaklar açılır; sonra da kan geri gelmesin diye kapaklar kapanır. Hastamızın da her iki kalp kapağında bozukluk olduğundan bu kapakların değiştirilmesi gerektiğini hastamıza bildirdik ve ameliyata başladık.” dedi.
 
METAL KAPAKLARLA DEĞİŞTİRİLDİ
 
Operasyonun yaklaşık olarak 4 saatte tamamlandığını dile getiren Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, “Hastamızın kalp kapaklarında bozulma olduğu için bu mekanik sorunu biz de metal kal kapaklarıyla çözdük. Hastamızın sorunlu kalp kapaklarını metal kapaklarla değiştirdik.” diye konuştu.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.