Tavşan avı sona erdi

13 Ekim'de başlayan tavşan avının Pazar günü sona erdiğini açıklayan Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Kadir Arıcı, "Av sezonu ördek, kaz, çulluk ve domuz avı ile devam edecek ve 24 Şubat tarihinde tüm av sezonu sona erecek" açıklamasını yaptı

Tavşan avı sona erdi
30 Ocak 2013 Çarşamba 08:10

"Bölgemizde 13 Ekim'de başlayan tavşan avı 27 Ocak Pazarg ünü sona ermiştir" diyen Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Kadir Arıcı, "Av sezonu ördek, kaz, çulluk vedomuz avı ile devam edecek ve 24 Şubat tarihinde tüm av sezonu sona kapanacaktır" dedi.
AVCILARA VERGİ UYARISI
Bölgemizde bulunan avcıların av yasaklarına itina ile özen göstermelerini isteyen Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Kadir Arıcı, "Ayrıca avcılarımız avcılık belgelerinin Ocak ayı vergilerini yatırmaları ve vize yaptırmaları gerekmektedir" ifadesini kullandıktan sonra avcılık vergisinin 2013 yılı için 135 TL olarak belirlendiğini söyledi.
KAÇAK AVCILARLA ETKİN MÜCADELE EDİLSİN
Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği olarak kaçak avlananlarla mücadele edilmesini beklediklerini ifade eden Dernek Başkanı Kadir Arıcı şunları söyledi: "Kaçak avcılarla etkin bir şekilde mücadelenin yapılmasını beklemekteyiz. Her yıl 250-300 lira masraf edip, belgelerini vize ettirip avlanma izin kartı alan ve kurallara harfiyen uyan avcı arkadaşlarımızın dışında hiçbir yasal belgesi olmayan, av sezonu ve yasak bölge dinlemeyen, geceleri dahil kaçak avcılık yapanlarla etkin ve kararlı mücadele edilmesini istiyoruz ve bekliyoruz."
DENETİMLER ARTSIN
Milli Parklar görevlilerinin ve Jandarmanın zaman zaman denetimler yaptığını ve kaçak avcılarla mücadele etmeye çalıştığını kaydeden Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Kadir Arıcı, yapılan mücadeleyi takdir ettiklerini fakat bunun yeterli olmadığını belirterek, "Biz bu denetimlerin av günleri ve saatlerinin dışında da yapılmasını ve daha etkin olunmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.
KAZASIZ BELASIZ AV SEZONU TEMENNİSİ
Geride kalan av sezonunda Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği olarak Dernek Üyesi Özcan Mandalı'yı elim bir kaza sonrasında kaybettiklerini de belirten Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Kadir Arıcı, "Özcan Mandalı kardeşimizi elim bir kaza neticesinde kaybettik. Önceki gün de Muratlı'dan üzücü bir haber geldi ve 3 arkadaşımız gölette kayboldu" dedikten sonra "Tüm avcı arkadaşlarımıza kazasız, belasız bir av sezonu diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.