SON YÜZ YILIN İKİ LİDERİ ATATÜRK VE ERDOĞAN

Ak Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansta konuşan Yeğin Üniversitesi Beyin Cerrahı Prof. Dr. Cüneyt Turan, 'Bugünün gençleri yarının gençlerine liderliğin' tanımını yaparak özelliklerinden bahsetti. Toplumlara her yüzyılda bir lider geldiğini kaydeden Prof. Turan, "Türkiye'’ye ise yüzyılda 2 lider geldiğini söyleyerek ‘’Türkiye’ye son yüzyılda gelen liderlerden ilki Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, diğeri ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır" dedi.

SON YÜZ YILIN İKİ LİDERİ ATATÜRK VE ERDOĞAN
03 Temmuz 2013 Çarşamba 08:55

Ak Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’nın ev sahipliğinde 'Bugünün Gençleri Yarının Liderleri' konulu konferans düzenlendi.

KONFERANS DÜZENLENDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda önceki akşam düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ile AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Ahmet Korkmaz, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Akın Yılmaz ile gençler katıldı.

BİR YILDA ÇOK FAALİYET YAPTIK

Saygı duruşunda bulunulması, akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından katılımcılara AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Yönetimi’nin faaliyetleri slayt eşliğinde izlettirildi. Sonrasında programın açılış konuşmasını AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli gerçekleştirdi. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Danyeli, görevde bulundukları süre içerisinde birçok çalışma gerçekleştirdikleri söyleyerek ‘’Birilerinin yıllarca sürede yapmaya başaramayacağı işleri bir senede yapmanın haklı gurunu Gençlik Kollarımla birlikte yaşıyoruz" dedi.
ULUSLARARASI PROJE İMZA ATACAĞIZ
Projelerini hiçbir zaman yerel meselelerle sınırlamadıklarını ifade eden Danyeli, "Yerel, bölgesel projelere imzalar attık. Çok yakın zamanda uluslararası projeye imza atacağız. Başbakanımız ‘Hedef 2071’ dedi. 2071 açılımına karşın yazdığımız mektup ile Türkiye’de sosyal medyanın tam kalbine oturduk, ses getirdik. Başbakanımız açılım dedi, bizler üç günde hazırlanıp ‘Diyarbakır’da yeni bir sayfa açıyoruz’ dedik. Bin kardeşimize kırtasiye yardımında bulunduk. Trakya’dan talep geldi, 1000 kardeşimizi giyinmesi noktasında vesile olduk. Kandil vakti geldi, 50 bin kandil simidi, 50 bin salavat dedik. Gençlik Kolları olarak kandilde sizlerle birlikte 50 bin kişi ile kandilleştik" diye konuştu.
Danyeli ekip arkadaşlarına teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: Sorumluluk bölgemiz olan Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’da evine girmediğimiz, talebini dinleyip de yerine getirmediğimiz hiçbir engelli, hiçbir evde sağlık hizmeti alan vatandaşımız kalmamıştır. Haftanın üç gecesi ayrıca hastanelerin acil ve yatış bölümünde hastaları dinleyen, taleplerini ilgili bakanlığa bildiren tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Bu hizmetleri yapan partimizin naçizane küçük bir ilçe teşkilatıdır. Türkiye sadece gençlik kollarımız bu kadar hizmet yapar iken, vekillerimiz, bakanlarımız, bilim adamlarımız ve daha niceleri neler neler katmıştır."

TAKSİM AĞAÇ MESELESİ DEĞİL

Taksim'’deki Gezi olaylarına da değinen Mehmet Can Danyeli, "‘Taksim olayları ne ağaç meselesidir, nede polis ve marjinal gruplar atasında yaşanan arbedelerin neticesidir’" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Taksim olaylarının temelinde birilerinin ‘Yeter Söz Milletin’ cümlesini, ifadesini kaldıramamasının ifadesidir. Merhum Adnan Menderes, 50'de iktidar oldu, Yeter Söz Milletin diyebilmek için tam 9'yıl bekledi, söyleyecekti. Söyletmediler, darağacına konuş deyip astılar. Merhum Özal, yıllarca bekledi; tam söz milletin diyecekti ki zehirlediler onu da, susturdular. Yapılanlar gelecek yöneticilere bir  mesaj içeriyordu. Ne yaparsanız yapın, ama sözü millete bırakmayın, çünkü o zaman dış mihrakların etkisi kalacaktı. Başbakanımız 2011’de sahneye çıktığında ilk sözü ‘Yeter Söz Milletin’ oldu. Yıllar geçti, hiçbir şey olmadı. Yıllık kredi kartı gecikme faizi yüzde 110’dan yüzde dörtlere düştü; bu milletin kasasından her sene çıkan 90 trilyon dolar, milletin cebinde kaldı.  Yıl 2013, terör tamamen bitirildi. Hala söz milletin ve faiz için dışarı çıkan para cebimizde. İşte bugün dediler ki ‘Bu böyle gitmez. Bir şeyler yapmalı.' Yeter söz milletin kelimesi  birilerinin ağrına gitti ki, çalıyı, çırpıyı ve çapulcuyu ateşe verdiler. Halk arasında kavga çıkartalım dediler, tutmadı, tutmayacak. Çünkü son sizin yani bu milletindir."
GENÇLERE ÖNEM VERMELİYİZ
Mehmet Can Danyeli’'nin konuşmasını tamamlamasının ardından AK Parti Kızılpınar Belde eski Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Yıldız bir konuşma gerçekleştirdi. 9 yıl boyunca Ak Parti Kızılpınar Belde Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatan Yıldız, bundan sonra yine faaliyetlerini sürdüreceğini kaydetti. Gençleri sadece bayrak asan, afiş takan olarak görmemek gerektiğini kaydeden Yıldız, gençlere hak ettiği önemin verilmesi gerektiğini söyleyerek ‘’Gençlere destek vermek, geleceğe destek vermek demektir. Bu bilince gençlerimizin yanında olmalıyız" diye konuştu. Yıldız, konuşmasını katkılarından ötürü Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’'a teşekkür ederek tamamladı.

GENÇLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Programda Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ile Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de birer konuşma gerçekleştirdi. Gençlerin kendileri açısından önemli olduğunu söyleyen Başkan Korkmaz, "Bizler gençlere her zaman önem veriyoruz, bundan sonra da önem vermeye devam edeceğiz" dedi.
LİDER NEDİR?
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de programda bir konuşma gerçekleştirdi. İlçe Gençlik Kolları Yönetimi’ne düzenledikleri konferanstan ötürü teşekkür eden Başkan Ertem, konuşmasında gençler ve liderlik üzerinde durdu. Lideri ‘Bulunduğu ortamda farkındalık oluşturan, farkındalığıyla ufuk çizgisini daha ötelere taşıyan’ kişi olarak tanımlayan Başkan Ertem, ‘’Lider denildiğinde daha çok siyasi anlamda lider akla geliyor" dedi. Liderliğin doğuştan Allah vergisi bir özellik olduğunu söyleyen Ali Ertem ‘’Liderlik sonradan kazanılmaz, doğuştandır. Lider, doğru zamanda doğru amaçlar uğruna doğru hareket eder" ifadelerini kullandı.

SON YÜZYILDA 2 LİDER GÖRDÜK

Başkan Ertem’in konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye Yeğin Üniversitesi’nden Beyin Cerrahı Prof. Dr. Cüneyt Turan geldi. Toplumlara her yüzyılda bir lider geldiğini söyleyen Prof. Dr. Cüneyt Turan, Türkiye'ye ise yüzyılda 2 lider geldiğini kaydetti. Türkiye’'ye son yüzyılda gelen ilk lideri Türkiye Cumhuriyeti’'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirten Prof. Turan, diğer liderin ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Her iki liderin dışında çok sayıda kalender şahsiyetler gördüklerini belirten Prof. Dr. Cüneyt Turan, "Eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan, iyi bir önderdi, teşkilatçıydı ama lider değildi. Kendisi bu millete akil noktada hizmet eden, bir reisi cumhur olabilirdi. Aynı şekilde merhum Bülent Ecevit de bir lider değildi" dedi.

LİDERLİK DOĞUŞTAN GELİR

Liderliğinde doğuştan olduğunu söyleyen Prof. Turan şöyle devam etti: ‘’"Günümüzde Türkçe Olimpiyatları düzenleniyor. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar Türkçe konuşuyor, ülkemizi tanıyor. O çocukların okuduğu Türk okullarından liderler çıkacak, ülkelerinin yönetimlerinde olacak. 40 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti’ne minnet duyulan devletler topluluğu oluşacak. Şu anda da kendi içinde uyuşmazlık halinde bulunan Avrupa Birliği’nin yerini Türkiye Sevdalıları, Türkiye Cumhuriyeti önderliğinde bulunan ülkeler alacak. Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan bunu yapmaya çalışsa da sonuca gidemedi.’’"

‘LOZAN’DA BİR LİDERİMİZ YOKTU

Medeniyetin inançla olduğunu, inançsız bir medeniyetin düşünülemeyeceğini söyleyen Prof. Turan, sözü günümüz gelişmelerine getirdi. Boğazların tüm ülkeler tarafından ücretsiz kullanıldığını anlatan Prof. Dr. Cüneyt Turan, ‘’Lozan’da bir lider olmadığından Boğazlar, ülkeler tarafından ücretsiz kullanılabiliyor. Antlaşmadan dolayı yaklaşık yılda 22 milyar dolarlık bir kaybımız bulunuyor. Aynı şekilde merhum Adnan Menderes, Vatan Caddesi’ni 4 şerit olarak yaparken ‘Yola uçak mı’ indirecek diye eleştiriliyordu. Adnan Menderes de iyi bir kanaat önderiydi. Sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'ni ortaya çıkardı. 'Kanalı açar, Boğazlar’dan elde edemediğimi kanaldan elde ederim, Boğazı da sit alanı ilan ederek, ulaşıma kapatırım’ dedi. Sonrasında İstanbul’a 3. Havaalanı projesi ortaya çıktı. Yıllarca Almanya’nın Frankfurt şehri transit havaalanı olarak kullanılıyordu. Bizler de bu pastadan pay alabilmek için hamle yaptık. Bunları ortaya çıkarmak lidere has özelliklerdir" diye konuştu. Yaklaşık 1.5 saat kürsüde kalan Prof. Dr. Cüneyt Turan, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan YILDIZ - 6 yıl önce
sahte profesör
Avatar
Ahmetcan Kar - 10 yıl önce
prof.dr.cüneyt turan 'ın daha önce hamburg'ta konferanslarına katılmıştım ama tıbbi konferans ve seminerlerdi sanırım hocamız boyutu genişletti siyasete de el attı hadi bakalım yolu açık olsun o herşeyin en iyisini hak ediyor çünkü adam gibi adam.