STAJERLER SUNUMLARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Çerkezköy Belediyesi'nde staj gören öğrencilerin gelişimi için 'Stajer Gelişim Programı' adı altında farklı bir uygulama başlatan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, öğrencilere toplum karşısında konuşma şansı verdi. Stajer öğrenciler, okudukları bir kitapla ilgili en fazla 5'er dakikalık anlatım yaparak, topluluk karşısında konuşma yeteneklerini geliştiriyor

STAJERLER SUNUMLARINI GERÇEKLEŞTİRDİ
09 Ocak 2013 Çarşamba 08:10

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, belediyede stajerlik yapan öğrencilere kendilerini geliştirmeleri açısından farklı bir stajyer programı uygulamaya başladı. Öğrencilere, kendi seçtikleri 'Kişisel gelişim' konularında birer kitabı okuyarak, daha sonra arkadaşları karşısında sunum yapmalarını isteyen Gökhan İnce, "Topluluk karşısında konuşmak başka bir yetenek. Herkes bunu yapamaz. Çok çalışmak ve bilmek lazım. Burada amacımız sizleri yormak değil, gelişiminize katkı sağlamak" diye konuştu. Gökhan İnce'nin açılış konşuşması sonrası staj dönemlerini tamamlayan üniversite öğrencileri daha önce belirlenen konulardaki sunumlarını gerçekleştirdi.
STAJER GELİŞİM PROGRAMI DEVAM EDİYOR
Çerkezköy Belediyesi'nde staj yapan öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri, topluluk karşısında konuşma kabiliyetlerini artırmalarını ve kendilerine güven duygusunu geliştirmek amacıyla yeni bir eğitime tabi tuttuklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, "İşin sırrı kendine güvenmekte. Çalışmakta ve samimi olmakta" dedi.
Stajer öğrencileri Belediye Meclis Salonu'nda toplayan Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, onlara slayt eşliğinde sunum yapma imkanı tanıdı. Belediye'nin çeşitli servislerinde görev yapan stajer öğrencilerden üniversite öğrencisi olan 9'u bu sunuma katıldı. Belediye Meclis Salonu'nda sunum yapan 9 üniversite öğrencisi 5'er dakikalık zaman dilimi içerisinde okudukları kitaplar hakkında en fazla 12 başlık altında birer sunum gerçekleştirdi. Öğrencilerin sunumları sırasında yanlarından ayrılmayan Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, 'İyi bir sunum' hakkında da zaman zaman bilgi verdi. Öğrencilerin hatalı yönlerini belirten, yanlışlarını düzelten İnce, onlara doğru bir sunum yapmanın yollarını örnekler vererek anlattı. İnce, zaman zaman sınıftaki diğer öğrencilerden de arkadaşlarının sunumuna ait olumlu ya da olumsuz görüşler belirtmelerini istedi.
ÖĞRENCİLER OKUDUKLARI KİTAPLARI ANLATTI
Başkan Gökhan İnce'nin açılış konuşmasının ardından sırayla stajer öğrenciler arkadaşlarının karşısına çıktı. İlk olarak stajer öğrencilerden Semra Işık sunum yaptı. Işık, 'Kendi Kutup Yıldızını Bul' adlı Nüvide Gültunca Tulgar'a ait kitabın sunumunu gerçekleştirdi. Slayt eşliğinde yapılan sunumların ikincisini Nursaç Yıldız gerçekleştirdi. Daha sonra öğrencilerden İmar ve Şehircilik Servisi'nde staj gören Arif Öztürk, 'Etkili Zaman Yönetimi' adlı kitabın, İmar ve Şehircilik Servisi'nden Tolga Özesen 'Hızlı Okuma' adlı kitabın, Yazı İşleri Müdürlüğü'nden Birgün Seferoğlu 'Yedi Adımda Etkili İletişim' adlı kitabın, Destek Hizmetleri Servisi'nden Hasan Savan 'Etkili İletişim' adlı kitabın sunumlarını gerçekleştirdi. Öğrenciler kitabın 'Ana fikri' üzerinde dururuken, verdiği mesajları da arkadaşlarlarıyla paylaştı.
Sunumlar stajer öğrenciler Erman Yılmaz, İkbal Badem, Selma Karabaş ve Nagihan Elif Genç'un sunumlarıyla sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.