Su borçları 10 taksitte ödenecek

Yılın ilk Toplantısını yoğun bir gündemle gerçekleştiren Kapaklı Belediye Meclisi, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne araç kiralanması kararı verirken, su borcu olan vatandaşların da borçlarını 10 taksitte ödeyebilmesi için karar aldı. Çalışan ücretlerinin tavan olarak belirlendiği toplantıda ayrıca dilekçelerdeki talepler de karara bağlandı

Su borçları 10 taksitte ödenecek
07 Ocak 2013 Pazartesi 08:42

Kapaklı Belediyesi, 2013 yılnın ilk toplantısını Cuma günü İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirdi. Açılış, yoklama ve Saygı duruşu ile başlayan toplantıda ilk olarak 4 adet dilekçe okunduktan sonra gündeme alındı.
ÇALIŞAN ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Başkan İrfan Mandalı ve Meclis Üyeleri, toplantının ilk gündem maddesinde, Belediyede tam zamanlı sözleşmeli olarak çalışan mühendislerin, teknikerlerin, teknisyenlerin, kameramanların, veteriner sağlık teknisyeninin, eğitmenlerin, çocuk eğiticilerinin, peyzaj mimarının, mimarın, iç mimarın ve veteriner hekimin aylık çalışma ücretlerinin belrilenmesi konusunu görüştü. Çalışanlara verilecek taban ve tavan ücretler okuduktan sonra, Meclis tavan ücret verilmesi yönünde karar alırken, buna göre mühendisler 2 bin 505 TL, teknikerler 1960 TL, teknisyenler 1550 TL, kameraman1450 TL, veteriner sağlık teknisyeni 1640 TL, eğitmenler 1480 TL, çocuk eğiticileri 1460 TL, peyzaj mimarı 2 bin 505 TL, mimar2 bin 505 TL, iç mimar 2 bin 505 TL ve veteriner hekim 2 bin 340 TL ücret alacak. Toplantıda ayrıca, Belediyede kısmi zamanlı sözleşmeli olarak çalışan avukatın ve tam zamanlı sözleşmeleri olarak çalışan inşaat teknikerinin de maaşları tavan olarak belirlenirken, avukat 924 TL, inşaat teknikeri de 1960 TL ücret alacak.
KADRODA DEĞİŞİKLİK YAPIDI
Toplantının devamında, belediye norm kadro cetvellerinde boş kadro değişikliği yapılması da oy birliği ile kabul edilirken, yapılan açıklamada, 8 dereceli bir muhasebeci kadrosunu 9 dereceli bir memur kadrosuyla değiştirileceği ifade edildi. Ardından dilekçelerin görüşülmesine geçildi.
DİLEKÇELER KARARA BAĞLANDI
Dilkeçelerde ilk olarak, Mehmet İşbilen’in 841 ada 13 numaralı parseldeki belediye hissesini satın alma talebi oy birliği ile kabul edilirken, Nuriye Kılınç’ın da 1296 ada 11 numaralı parseldeki belediye hissesinin satış talebi de aynı şekilde kabul edildi. Ardından, Tekirdağ Valiliği Kadastro Müdürlüğü’nün sunduğu ve şu an tadilatta olması sebebiyle Kapaklı Belediye Binası’nda bedelsiz yer talebi ile ilgili dilekçeyi görüşen meclis, talebi oy birliği ile kabul etti.
SU BORÇLARI 10 TAKSİTTE ÖDENEBİLECEK
Toplantıda, Su İşleri Müdürlüğü tarafından verilen ve su borcu olan vatandaşların borçlarının daha sağlıklı tahsilat yapılması amacıyla taksitlendirilmesi içerikli dilekçe de görüşüldü. Yapılan fikir alışverişlerinin ardından, borcu olan vatandaşların 10 Ocak-28 Şubat tarihleri arasında başvuru yapmaları halinde, borçlarını 10 taksite kadar taksitlendirerek ödemerine oy birliği ile karar verildi. Meclis daha sonra Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak’ın verdiği iki dilekçeyi karara bağladı.
DIŞARDAN DESTEK ALINIRSA ÖDENECEK MİKTARLAR BELİRLENDİ
Abdullah Çakmak’ın verdiği ilk dilekçede, “Denetim komisyonu gerektiğinde kamu kuruluşları personelinden, gerektiğinde uzamn kişi ve kuruluşlardan yararlanabileceğinden bu kişi ve kuruluşlara ödenecek  ücretin belediye ve meclis tarafından tespit edilmesi gerektiğinden, denetim komisyonu toplantılarına, belediye ve bağlı kuruluşlar dışındaki kamu kurum ve kuruluşlardan görevlendirilenlere 1.000, kamu personeli dışındaki diğer uzman kişilere 2 bin gösterge rakamının devlet memurlarına uygulanan aylı katsayıyla çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere günlük ödeme ücretinin belediyece belirlenmesi” talebi yer alırken, Meclis, talebi oy birliği ile kabul etti.
RAPOR FİYATLARI DA BELİRLENECEK
Çakmak’ın verdiği ikinci dilekçede ise ‘Komisyon raporlarının meclis tarafından maliyetlerini aşmamak üzere belirlenecek bedel karşılığında isteyenlere verileceği hükme bağlandığından komisyon raporu ücretlerinin belediye meclisince belirlenmesi’ konusu yer alırken, talep görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN TALEPLERİ KARARA BAĞLANDI
Ardından, Zabıta Müdürlüğü’nün verdiği ve ‘İnönü Mahallesi Pınar Bulvarı numara 71-73 adresindeki 885-22 parsellerin içkili yerler krokisine alınması’ talibini değerlendiren Meclis, konuyu görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale etti.
EMNNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE ARAÇ VERİLECEK
Toplantının devamında, bu kez sonradan gündeme alınan dilekçeler karara bağlandı. Kapaklı Zabıta Müdürlüğü tarafından verilen ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün araç talebi ile ilgili dilekçeyi görüşen Meclis, 5393 sayılı Belediye Kanunun 75 maddesine istinaden iki adet Ford Connect marka ve üç binek aracın yerel seçimlere kadar kiralık olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne verilmesini oy birliği ile kabul etti. Yine Zabıta Müdürlüğü tarafından verilen bir diğer dilekçede ise 1586 ada 1 nolu parsel üzerinde bulunan otogarda 14 adet bağımsız bölümün on yıllığına kiraya verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.176 ada 1 numaralı parsel revizyon uygulama imar planında çocuk alanı olarak ayrılan yerin anfi tiyatro yapılabilmesi için imar planında değişiklik yapılması talebi de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
Yılın ilk toplantısında Denetim Komisyonu seçimi de gerçekleştirilirken, yapılan seçimin ardından Denetim Komisyonu’na Ayhan Arslan, İrfan Demir, Ahmet Yörük, Ali Doğuş ve Osman Aşık seçildi. Geçtiğimiz ayki toplantının gündeminde yer alan Singapur Tayland gezisine katılanlara ek olarak Aziz Özkan ve Amerika gezisine de Koray Koç adlı memurlar de eklenirken, İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.