Sosyal İşler Müdürlüğü'nün faaliyet raporu açıklandı

Çerkezköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre 2014 Ocak ayından Kasım ayının sonuna kadar 387 kişinin defnedildiği öğrenildi. 387 kişinin 118'i erkek, 108'i bayan, 45'i bebek ve 116 kişinin ise Çerkezköy'den diğer İl ve İlçelere nakil edildiği öğrenildi

Sosyal İşler Müdürlüğü'nün faaliyet raporu açıklandı
15 Aralık 2014 Pazartesi 07:52

 FAALİYET RAPORU AÇIKLANDI

Çerkezköy Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü'nün faaliyet raporları açıklanırken, 2014 yılının Ocak ayından Kasım ayına kadar Mezarlıklar biriminde kayıtlı olarak 387 kişinin defnedildieeeeeği öğrenildi. Çerkezköy Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürü Kenan Çetin yaptığı açıklamada, "387 kişinin 118’i erkek, 108’i bayan, 45’i bebek ve 116’sının başka İl ve İlçelere nakil olmuştur" ifadelerini kullandı.

40 DİLEKÇE'DEN 13'ÜNE CEVAP VERİLDİ

Faaliyet raporlarında belirtilen bir diğer konu ise vatandaşlara yapılan yardımlardı. Ocak 2014'ten Kasım ayı sonuna kadar Müdürlüğe toplamda 40 adet dilekçe başvurusu yapıldı. Yapılan başvurulardan 13 tanesini Sosyal Güvencesi olduğu için geri çevrildiği belirtilirken, 17 dilekçeye cevap verildi.

ÖĞRENCİLERE KIYAFET YARDIMINDA BULUNULDU

Faaliyet raporunda ayrıca, 2 adet işitme cihazı, 1 adet pikafo ayakkabı ve İlçe Kapaklı Cezaevine voleybol topları ve voleybol sahası için gerekli araç gereçler verildi. Ayrıca Çerkezköy'de bulunan İlköğretim Okullarında eğitim gören 104 öğrenciye de kıyafet yardımı yapıldı.


HASTA VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARI GİDERİLDİ

Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü tarafından hasta vatandaşlara da yardım yapıldığı belirtilirken, bu kapsamda,  2 adet ortopedik yatak ve koryalası, 4 adet tekerlekli sandalye, 1 adet akülü sandalye yardımı ve 200 koli 6 bin adet hasta bezi yardımında bulunuldu.


RAMAZAN AYI VE KANDİLLERDE AKTİVİTELER GERÇEKLEŞTİ
 

Müdürlük tarafından çeşitli aktivitelerin de gerçekleştirildiği belirtilirken, Berat Kandili ve Kadir Gecesi olmak üzere halk açık yerlerde 20 bin adet kandil simidi, Muharrem Ayı dolayısıyla halka açık yerlerde (Duraklar, Pazar Yeri, Belediye Meydanı ve Camiiler) 15 bin kase aşure dağıtımı yapıldı. Ramazan ayı boyunca 10 muhtarlık ve 14 ayrı bölgede yaklaşık 15 bin Çerkezköy’lü vatandaşa iftar yemeği verildi.


KEFEN VE MEZAR TAHTASI TAKIMI YARDIMI YAPILDI
 

Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü tarafından vefat eden vatandaşların ailelerine de yardım edilirken, 350 adet kefen takımı ve 350 adet mezar tahtası takımı yardımında bulunuldu. 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.