TBBD’den Vali Yerlikaya’ya ziyaret

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şubesi yöneticileri Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya nezaket ziyaretinde bulundu Hüseyin Bayol başkanlığında Özgür Yaver, Ahmet Sulbi, Doç. Dr. Murat Taşan’dan oluşan heyet, Vali Yerlikaya’ ya Dernek kuruluş amaçları ve faaliyetleri ile gelecekteki projeleri hakkında bilgi verdi.

TBBD’den Vali Yerlikaya’ya ziyaret
17 Ağustos 2013 Cumartesi 08:22

13 Kasım 2012 tarihli tanıtım toplantısı ile çalışmalarına başlayan Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği’nin 15 gün aralıklarla tarihi, sosyal, kültürel ve siyasi konularda mini konferanslar serisi verdiği Vali Ali Yerlikaya’ya anyatıldı. Ayrıca NKÜ salonunda 1 günlük Balkan Sempozyumu, yine Yukarı Kılıçlı Köyü’nde çevre köylerin toplanmasıyla Kaz Vak’ası şehitlerini anma toplantısı yapıldı belirtilerek, Balkan Harbi Şehitleri için Çarşı Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulduğu ve cemaate ikramlarda bulunulduğu kaydedildi.

ETKİNLİKLER ANLATILDI
Ziyarette Vali Yerlikaya’ya 24 Ağustos günü Hayrabolu’da “Hayrabolu’nun bilinmeyen tarihi” konulu bir konferans verileceği, Okullar açıldıktan sonra da Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşülerek “Kaybolan bir gençliğimiz var” konulu, Tekirdağ gençliğinin problemleri ve çözümüne dair geniş katılımlı bir organizasyon tasarlandığı, toplantının konunun muhataplarının Belediye, Kültür Müdürlüğü, İl Gençlik Spor Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte planlandığı anlatıldı.

TARİH MÜZEZİ FİKRİ
Başkan Bayol, bu konular etrafında sohbeti yoğunlaştırarak heyet üyelerinin görüş sunmasını sağladı. Tekirdağ için en büyük eksiklerin başında bir Tarih Müzesi’ nin olmayışı dile getirilirken Vali Yerlikaya da yapılan çalışmaları dikkatle dinleyerek tüm sivil toplum kuruluşlarının bu doğrultuda bir birine destek veren çalışmalar yapmasının Tekirdağ için daha yararlı olacağını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.