SÜLEYMANPAŞA’DA SU İÇİN BÜTÜN İMKÂNLAR SEFERBER EDİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Süleymanpaşa ilçesine içme suyu sağlayan Naip Barajı’nda yürütülen su temini çalışmalarını yerinde inceledi. TESKİ ekipleri tarafından hayata geçirilen yüzer terfi istasyonu sayesinde, barajdaki ölü hacimde kalan suyun kullanıma kazandırılması sağlandı. Kurulan sistemin kapasitesi 200 litre/saniyeye ulaşıyor.

SÜLEYMANPAŞA’DA SU İÇİN BÜTÜN İMKÂNLAR SEFERBER EDİYOR
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
03 Ağustos 2025 Pazar 17:38

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, beraberindeki heyetle birlikte incelemelerde bulunarak TESKİ Genel Müdürü Mehmet Ali Şişmanlar’dan teknik bilgiler aldı. Sahada görev yapan emekçilere de kolaylıklar dileyen Başkan Yüceer, kuraklıkla mücadelede kaynakların etkin ve verimli kullanımının büyük önem taşıdığını vurguladı.

İklim değişikliği ve mevsim normallerinin altında kalan yağışlar nedeniyle, Naip Barajı’ndaki kullanılabilir su seviyesi yüzde 1'e kadar düşmüş durumda. Bu kapsamda, barajın dibi olarak tabir edilen ölü hacimdeki suyun alınabilmesi için inşa edilen yüzer terfi istasyonu, Süleymanpaşa’ya içme suyu sağlanmasında kritik bir rol üstleniyor.

Öte yandan, Naip Mahallesi’nde yer alan kil ocakları bölgesindeki göletlerde bulunan yaklaşık 150.000 metreküp su, tarımsal sulamada kullanılmak üzere Naip-Yazır Sulama Birliği’ne ait havuza aktarılmaya başlandı. Yaklaşık 5.500 metre uzunluğundaki iletim hattı ve bu hatta entegre edilen ikinci bir yüzer terfi istasyonuyla birlikte hayata geçirilen bu çalışma da 31 Temmuz Perşembe günü itibarıyla devreye alındı.

Bu çalışmalar sayesinde Süleymanpaşa’ya Yazır Sulama Göleti’nden ilave su temini sağlanarak mevcut kaynaklara önemli bir katkı sunulmuş oldu.

Başkan Candan Yüceer, teknik incelemelerin ardından Naip Mahallesi’ni ziyaret etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.