TEVER EKVADOR İŞ KONSEYİ BAŞKANI OLDU

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Ekvador İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı'na seçilen ÇTSO Başkanı Dursun Ali Tever, 2012 Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Tever toplantıda Ekvador, Küba ve Venezzuella Konsolosları ile aynı masada oturarak dış ticaretin geliştirilmesi için görüşmeler yaptı

TEVER EKVADOR İŞ KONSEYİ BAŞKANI OLDU
11 Ocak 2013 Cuma 08:30

ÇTSO (Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, geçtiğimiz günlerde seçildiği Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DİEK) Türk-Ekvador İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı'nda ilk toplantısına katıldı. Başkan Tever DEİK'in 2012 Genel Kurul Toplantısı'nda Başkanlığını yürüttüğü Türk-Ekvador İş Konseyi'nin çalışma alanını kapsayan Ekvador, Küba ve Venezzuella Konsolosları ile aynı masada buluştu.
DIŞ İŞLERİ BAKANI DA KATILDI
'İnsani Diploması' temasıyla gerçekleştirilen 'V. Büyükelçiler Konferansı' çerçevesinde İzmir'de DEİK tarafından bir çalışma yemeği düzenlendi. DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Halim Mete'nin başkanlık ettiği çalışma yemeğine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve DEİK Yönetim Kurulu Üyeleri, Kurucu Temsilcileri ile İş Konseyi Başkanları katıldı. DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Halim Mete, programda yaptığı konuşmada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na iş dünyası ile Büyükelçilerimizi bir kez daha biraraya getirdiği, için teşekkür etti. Mete, son 10 yıldır takip edilen ritmik diplomasinin entellektüel mimarı ve baş uygulayıcısı olarak kendilerini yakından takip ettiklerini belirtti. İş Dünyası olarak küresel Türkiye vizyonu doğrultusunda, Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçiler ile aynı hedef için çalıştıklarını belirten Mete, DEİK'in takip edilen küresel ekonomik engetrasyon diplomasisinin özel sektör tarafından en geniş temsilcisi olduğunu ifade etti.
İŞ KONSEYİ BAŞKANLARI DA BÜYÜKELÇİMİZ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Konferansın son etkinliğinin DEİK tarafından gerçekleştirilmesinin son derece anlamlı olduğunu söyledi. Bu konferansın ortak akıl platformu oluşturma ve yıllık çalışmaları değerlendirme bakımından çok yararlı olduğunu dile getiren Bakan Davutoğlu, "DEİK'in 109 İş Konseyi var. Halihazırda toplam 123 Büyükelçimiz var. Aslında İş Konseyi Başkanları da Büyükelçimiz. Yani toplam 232 Büyükelçimiz var. Bu bağlamda önümüzdeki ay İş Konseyi Başkanlarımız ile biraraya gelip 2013 için hedeflerimizi konuşacağız" dedi.
İHRACAAT YAPMADIĞIMIZ İKİ ÜLKEYLE DE TEMASA GEÇİLECEK
Davutoğlu, işadamlarının kendi bölgelerindeki Büyükelçilerine yaşadıkları sıkıntıları aktarmaları ve Büyükelçilerimizin de birer işadamı gibi çözüm yollarını takip etmeleri gerektiğini söyledi. Geçen hafta Ekonomi Bakanımızın açıkladığı ihracat rakamlarından çok gururlandıklarını dile getiren Davutoğlu, "İhracaat yapmadığımız son iki ülkenin Mikronezya ve Nauru olduğunu, bu ülkelerden sorumlu Büyükelçilerimize de talimat verdiklerini en kısa sürede bu ülkeleri de ihracaat pazarlarımız arasına katacağımızı vurguladı. Davutoğlu toplantıya katılan işadamlarına, "Bizim çok zengin doğal kaynaklarımız yok, bizim kuvvetimiz dünyanın bütün pazarlarında etkilerini hızla artıran girişimci ruhumuzda"diye konuştu.
BÜYÜKELÇİLERLE AYNI MASADA OTURDU
Toplantıya katılan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Tever, geçtiğimiz günlerde seçildiği Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Ekvador İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı olarak Ekvador, Küba ve Venezzuella Konsolosları ile aynı masada oturdu. Başkan Tever, yemek süresince Ekvador, Küba ve Venezzuella Konsolosları ile dış ticareti artıracak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.