SMA hastası Ecrin bebek için bir araya gelecekler

Sma hastası Ecrin Yiğit bebek için hafta sonu Çerkezköy’de bir yardım etkinliği düzenleniyor.

SMA hastası Ecrin bebek için bir araya gelecekler
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
14 Ekim 2022 Cuma 13:28

16 Ekim 2022 Pazar günü saat 18.00 ile 23.00 saatleri arasında Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Özcan Sokakta faaliyet gösteren Şemsiyeli Kafe olarakta bilinen Tarihi Nostalji sokağı (Nostalji Cafe) işletmecisi Savaş Hacıoğlu kapılarını Ecrin bebek için açıyor.

 Bölgemizin tanınmış müzisyenleri Mustafa Comba, Ercan Uyar ve Kadir Taşın' ın Ecrin bebeğe destek için, sahne alacağı etkinliğe ailesi herkesi beklediğini belirtti.

Ecrin YİĞİT bebek SMA Tip 1 ölümcül kas hastası. Tekirdağ İli, Çerkezköy ilçesi, Kızılpınar Mahallesinde ikamet eden, Zeliha(22) - Zeydin (32) YİĞİT çiftinin 2021 yılı şubat ayında dünyaya gelen ilk ve tek çocukları.

ECRİN’İN HASTALIK SÜRECİ

 Ecrin 6 aylıkken, kontrol amaçlı gittiği Tekirdağ Şehir Hastanesinde SMA Tip1  teşhisi koyuldu ve solunum sıkıntısı sebebi ile yoğun bakıma alınan Ecrin’in ,yoğun bakımdaki 1.haftasından sonra trakesi açıldı ve yoğun bakım süreci 2 ay sürdü.

Yoğun bakımdan çıktıktan sonra, bakımına evde devam edilen Ecrin şu anda 5 makineye bağlı ve burnundan NG ile sadece sıvı mama ile beslenebiliyor. Dışarıdan hiç bir gıda takviyesi alamayan Ecrin’in bu sebeple direnci düşüyor ve bu durum onu enfeksiyonlara karşı daha da güçsüz hale getiriyor. 14.07.2022 tarihinde yüksek enfeksiyona bağlı solunum yetmezliği ile geçirdiği kalp krizi sonucu kalbi duran Ecrin’in, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde 4 günlük bir yoğun bakım süreci daha oldu.

Ecrin’in yaşayabilmesi için tek şansı yurt dışındaki GEN TEDAVİSİ. Dubai’deki bir hastaneden alınan 1.887.000(dolar) tutarındaki bir ilacın ücretini karşılamaya gücü olmayan ailesi, kızlarını tedavi ettirebilmek adına 2022 yılı Ocak ayında, Tekirdağ Valiliği onaylı bir bağış kampanyası başlattı. Kampanyanın başından bu yana, ikamet ettiği Tekirdağ ilinde  bile adını henüz tam duyuramadığımız Ecrin bebeğin, 8 aydır devam eden bağış kampanyası henüz %13’tedir.

SMA Hastası bebeklerde en önemli olan şey ilacını ilk 2(iki) yıl içerisinde alabilmeleridir. Şu an 17 aylık olan Ecrin’in yaş itibariyle zamanı var gibi görünse de, yaşadığı iki yoğun bakım süreci ve kalp krizi sebebiyle bünyesi hayli yorgun durumdadır. Hızla eriyen kasları ile hareketleri her geçen gün daha da kısıtlanan Ecrin’in, kalp kasları da günden güne erimekte ve Ecrin’in durumunu günden güne dahada kritik hale getirmektedir.

Kızlarının sağlık sorunlarının yanında, bir de geçim sıkıntısı ile mücadele veren ailesi, Tekirdağ/Çerkezköy/Kızılpınar’da kardeşlerinin yanında ikamet ediyor. Anne Zeliha evde Ecrin’in bakımları ile meşgulken, baba Zeydin kızının kampanyasını devam ettirebilmek için, şehir şehir, sokak sokak gezip, stant açarak bağış toplamaya uğraşıyor. Bu sebeple sabit bir işi ve geliri olmayan ailenin, tek geçim kaynakları evlerinde beraber yaşadıkları, inşaat işçisi olarak çalışan kardeşlerinin desteği.

YİĞİT AİLE’SİNDEN HERKESE MESAJ

Ecrin’in Anne ve Babası yaşadıkları bu süreçte yardım severlere “Bir bebeği yaşatabilme adına çıktığımız bu yolda, sizlerden gelecek maddi manevi desteklere çok ihtiyacımız var. Lütfen Ecrin’i ve verdiği mücadeleyi görmezden gelmeyin. Biliyoruz ki siz olmazsanız hep bir kişi eksik kalacağız” diyerek sesleniyorlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.