TEKSTİL SEKTÖRÜ YÜZDE 20 BÜYÜDÜ

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, 2012 yılında faaliyet gösterdikleri sektörde işçi alımlarının arttığını belirterek, "Yüzde 20 gibi bir büyüme oldu. 2013 yılında da aynı istikrarın sürmesi bizim için iyi olur" diye konuştu

TEKSTİL SEKTÖRÜ YÜZDE 20 BÜYÜDÜ
16 Ocak 2013 Çarşamba 08:04

Türk-iş Konfederasyonu Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başka Mürsel Türkkan 2012 yılının kendileri açısından verimli geçtiğini söyledi. Türkkan, "İşçi alımları arttı. Yüzde 20 gibi bir büyüme oldu. 2013 yılında da aynı istikrarın sürmesini bizim için iyi olur" diye konuştu.
2012 VERİMLİ GEÇTİ
Önümüzdeki nisan ayında 'Toplu İş Sözleşmesi' yapmaya hazırlanan Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, 2012 yılının değerlendirmesini yaptı. Sendika olarak 2012 yılında büyüme kaydettiklerini söyleyen Türkkan, "Teksif olarak iyi bir yılı geride bıraktık. Bizim burada iki fabrikamız var. Yünsa ve Temtaş. İşçi alımları oldu, çıkış olmadı. Oransal olarak söylemek gerekirse yüzde 20 gibi bir büyüme oldu. 2013 yılında da aynı istikrarın sürmesini bizim için iyi olur. 2010 yılında malum bir kriz yaşadık. O zaman kötüydü. Ama daha sonra yavaşla ileri gitmeye başladı. 2011 durgundu ama 2012'de önemli bir artış kaydedildi" diye konuştu.
ÜYE SAYISI BİN 700
Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, kriz döneminde üye sayısının bin 300 civarına düştüğünü ama geçen yıl ki işçi alımlarıyla birlikte üye sayılarının da arttığını ve 2013 yılına bin 700 civarında üye ile girdiklerini anlatarak, "1300-1400'lere düşmüştük. Şuanda üye sayımız 1700" dedi. Türkkan, sendika olarak üyelerine berber ve kuaför hizmetleri de vermeye başladıklarını belirterek, "Geçtiğimiz yıl yaşanan bu verimlilik, üyelerimize yönelik artı hizmetleri de getirdi. Mesala Yünsa'da hem bayanlara hem de erkeklere kuaför açtık. Yine kahvaltı vermeye başladık" dedi.
TOPLU SÖZLEŞME NİSAN'DA
Önümüzdeki nisan ayında üç yılda bir yapılan 'Toplu Sözleşme' görüşmelerinin yapılacağını hatırlatan Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, "İşverenle toplu iş sözleşmesi görüşmelerine nisan ayında başlayacağız. Üyelerimizi memnun edecek bir sözleşme yapmanın gayretindeyiz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir - 12 yıl önce
ne gibi bi gayret gösteriyorsunuz mürsel bey