Son ilçe vizyon çalıştayı Lalapaşa’da yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı İlçe Vizyon Çalıştaylarının sonuncusu Edirne’nin Lalapaşa İlçesi’nde gerçekleşti. Lalapaşa'da düzenlenen çalıştaya Lalapaşa Kaymakamı Mehmet Durgut, Lalapaşa Belediye Başkanı Ali Osman Uzman, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Emniyet Amir Vekili İbrahim Çınar, köy muhtarları ile kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı

Son ilçe vizyon çalıştayı Lalapaşa’da yapıldı
14 Ocak 2013 Pazartesi 08:21

TRAKYAKA Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Mehmet Karaman’ın açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda katılımcılara Ajans faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Özellikle 2013-2024 Bölge Planı Hazırlık Süreci üzerinde durulurken vizyon çalıştaylarında elde edilen verilerin plana katkısından bahsedildi. İlçe Kaymakamı Mehmet Durgut, yaptığı konuşmada özellikle ilçenin enerji potansiyeline değindi. Kaymakam Durgut, Lalapaşa’nın rüzgar enerjisi potansiyelinin projelerle değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Lalapaşa Belediye Başkanı Ali Osman Uzman ise ilçelerinin kültür ve tarih anlamında sahip olduğu turizm potansiyeline dikkat çekti.
İLÇEDE İKAMET EDEN KAMU ÇALIŞANI AZ
Lalapaşa İlçe Vizyon Geliştirme Çalıştayı, katılımcıların ilçenin sorunları hakkındaki görüşlerinin alınmasıyla devam etti. İlçede kurumların proje hazırlama kapasitesinin geliştirilmesi gereği öne çıkarken en büyük sorunlardan birinin de kamu kurumu çalışanlarının ilçede değil Edirne’de ikamet etmesi olduğu belirtildi. Sosyal imkanların yetersizliğinin ilçenin ikamet için tercih edilmeme nedeni olduğuna dikkat çekildi.
KÖYLERDE ALTYAPI SORUNU VAR
İlçe merkezi ve köyler arasındaki ulaşım sorunu, toprakların verimsizliği ve sulama imkanlarının kısıtlı olması ile köylerdeki altyapı sorunlarının fazlalığı dile getirilen diğer sorunlar arasında yer aldı. Köylerde nüfusun azalmaya devam etmesi ve çöplerin toplanmaması nedeniyle oluşan kirlilik de kırsal alanda yaşayan vatandaşların önemli sorunları arasında sayıldı. İlçede küçükbaş hayvancılık konusunda bir potansiyel olduğuna ancak genç nüfusun bu tür ekonomik faaliyetlere girmekten kaçındığına dikkat çekildi. Zengin florasından ötürü ilçenin arıcılık için de çok uygun olduğu belirtilirken vatandaşların benzer şekilde bu alana yönelmekten de geri durduğundan bahsedildi.
İlçe önceliklerinin tespit edilmesine yönelik anket çalışması ile süren vizyon geliştirme çalıştayında katılımcıların ilk bölümde sorduğu sorulara yanıt verildi. Ajansın mali destek programları hakkında da kısa bilgilerin verildiği çalıştay, Lalapaşa’nın ilçe sakinlerince ne şekilde tanımlandığı ve hangi özellikleriyle öne çıktığına dair verilerin toplandığı bölümün ardından sona erdi. Çalıştaya ilişkin raporun en kısa sürede hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılacağı belirtilirken Lalapaşa İlçe Vizyon Çalıştayı ile Ajansın İlçe Vizyon Geliştirme Çalıştayları dizisi de tamamlanmış oldu. Söz konusu çalıştaylarda elde edilen sonuçların hazırlanacak olan bölge planının şekillenmesinde önemli rol oynayacağı açıklandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.