Tekirdağ sahilleri bataklığa döndü

90’lı yıllarda ‘Küçük Bodrum’ diye anılan Tekirdağ sahillerinin şimdiki hali içler acısı durumda. Bırakın denize girmeyi, denizin aldığı son hali görmek bile mide bulandıracak duruma geldi

Tekirdağ sahilleri bataklığa döndü
03 Mart 2016 Perşembe 15:48

‘KÜÇÜK BODRUM’ DİYE ANILIYORDU

Ulusal basın gündeminde de yer bulan Tekirdağ sahillerinin son hali, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların kafalarında soru işaretleri oluşturmaya başladı. 90’lı yılların ‘Küçük Bodrum’unun, şimdilerde bataklıktan farkı yok.

TİCARET GEMİLERİNİN SİNTİNELERİNDEN ŞÜPHELENİLİYOR

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte İstanbullu tatilcilerin, özellikle de günübirlikçilerin akınına uğrayan Tekirdağ sahilinin bu görüntüsü, akıllarda hiç de olumlu olmayan izlenimler oluşturuyor. Bu kötü görüntünün tek bir noktada değil, İstanbul – Tekirdağ arasındaki neredeyse tüm plajlarda görüldüğü bildirilirken; bu görüntüye sebep olan etkenin uluslararası ticaret gemilerinin boşalttığı sintineler olduğu düşünülüyor.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİLER

Sezonun açılmasına birkaç ay kala deniz koyu bir renge bürünürken, yazın bu plajların pek çoğunda mavi bayrak dalgalanıyor. Zaten sahildeki yosunların temizlenmediğinden yakınan vatandaşlar ise “Kıyıdaki yosun ve çöpler çok kokuyor, sinek yapıyor. Yetmedi üstüne bir de yük gemileri başımıza bela oldu.” diyor ve yetkilileri göreve çağırıyorlar.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.