‘Takdir edilecek bir kent için destek istiyorum’

Kapaklı’da Demokrat Partiden Belediye Başkan Adayı olarak sürpriz yapan Veysel Güven ve ekibi için tanıtım programı düzenlendi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Güven,”Bir yılı aşkındır Kapaklı ve yönetimle ilgili şikayetlerimi bir siyasetçi olarak dile getirmeye çalışıyorum. Kapaklı’nın sorunlarını hemşerilerimle paylaştıkça onların da tepkili olduğunu görüyorum. Bu yüzden DP’den Belediye Başkan Adayı olarak Kapaklı’nın sorunlarını çözmek, gelecek yıllarda takdir edilecek bir kent için halkımızdan destek istiyorum” dedi. Program esnasında, bir diğer CHP Belediye Başkan Aday Adayı Zafer Akgün’ün de DP’ye geçtiği açıklandı. Akgün yaptığı konuşmada mevcut Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ağır bir eleştiri yağmuruna tutarak, “İrfan Mandalı Kapaklı’ya ilkleri yaşattığını söylüyor. Evet yaşattı. İlk kez hapse giren Başkan oldu. ” diye konuştu.

‘Takdir edilecek bir kent için destek istiyorum’
04 Mart 2014 Salı 07:18

KATILIM YOĞUN OLDU
Demokrat Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Veysel Güven ve Meclis Üyesi Adayları düzenlenen programla birlikte partililere tanıtıldı. Pazar günü Kapaklı Beyaz Saray Düğün Salonu’nda saat 14.00’da başlayan ve partililerin büyük ilgi gösterdiği programa DP Genel Başkan Yardımcısı Muhtar Mahramlı, Merkez Karar Kurulu Üyesi Hasan Köroğlu, Büyükçekmece İlçe Başkanı Ömer Sert, Vize Belediye Başkan Adayı Selçuk Yılmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Özcan, Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Erol Göre, Saray Belediye Başkan Adayı Özgen Erkiş, Çerkezköy İlçe Başkanı Hayrettin Turlin, Saray İlçe Başkanı Eşref Yüzsüren, DP Belediye Meclis Üyesi Adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BU PROGRAM İLK SESSİZ ÇIĞLIĞIMIZIDIR
Aday tanıtım programında ilk konuşmayı DP Saray Belediye Başkan Adayı Özgen Erkiş gerçekleştirdi.
Halkın iradesine ipotek konduğunu belirten Erkiş, “Bizi yol ayrımına getiriyorlar. Bu 2011 seçimlerinde mayalandı. Oylar bölünmesin dendi, AKP, CHP kendine oy istedi. Şimdi de, ‘Bu yerel seçim olmaktan çıktı’ diyorlar. 2011’in tezgahı 2015 için kendini gösteriyor. Demokrat Parti, bu ülkede demokrasinin temel harçlarındandır. Bugün bu program ilk sessiz çığlığımızdır. Bundan sonra Kapaklı’da varılacak yere Güven’le varılacak” diye konuştu.
BENİM VERDİĞİM VERGİLERLE YATIRIM YAPIYORSUN
Özgen Erkiş’in ardından konuşan Vize Belediye Başkanı ve DP Belediye Başkan Adayı Selçuk Yılmaz, 10 yıldır DP çizgisinden sapmadan görevine devam ettiğinin altını çizerek, “Bizim gibi partilere, seçim sahasına çıktığında söylenen şeyler var. Belediye iktidar partisinde olursa daha fazla hizmet gelir diyorlar. Şu an bir Vize’ye bir de iktidar partisinin elinde olan belediyelere bakın. Vize’de içme suyu, kanalizasyon, elektrik hatlarını yer altına alma gibi çalışmaların yüzde 90’ı tamamlandı. İktidarız, istediğimizi yaparız diye bir şey yok. Sen zaten benim verdiğim vergilerle yatırım yapıyorsun. Belediye Başkanı olarak anayasal haklarımız var. Çatır çatır almasını da biliriz” açıklamasında bulundu.
ÇALINAN PARA DEVLETİN DEĞİL SİZLERİNDİR
Selçuk Yılmaz’ın ardından kürsüye DP Genel Başkan Yardımcısı Muhtar Mahramlı geldi. Konuşmasının başında, partisinin Kapaklı’da bir ilçe teşkilatı olmadığını hatırlatan Mahramlı, sahneye Belda Gürler’i çağırarak, Gürler’in genel merkez tarafından DP Kapaklı İlçe Başkanlığı görevine atandığını kaydetti ve rozetini taktı. Mahramlı, konuşmasında, “Türkiye’de hakim olma savaşı var, vatandaştan toplanan vergileri, kimin kime peşkeş çekeceği savaşı var. Yolsuzluk iddiaları Aralık ayından bu yana devam ediyor. Menfaatleri ayrı düşünce, birbirlerinin ipliğini pazara çıkarıyorlar. Trakya’da bir sürü işsiz gencimiz var, bu hükümet vatandaştan aldığı vergilerle 800 bin Suriyeliye aş veriyor. Suriye’den gelenler hiçbir şeye para ödemiyor. Milyonlarca Türk genci işsizken, kalkıp orada bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz. O da önemli ama sen önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına imkan sağlayacaksın. Adamların evinden milyon dolarlar çıkıyor bir şey yok diyorlar. Bu kadar utanmaz, arlanmaz bir zihniyeti, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görmedi. Hırsızlık onlara göre doğal bir şey. Sizlerin hayat mücadelesine saygıları yok. Sen evine ekmek parası götüremezken, bunların evinden milyonlar çıkıyor. Buna dur deme vakti gelmiştir. Çalınan para devletin değil, sizlerindir. 3 yıl önce çıkan kasetler için ‘bunlar genel’ diyorlardı. Ama kendilerininki özel oluyor” dedi.
KAPAKLI TEKİRDAĞ’IN GÜZİDE İLÇELERİNDEN BİRİSİDİR
Programda son konuşmayı DP Kapaklı Belediye Başkan Adayı Veysel Güven yaptı. Kapaklı’nın 85 bine yaklaşan nüfusuyla Tekirdağ’ın güzide ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Güven, “İlçemiz, tarımıyla, sanayisiyle, sadece Tekirdağ’a değil, Türkiye’ye de önemli bir katma değer sağlamaktadır. Sunduğu bu katma değere karşılık, kentsel hizmetlerden yeterince faydalanamamaktadır. İlçemiz adeta ‘Büyük ve düzensiz bir köyü’ andırmaktadır. Bu durum bizlere Kapaklı’daki belediyeciliğin iyi yapılmadığını kanıtlamaktadır” ifadelerini kullandı.
TAKDİR EDİLECEK BİR KENT İÇİN HALKIMIZDAN DESTEK İSTİYORUM
Veysel Güven konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “bir Kapaklılı olarak ilçenin çarpık kentleşmesinden, sosyal belediyecilik anlayışının yetersizliğinden ve halka inmeyen bir yönetim zihniyetinden şikayetçi oldum. Bir yılı aşkındır bu şikayetlerimi bir siyasetçi olarak dile getirmeye çalışıyorum. Kapaklı’nın sorunlarını hemşerilerimle paylaştıkça onların da tepkili olduğunu görüyorum. Bu yüzden DP’den Belediye Başkan Adayı olarak Kapaklı’nın sorunlarını çözmek, gelecek yıllarda takdir edilecek bir kent için halkımızdan destek istiyorum. Halkımızdan alacağım destekle, Kapaklı’nın temel sorunlarını çözmeyi taahhüt ediyor, beş yıllık süreçte özenilecek bir kent yaratacağıma söz veriyorum”
KAPAKLI’NIN HAK ETTİĞİ YERE KAVUŞMASI İÇİN DP’DEN YOLA ÇIKTIM
Yerel seçimlerde adayın önemli olduğuna ve doğru adaya oy vermenin, bir yerin kaderini değiştirebileceğine de değinen Güven, “Ben Kapaklı’nın gelecekte hak ettiği yere kavuşabilmesi için DP’den yola çıktım. Ancak diğer partilere gönül vermiş hemşerilerime de seslenmek istiyorum. Bu seçime partilerin mücadelesi olarak bakmayın. Bu seçime Kapaklı’nın geleceği olarak bakın ve ilçemizin geleceğini Veysel Güven’e bırakın. Kapaklı’yı Çerkezköy’ün uzantısı olmak yerine Türkiye’nin modern bir kenti olarak görmek istiyoruz. Ancak şu anki yapımızla maalesef Çerkezköy’ün bir mahallesi gibiyiz. Bu yaklaşımı kırmak, bizim belediyecilik vizyonumuzun temelini oluşturmaktır. Biz bunun için çalışacağız. Yeni Kapaklı’da artık altyapı, kanalizasyon, su, kaldırım, asfalt, çamur gibi nedenlere bağlı sorunlar konuşulmayacak. Söz veriyoruz, akılcı çözümler üreteceğiz. Büyükşehir ile birlikte uyum içinde, Kapaklı’nın altyapı sorunlarını ivedilikle çözeceğiz” dedi.
GÖREV AŞKI DÜN NE İSE BUGÜN DE ODUR
Veysel Güven, konuşmasının devamında hayata geçirmeyi planladığı projelere de değinerek, “Biz hayatı renklendirecek projelere imza atmayı taahhüt ediyoruz. Yürüyüş alanları, bisiklet yolları, çocuk parkları, sokak spor alanları, gençlik merkezinin yeni Kapaklı’ya hayat vereceğini düşünüyoruz. Ayrıca Kapaklı’mız bir üniversiteyi hak ediyor. Yeni Kapaklı’da kadınlarımız, emeklilerimiz, gençlerimiz, engellilerimiz ve çalışanlarımız için çeşitli ve ayrıntılı projelerimiz var. Kapaklı için duyduğumuz heyecan ve görev aşkı, dün neyse bugün de odur. Yeni Kapaklı için, yarınlar için, güzel bir kent için Veysel Güven’i seçin” diye konuştu.
ÇARE OLMAK İÇİN ÇIKMIŞ EKİBE DESTEK OLMANIZI İSTİYORUM
Güven’in konuşmasının ardından, yerel seçim sürecinde CHP’den Aday Adayı olan Zafer Akgün’ün Demokrat Parti’ye geçtiği açıklandı. DP’ye geçtiği açıklanan Akgün sahneye gelerek kısa bir konuşma gerçekleştirdi. 30 Mart’ya yapılacak seçimlerin Kapaklı için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden, “Kapaklı’ya çare olmak için yola çıkmış ekibe destek olmanızı diliyorum. 30 Mart, Kapaklı için bir dönüm noktasıdır. Bunu çok iyi değerlendirmeniz lazım. Bu bir hak arayışıdır, bu bir davadır, bu davaya sahip çıkmak boynumuzun borcudur” dedi.
GERÇEK CHP’LİLER SAHİP ÇIKMIYOR
CHP’den DP’ye geçişi ile ilgili de konuşan Akgün, İrfan Mandalı’nın adaylığını da sert sözlerle eleştirerek, “Sözüm ona CHP’de bir demokrasi yarışı olacaktı. Demokrasiyi anlatanlar kendi içinde bunu uygulayamadı.  Biz siyaseti Kapaklı’nın menfaati için yapıyoruz. Genişleyen değil gelişen Kapaklı için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Zafer Akgün, konuşmasının sonunda ise, İrfan Mandalı’yı adeta topa tutarak, “İrfan Mandalı Kapaklı’ya ilkleri yaşattığını söylüyor. Evet yaşattı. İlk kez hapse giren Başkan oldu. Mandalı’nın meclis için yazdığı isimlerden hiç biri, Belediyeyi yönetecek kapasitede de değil” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.