TEKEL RUHSATLARINDA SON GÜN UYARISI

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Esin Bozdağ, tekel ruhsatlarında süre uzatımı ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri ile ilgili son gün uyarısında bulundu. Oda Genel Sekreteri Esin Bozdağ, üyelerinden en kısa sürede işlemlerini yaptırmalarını istedi

TEKEL RUHSATLARINDA SON GÜN UYARISI
29 Ocak 2013 Salı 08:52

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yürütülen tekel ruhsatlarının süre uzatımı işlemleri ile ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri hakkında açıklama geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Esin Bozdağ, tekel ruhsatlarıyla ilgili işlemlerin 31 Ocak'da sona ereceğini belirtirken, ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin ise 28 Şubat 2013 tarihinde sona ereceğini kaydetti.
31 OCAK SON GÜN
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Esin Bozdağ, TAPDK'nın (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) tekel ruhsatlarırıyla ilgili süre uzatım işlemlerinin Oda tarafından yürütüldüğünü belirterek, "Hiçbir üyemizi Tekirdağ'a göndermiyioruz. Bütün işlemlerini oda olarak yapıyoruz. Hem Tekirdağ'daki işlemleri hem de bankaya yatırılacak ücretler ile ilgili işlemleri Oda olarak biz yaptırıyoruz. Üyelerimiz sadece bize gelip müracaat ediyor ve banka ücretini ödüyor. Kalanını biz toplu  olarak yapıyoruz" dedi.
Çerkezköy'de tekel ruhsatlarında süre uzatımı yaptıracak işletme sayısının 500 civarında olduğunu belirten Genel Sekreter Esin Bozdağ, bunlardan henüz 200'ünün işlemlerini yaptırdığını söyledi. İşlemlerini yaptırmayan üyelerinden bir an önce Oda'ya müracaat etmelerini isteyen Esin Bozdağ, "31 Ocak son gün üyelerimiz bir an önce işlemlerini yaptırsın. Aksi takdirde işlemlerini yaptırırken  zor durumda kalacaklar" uyarısında bulundu. Esin Bozdağ, tekel rustalarının süre uzatımı için Ziraat Bankası'na yapılan ödemlerin kent merkezindeki işletmeler için 120, köyler için 40 TL ve açık içki satan işletmeler için ise 300 TL olduğunu sözlerine ekledi.
ÖLÇÜ ALETLERİNDE 28 ŞUBAT SON GÜN
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Esin Bozdağ 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'na ilişkin uyarılarda da bulundu. Ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin yaptırılması için beyanname verme süresinin 28 Şubat 2013 mesai bitimine kadar dolacağını belirten Bozdağ, üyelerinden ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerini en kısa sürede yaptırmalarını istedi. 28 Şubat 2013'e kadar muayeneleri yaptırmayanlara  para cezası uygulanacağını hatırlatan Bozdağ, "Üyelerimiz belirtilen tarihe kadar ilgili kurumlara  müracaat etmemeleri halinde 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 15. maddesinin (c) bendine göre 1.464 (Bin dört yüz atmış dört) TL idari para cezası uygulanacak."
KONTROLLER NERELERDE YAPILACAK
10 yıllık damga süresi dolmuş elektrik, su, doğalgaz sayaçları ile 2 yıllık damga süresini doldurmuş hassas kütle ölçüleri, 5 kilogramdan yukarı kütle ölçüleri, hassas mekanik tartı aletleri, okuma çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlarla bağımlı çalışabilme özelliğine sahip elektronik tartı aletleri, maksimum kapasitesi 2000 kilogramdan fazla olan tartı aletleri, hububat muayene aletleri, demiryolu yük ve sarnıçlı vagonları, taksimetre, naklimetre, akaryakıt ölçek ve sayaçları ile likit petrol gazı (LPG) sayaçlarını bulunduran kişi ve kuruluşların yasal metroloji yönünden Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekiyor.
2 yıllık damga süresini doldurmuş uzunluk ölçüleri (Tek parçalı ağaç metreler), akıcı maddeler için hacim ölçüleri, kuru taneli maddeler için hacim ölçüleri, 5 kilograma kadar (5 kg. dahil) hassas olmayan kütle ölçüleri, yay ve elektronik tertibatı bulunmayan maksimum teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler ile maksimum kapasitesi 2000 kilograma kadar (2000 kg dahil) elektronik tartı aletlerini bulunduran kişi ve kuruluşlar ölçüler ve ayak yönünden bağlı bulundukları 'Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurlukları'na bir dilekçe ile ve eki muayene ve damga ücretinin yatırıldığına dair dekontla birlikte başvurmaları gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.