Sözdinler yaşanları değerlendirdi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler bir basın toplantısı düzenleyerek Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakım evinde çocuklara uygulanan şiddet olaylarını değerlendirdi.

Sözdinler yaşanları değerlendirdi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
13 Aralık 2022 Salı 11:21

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakım evinde çocuklara şiddet olayıyla ilgili  kreş yönetiminin kendilerini yanlış bilgilendirdiğini belirtti.

Kreş idaresi’nin ÇOSB yönetimi yanılttığının ifade edildiği basın toplantısında Sözdinler “Olayın boyutunu bende haberlerden öğrendim. Büyük emekler sarfederek kurduğumuz Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Kreş ve Gündüz Bakımevimizde yaşanan olaylar ve görüntüleri izlerken önce gözyaşlarıma hakim olamadım ve gerçekten çok sinirlendim.' dedi.

ÇOSB yönetimi istifa edecek mi? diye soru  sorulması üzerine Sözdinler, “Çözümse ben istifa ederim. Eğer bu hakikaten gerçekten ben bu olaydan sorumlu tutuluyorsam istifa etmeye de hazırım yani. Ama dediğim gibi yani siz biz fabrikalarımız da var. Şimdi fabrikalarımızda kimler var? Profesyonel müdürlerimiz var. İşleten onlar. Biz ne yapıyoruz? Ancak onlardan bilgi alıyoruz. Şimdi bilgiyi yapan bana yanlış aktardı. Ben bunu daha sonra sezinlediğim anda ne yapıyorum? Görevine son veriyorum. Kendim patron olarak oradan istifa edip gitmiyorum yani. Yani istifa bir çare değil.” dedi.

Sözdinler basın toplantısında “Şunu belirtmek isterim ki, hem bir baba hem bir dede olarak kreşimize çocuklarını emanet eden aileler kadar ben de üzgünüm. Lütfen bu konuşmalarımızı kendini aklamak isteyen bir sanayicinin sözleri gibi dinlemeyin. Kreşimizde idareci olarak atadığımız kişilerin sözüne güvenerek maalesef bu süreçlere geldik. Diyebilirsiniz ki neden denetlemediniz? Malumunuz biz her işe yetişemiyoruz maalesef. Ve bazı işlerimizi de profesyoneller aracılığıyla yönetiyoruz. Böyle bir giriş yaptıktan sonra müsaadenizle gelişmelere ilişkin sizlere bazı şeyler ifade etmek isterim. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak bölgemizde bulunan katılımcılarımıza ve vatandaşlarımıza 40 yılı aşkın bir süredir gerek altyapı, gerek sosyal sorumluluk anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu sosyal hizmet anlayışı içerisinde biliyorsunuz birçok ilki gerçekleştirdik. 8 yıl önce göreve geldiğimde bir kreş kurmak hep aklımdaydı. Kendi torunlarımdan da biliyorum yani işte doğru dürüst bir kreşin bulunması, çocuğun orada güvenle emanet edilebilmesi çok önemliydi ve bu amaçla bu kreşi kurma kararını sağ olsun yönetim de destekledikten sonra 4 yıl önce kurmaya karar verdik. İstanbul'daki tüm iyi kreşleri gezdik. Çok güzel bir proje yaptık. Masasına, sandalyesine, eğitim araçlarına kadar tek tek seçimlerini de kendim yaptım. Ve bunun amacı neydi? Buradaki çalışanlarımızın çocuklarının burada konforlu, rahat, güvenilir bir eğitim almasıydı. Ve hiçbir ticari amacı gütmeyen bir kuruluş burası. Çünkü zaten giderlerinin büyük bir bölümü de bölgemiz yönetimi tarafından sübvanse ediliyor. 240 öğrenci kapasiteli bu kreş ve gündüz bakım evimiz 0-66 aralığında bulunan çocuklara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak tüm gün faaliyetlerini sürdürmekte. Kreşimizin çocuklara yönelik bu faaliyetleri yanında yabancı dil, güzel sanatlar, okul oyunları, drama gibi özel eğitimlerle geliştirmekte olup bu konularda da ödülleri bile var. Halihazırda 236 yavrumuzun eğitim aldığı kreş gündüz bakım evimizde 2021 Aralık ayında yaşanan olumsuz bir olayla velinin şikayeti üzerine kamera görüntülerini incelettirdim. Velimizin bulunduğu şikayet hususunda ne kadar da bu olay küçümsense de çocuğun kurdele ile oyun amacı bağlandığı söylense de görüntüleri kendim de izledikten sonra derhal öğretmenin görevine son verilmesini talep ettim. Ve öğretmeni işten çıkardık. Savcılığa ailesi de suç duyurusunda bulundu. Biz de savcılığa zaten görüntüleri gönderdik. Ama maalesef bu öğretmenimiz mahkemeye başvurarak bizim hakkımızda ve gerekse aile hakkında şikayette bulundu. Mahkeme görüntüleri inceledikten sonra suç teşkil edecek bir görüntü olmadığını ve işe iade kararı verdi. Biz buna rağmen bu konuyu İstinaf Mahkemesine taşıdık”dedi.

BURADA YÖNETİM ZAFİYETİ VAR

Sözdinler “Geçtiğimiz 2022 Ağustos ayında çocuklara sert davranıldığı belirtilen kreşimizde bir sınıfta 7 tane velimiz şikayete gelmiş. Bu velilerimiz ayrıca savcılığa suç duyurusunda da bulunmuşlar. Ancak bahsi geçen konuda ivedilikle kamera görüntülerini savcılığa ulaştırmış. Ama şimdi burada bir yönetim zafiyeti var mı? Açıkçası ve bütün kalbimle söylüyorum. Burada bir yönetim zafiyeti var. Çünkü kamera görüntüleri incelendi mi? diye sorulduğunda; ‘Bütün şeyleri idareciler olarak inceledik. Herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık’ denmesi üzere bu idarecilere güvenilmiş. Burada yanlış yapılmış. Haber yayınlanmasaydı yoksa bizim de bu konudan haberimiz olmayacaktı. Ama tabii olayda savcılıkta, biz de savcılığın soruşturmasını ve incelemelerini bekliyorduk. Yaklaşık aradan dört ay gibi bir zaman geçti. Bu da tabii uzun bir zaman. Olayı duyduğumda gerçekten sinirlerime hakim olamadım ve hemen telefonu açıp derhal bu iki öğretmenin görevden alınmasını, gerekirse hemen idarenin, müdürün, müdür yardımcısının hepsinin görevine son verilmesini talep ettim ve dediğim gibi bu yayından yaklaşık yarım saat, 45 dakika sonra da bu arkadaşların görevine son verildi. Tüm görüntülerde zaten savcılığın elinde. İfade ettiğim üzere hepimizi derinden üzen bu olayda gerek kurumsal olarak ve gerekse bireysel olarak üzgünlüğümüz belirtmek istiyorum.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.