Tatbikat gerçeğini aratmadı

Pınarça İlköğretim Okulu'nda, Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında Kapaklı Belediyesi İtfaiye Teşkilatı tarafından deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat gereği alarm verilmesinin ardından öğrenciler okulu yaklaşık bir buçuk dakika içinde boşaltırken, itfaiye personeli tarafından öğrencilere projeksiyonla deprem konusunda bilgilendirme yapıldı.

Tatbikat gerçeğini aratmadı
05 Mart 2014 Çarşamba 07:15

YAKLAŞIK 1,5 DAKİKA İÇİNDE OKULU BOŞLATTILAR
Kapaklı Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından Pınarça İlköğretim Okulu’nda depren tatbikatı yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği deprem ve deprem sonrasında görev alan kurumların birbirleriyle koordinasyon ve iletişimleri anlatılırken, deprem sırasında okul personeli, öğrencileri tahliye etti. Pınarça İlköğretim Okulu’nda saat 09.30’da alarm verilirken, okul yaklaşık bir buçuk dakika içinde boşaltıldı.
ALINACAK TEDBİRLERİ ÖĞRETİYORUZ
Tatbikatın ardından  İtfaiye personelleri tarafından öğrencilere projeksiyonla deprem konusunda bilgilendirme çalışması yapıldı.  Öğrencilere deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında ne yapılması gerektiği konusunda bilgiler verildi. Bir deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi ve becerinin kazandırılması çabası içinde olduklarını söyleyen Kapaklı Belediyesi İtfaiye Personeli Selçuk Çağlı, “Deprem gerçeğinin çocuklarımıza küçük yaşlarda öğretilerek çocuklarımızın deprem bilinciyle varmalarını sağlamalıyız. Deprem olmadan önce alınacak tedbirler ve deprem sonrası yapılacak ilk müdahale şekillerini çocuklarımıza öğretmeliyiz” dedi.
EĞİTİLMEYE UYGUN OLDUKLARIİÇİN BU ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ
Çağlı konuşmasının devamında ise  “İleri yaşlardaki insanlarımızı yeniliklere uydurmada ya da alınacak tedbirlere ve faaliyetlere adapte etmede ciddi sıkıntılar yaşıyoruz, ama okul çağındaki çocuklar yarın istikbalimiz ve yarının büyükleri olmaları hasebiyle bugünden eğitilmeye uygun davranışları kazandırmaya daha müsait oldukları için faaliyetimizi daha çok okul çağına yönlendirdiğimizden dolayı bu çalışma yapılmış oluyor” açıklamasında bulundu.
SÜREKLİ HAZIR OLMAK DURUMUNDAYIZ
Tatbikatta konuşan Kapaklı Belediyesi İtfaiyesi Müdür Vekili Soydan Bakaç ise, tatbikatta bile güçlük çektiklerini ifade ederek, “Neler yapmamız, nasıl yapmamız, müdahaleleri nasıl yönlendirmemiz, tarafların bir araya nasıl geleceği, en az can ve mal kaybıyla bu olağanüstü durumu nasıl atlatacağımızı kararlaştırmaya çalıştık. Sürekli olarak hazır olmak durumundayız. Duyarlı olmak zorundayız. Sivil topluma bu konuda destek vermeli ve eğitim kurumlarımızda gençlerimizi sürekli bilgilendirmeliyiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.