TESKİ, Kapaklı’nın su sorununu çözüyor

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi 1.500 Tonluk İçme Suyu Deposu ve İçme Suyu Terfi Merkezi’nin temeli atıldı

TESKİ, Kapaklı’nın su sorununu çözüyor
31 Mayıs 2018 Perşembe 09:49

TÖREN DÜZENLENDİ
1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Rıza Tekin ve A. Soner Ergin, Genel Müdür Yardımcıları Nilgün Marmara, Dr. İbrahim İçöz ve İ. Feyzi Ünal, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Kapaklılı vatandaş katıldı.

YAKLAŞIK 22 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa şu ifadeleri kullandı: “Yeni ilçemiz ve hızla gelişen Kapaklı’nın alt yapı problemlerini çözmek için Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın talimatı ile bu yıl Kapaklı’nın yılı oldu. TESKİ olarak iyi bir proje hazırladık ve projenin ihalesini gerçekleştirdik. 2 Mart 2018 tarihinde yer teslimi yaparak Kapaklı’nın birçok mahallesinde çalışmalara başladık. Proje bedelimiz 21.852.308 TL’dir.

3 ADET TERFİ MERKEZİ İNŞA EDİLECEK
İş kapsamında Kapaklı’nın büyük mahalleleri Atatürk, Cumhuriyet, Bahçelievler, Pınarca ve Bahçeağıl mahallelerine içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yapılmaktadır. 44.064 metre kanalizasyon, 5.730 metre yağmur suyu, 36.511 metre içme suyu olmak üzere toplam 86.305 metre altyapı imalatı yapılacaktır. Bugüne kadar ağırlıklı olarak Bahçelievler ve Bağçeağıl Mahallelerinde çalışmalar devam etti. 10.000 metre kanalizasyon, 4.000 metre içme suyu imalatı tamamlandı. 4 adet yeni içme suyu kuyusunu açarak devreye aldık. Ayrıca 4 adet büyük içme suyu deposu yapılarak Kapaklı’ya kazandırılacaktır. İçme suyu depolarındaki suyu şebeke hattına terfi edecek olan 3 adet terfi merkezi inşa edilecektir.

ATIKSULAR DOĞRUDAN DERELERE DEŞARJ EDİLMEYECEKTİR
Hayata geçirdiğimiz projeyle Bahçelievler Mahallesi'nin altyapı problemlerini çözmüş olacağız. Proje kapsamında Bahçelievler Mahallesine 20.000 metre kanalizasyon şebeke hattı, 7.000 metre içme suyu isale hattı yapıyoruz. 4.000 metre kanalizasyon hattını da bitirmiş durumdayız. Mahallenin evsel atıksuyu da şu anda yapımı devam eden Çerkezköy Ambardere ve Kavakdere Atıksu Kolektör hattı aracılığı ile Çerkezköy-Kapaklı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine iletilecektir. Arıtma tesisinde tamamen standartlara uygun bir şekilde arıtılarak doğaya deşarj edilecektir. Sonuç itibariyle atıksular doğrudan derelere deşarj edilmeyecektir.

HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
Temelini attığımız içme suyu deposu 4 adet kuyudan beslenecek. Yaklaşık 20.000 kişinin su ihtiyacı buradan karşılanacak. Tesiste herhangi bir elektrik kesintisinden etkilenilmemesi için 2 adet jeneratörümüz olacak. Yine 2 adet trafo konulacak.  Bu yatırım ile beraber TESKİ olarak Kapaklı’ya toplam 48.478.000 TL maliyetli yatırım gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu yatırımın bölgeye, Kapaklı’ya hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin hayata geçirilmesine önderlik eden ve Kapaklı’ya büyük önem veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve yatırımın yapılmasına vesile olan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya ve tüm TESKİ emekçilerine teşekkür ediyorum.”

ÇALIŞMALAR DİĞER MAHALLELERDE DE DEVAM EDECEK
Genel Müdür Başa’nın ardından Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar da kısa bir konuşma yaparak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ‘2018 Kapaklı yılı olacak’ dedi. Gerçekten de öyle oluyor. Bahçelievler, Kapaklı'nın en yüksek yerlerinden biri. Bu nedenle zaman zaman su sıkıntısı yaşanıyor. Yapılacak su deposu bu sıkıntıyı giderecektir. Altyapı çalışmaları Kapaklı'nın diğer mahallelerinde de devam edecek. Bu projede emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Şafak Başa olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

KAPAKLI’NIN TÜM ALTYAPISINI ELDEN GEÇİRİYORUZ
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz halkın mutluluk ve refahını düşünüp hizmetlerimizi ona göre gerçekleştiriyoruz. Kapaklı’nın tüm altyapısını elden geçirerek mutlu bir Kapaklı inşa etmenin mutluluğu içindeyiz. Önümüzde 311 gün var. Bu süre içerisinde çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Tekirdağ'ı ve Tekirdağlıları çok seviyoruz. Yatırımın Kapaklı’lılara hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE TESKİ AZ ZAMANDA ÇOK İŞ YAPTI
Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Bugün bizim için büyük bir mutluluk söz konusu. Kapaklı’nın uzun süredir devam eden su sorununu çözecek bir projenin temeli atılıyor. Ne mutlu bize ki Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ bu kadar az zamanda, kısıtlı imkanlarla birçok yerde temeller atıyor, birçok yerde kurdeleler kesiyor. Yeni kurulmalarına rağmen az zamanda çok iş yaptılar. Ben emeği geçen, katkısı olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Kapaklı, Tekirdağ'ın en fazla göç alan ilçelerinden biri. Dolayısıyla yapılan hizmetler daha yapılmak üzereyken, bitmemişken bile yeni yeni ihtiyaçlar doğuyor. Belediyelerimiz bu anlamda ciddi hizmetler yaptılar.” dedi.

Konuşmaların ardından Kapaklı İlçesi Bahçelievler Mahallesi 1.500 Tonluk İçme Suyu Deposu ve İçme Suyu Terfi Merkezinin temeli atıldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.