Su borçlarına kolaylık getirildi

Şubat ayı toplantısını gerçekleştiren Kızılpınar Belediyesi’nde, daha önce 6 TL olan pazar yeri işgal harçları 3 TL olarak belirlenirken, Belediye'ye su borcu olan vatandaşların da borçlarını 12 taksitte ödemesi yönünde karar alındı. Toplantıda ayrıca, imar ile ilgili kararlar için de imar revizyonunun beklenmesi kararlaştırıldı

Su borçlarına kolaylık getirildi
08 Şubat 2013 Cuma 08:38

Kızılpınar Belediye Meclisi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Çarşamba günü saat 14.30’da Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.
PAZAR YERİ İŞGAL HARCI 3 TL OLARAK BELİRLENDİ
Açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayan toplantıda ilk olarak iki adet dilekçe oy birliği ile gündeme alınırken, ardından da, beldede Pazartesi ve Cuma günleri kurulan açık Pazar yeri işgal harçlarının belirlenmesi konusu görüşülerek karara bağlandı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl metrekare başına alınan harç bedelinin 2.5 TL olduğu belirtilirken, teknik bir hesap hatası sonucu bu rakamın 6 TL’ye çıktığı ifade edildi. Diğer belediyelerin aldığı harç bedelleri ile ilgili yapılan açıklamada ise, Çerkezköy’de bu rakamın açık Pazar için 3, kapalı Pazar yeri için 6 TL olduğu, Kapaklı’nın 2.35 TL, Veliköy’ün 70 kuruş ve Karaağaç’ın da 2 TL aldığı kaydedildi. Yapılan görüşmenin ardından alınacak fiyatın 3 TL olmasına oy birliği ile karar verildi.
SU BORÇLARI 12 TAKSİTTE ÖDENECEK
Toplantının devamında, su borçlarının taksitlendirilmesi ile ilgili maddeyi görüşen Başkan ve Meclis Üyeleri, 250 TL üzerinde su borcu olan vatandaşların borçlarını 12 ay taksitle ödemesi konusunda fikir birliğine varırken, karar oy birliği ile kabul edildi.
BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
Ardından, Belediye ile hisseli parsellerin parsel maliklerine devrinin yapılması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusu görüşüldü. Meclis Üyesi Celal Yeşilyurt’un çekimser kaldığı oylamada, Başkana yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis daha sonra, İmar Komisyon Raporlarını görüşerek karara bağladı.
REVİZYON ÇALIŞMALARI BEKLENECEK
İlk olarak, komisyonun İmar Revizyonu ile ilgili raporu okundu. Komisyon, konuyla ilgili verdiği raporda, “Alanın büyük olması nedeniyle komisyon çalışmalarını henüz tamamlayamadığından, Revizyon İmar Plan çalışmaları tamamlandıktan sonra komisyonumuzca düzenlenecek rapor hazırlanarak meclise sunulacaktır” ifadelerine yer verirken, komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.
PLAN TADİLATININ ARDINDAN KAT KARŞILIĞI VERİLECEK
Ardından, komisyonun, 847 ada 1 numaralı parselin imar plan tadilatının yapılması ve kat karşılığında verilmesi ile ilgili verdiği karar okundu.  Söz konusu alanda imar plan tadilatının revizyon çalışmaları tamamlandıktan sonra karara bağlanması yönünde karar veren İmar Komisyonu, 847 ada 1 nolu parselin kat karşılığı verilmesini ise uygun buldu. Yapılan oylamada, Celal Yeşilyurt ret oyu verirken, karar oy çokluğu ile kabul edildi. İmar Komisyonu’nun raporlarından sonra bu kez Bütçe Komisyon Raporları’na geçildi.
SÖZLEŞME AYNEN GEÇERLİ SAYILACAK
Komisyon, SS Yenişehir Konut Yapı Kooperatifi ile Belediye arasında yapılan sözleşmeden doğan gecikme cezaları ile fazla yapılan işin mahsuplaşması ile ilgili verdiği kararda, müteahhit firma ile belediye arasında yapılan sözleşmedeki maddelerin aynen uygulanması yönünde fikir bildirdi. Komisyonun kararı, oy çokluğu ile kabul edilirken, karara ret oyu veren isim Celal Yeşilyurt oldu.
KAT ARTTIRIM TALEBİ İÇİN REVİZYON BEKLENECEK
Toplantının devamında, gündeme sonradan alınan dilekçeler görüşüldü. İlk dilekçede yer alan, 499 ada 10 parseldeki 450 metrekare arsanın imar durumunun 2 kattan 4 kata çıkarılması talebi için, imar revizyonunun beklenmesine oy birliği ile karar verildi.
OTELİN TALEBİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
My Tuana Otel’in verdiği dilekçede ise, söz konusu tesisin 23.01.2012 tarihinde ruhsat başvurusunu yaptığı ve gerekli mercilerden otelin açılmasına engel olmadığına dair yazıların belediyeye iletildiği kaydedilirken, gerekli tadilatın yapılarak ruhsatın bir an önce verilmesi talep edildi. Konu oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.