Taşımalı eğitim tamam

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı için 'Taşımalı eğitim' ihalesini yaptı. İhale kapsamında Uzunhacı ve Karlıköy'deki öğrenciler Bahçeağıl Köyü'nde bulunan ilk ve ortaokullara taşınacak

Taşımalı eğitim tamam
16 Ağustos 2013 Cuma 07:49

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Sezonu'na yaklaşırken, taşımalı eğitim gören öğrencilerin servis ve yemek ihtiyacını karşılamak için hizmet alımı ihalelerini yaptı.
İHALE YAPILDI
Bu yıl Karlıköy ve Uzunhacı için servis ihalesi yapıldı. Taşımalı eğitim kapsamında eğitim ve öğretimini sürdüren köy okullarından Karlıköy ve Uzunhacı İlköğretim Okulları'nda servis ihalesi Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapıldı. Milli Eğitim'den alınan bilgilere göre Karlıköy'de 37 öğrenci Uzunhacı Köyü'nde ise 41 öğrenci olmak üzere toplam 78 öğrenci bu yıl taşımalı eğitim kapsamında eğitim ve öğretim görecek. Taşımalı eğitim okulların açılmasıyla birlikte başlayacak.
RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI
Öte yandan geçen yıl uygulamaya başlanan yeni okula kayıtlarda bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nca bir değişiklik yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, okula kayıt yaşı konusunda yönetmenlik değişikliği yaptı. Eğer velileri dilekçe verirse 66, 67 ve 68 aylık çocukların kayıtları 1 yıl ertelenebilecek. Geçen yıl bazı veliler, çocuklarını küçük olduğu gerekçesine okula kayıt yaptırmamak için doktor raporu bile almıştı.
İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yer alan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 15'inci maddesinin ikinci fıkrasında yapılan değişiklik şöyle:
"Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçeyle, 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporuyla okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.