Şuan rüyada gibiyim

17 yaşından bu yana kemik erimesi hastalığı ile mücadele eden ve 3 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olan 36 yaşındaki Nurşen Durmaz, Saray Kaymakamlığı, Saray Belediyesi, Engelliler Derneği ve Almanya’da yaşayan hayırsever Kamil Cömert’in desteği ile alınan özel araç sayesinde yeniden ayağa kalkarken, Nurşen Durmaz’ın ilk sözü “Şu an rüyada gibiyim” oldu

Şuan rüyada gibiyim
23 Ocak 2013 Çarşamba 08:39

Saray Kaymakamlığı, Saray Belediyesi, Engelliler Derneği ve Almanya’da yaşayan hayırsever Kamil Cömert’in desteği sonucunda,  kemik erimesi sebebiyle 3 yıldır tekerlekli sandalyeye muhtaç olan Nurşen Durmaz’ın (36) ayağa kalkmasına yardımcı olacak araç alındı. Durmaz’a aracını Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen ve El Beceri Kursları Eğitmeni Özlem Demircioğulları teslim ederken, aracı sayesinde uzun zaman sonra ayakta durabilen Nurşen Durmaz’ın ilk sözü “Şu an rüyada gibiyim” oldu.
3 YILDIR TEKERLEKLİ SANDALYEYE MUHTAÇ YAŞIYORDU
Evli ve bir kız çocuğu olan Nurşen Durmaz’ın 17 yaşından buyana kemik erimesi ile mücadele ettiği ve 3 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu belirtildi. Kas erimesinin diğer organlarına ulaşmasını geciktirmek için daha fazla hareket etmesi gereken Durmaz, Engelliler Kermesi’nde kendisini ayağa kaldıracak aracın alınması için El Beceri Kursları Eğitmeni Özlem Demircioğuları’ndan yardım istediği dile getirildi.
YARDIM TOPLANDI
Bunun üzerine, Demircioğulları’nın girişimleri sonucu Kaymakamlık, Belediye, Engelliler Derneği ve Almanya’da yaşayan hayırsever Kamil Cömert’in desteği ile 7 bin 250 TL tutarındaki araç Nurşen Durmaz’a Ayvacık'taki evinde teslim edildi.
KIZIMIN GELECEĞİNİ, MUTLULUĞUNU GÖRMEK İSTİYORUM
Ayağa kalktığında ilk sözü “Şuan rüyada gibiyim” olan Yılmaz, duygularını şu şekilde ifade etti:
“17 yaşımdan bu yana kemik erimesi ile mücadele ediyorum. 3 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkûm durumdayım. Bu aracın alınması benim için oldukça önemliydi. Bu araç ile birlikte doğrulabileceğim ve kaslarımı daha fazla hareket ettirebileceğim. Bu sayede kas erimesinin diğer organlarıma ulaşmasının önünü biraz olsun engelleyebileceğim. 11 yaşında bir kızım var ve onun geleceğini, gelecekte yaşayacağı mutlulukları görmek istiyorum.
Bir anne olarak en büyük isteğim bu. Bugün için hastalığımın bir tedavisi yok. Kök hücre nakli ile hastalığın tedavisi yapılabiliyor deniliyor ama bu tedavi de şuan için deneme aşamasında. Benim bu aşamada yapabileceğim hastalığımın gidişatını yavaşlatmak ve ailem için kızım için hayata daha fazla tutunmak. Alınan bu araç benim yaşam mücadelemde büyük destekçim olacak. Bu aracın alınmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.