TGB her zaman emperyalizmin önünde duracak

İskenderun’a yerleştirilmek istenen patriot füzeleri ve TGB tarafından başlarına çuval geçirilen iki NATO askeri ile ilgili bir basın açıklaması yapan TGB Çerkezköy İlçe Teşkilatı emperyalizm, emperyalizmin Türkiye üzerinde oynadığı oyunlar ve Türk gençlerinin emperyalizme karşı duruşu ile ilgili de bilgilendirmede bulunurken, , “Mustafa Kemal’in askerleri Amerikan ve NATO askerlerinin karşısında her zaman duracaktır” mesajı verdi

TGB her zaman emperyalizmin önünde duracak
28 Ocak 2013 Pazartesi 08:04

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Çerkezköy İlçe Teşkilatı, İskenderun’a yerleştirilmek istenen patriot füzeleri ve TGB tarafından başlarına çuval geçirilen iki NATO askeri ile ilgili bir basın açıklaması yaparak, “Mustafa Kemal’in askerleri Amerikan ve NATO askerlerinin karşısında her zaman duracaktır” mesajı verdi. Açıklamada ayrıca, emperyalizm, emperyalizmin Türkiye üzerinde oynadığı oyunlar ve Türk gençlerinin emperyalizme karşı duruşu ile ilgili de bilgi verildi. Açıklamayı, TGB İlçe Teşkilatı adına Teşkilat Yöneticilerinden Halil İbrahim Öktem yaptı.
BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ İLE HALKLAR PARÇALANMAK İSTENİYOR
Emperyalizmin, kapitalizmin son noktasına ulaştığını ve kendi ekonomik çıkarları için milletleri mazlumlaştırmak, sömürmek amaçlı işgal etmek istediğini savunan Halil İbrahim Öktem, bunun için Büyük Ortadoğu Projesi adında bir proje geliştirildiğini kaydederek, “Bu proje kapsamında Ortadoğu halklarını bölmek, sömürmek, parçalamak için Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve hocaları Fetullah Gülen’in marifetiyle Ortadoğu halklarına yanaşıp onları bölmek istemektedirler. Bu kapsamda bağımsızlığını uzun zamandır yitirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kullanmak istemektedirler. Türkiye halkı ve Türk gençliği buna karşıdır” diye konuştu.
FÜZE YERLEŞTİRİLMEK İSTENİYOR
Bu amaç doğrultusunda, Türkiye’nin belli bölgelerine patriot füzelerinin yerleştirilmek istendiğini hatırlatan Öktem, “Bu füzelerin direk olarak Suriye ve İran’ı bölmek, parçalamak ve yönetmek için tehdit unsuru olarak kullanılacaktır” ifadelerine yer verdi.
VATAN NÖBETİNE BAŞLADIK
Bunun için İskenderun’da iki günlük vatan nöbetine başladıklarını kaydeden Öktem, “Bu vatan nöbeti öncelikle bizim vatanımızı emperyalizmin boyunduruğu altından çıkarmak ve diğer mazlum halkların emperyalizmin boyunduruğu altına girmesini engellemek için yaptık. Amerikan askerlerinin Süleymaniye’de şerefli Türk askerlerinin başına çuval geçirmesinin karşılığını Bodrum’dan sonra ikinci kez İskenderun’da verdik” dedi.
SERBESTÇE DOLAŞMALARINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ
Öktem, bu eylemin büyük Ortadoğu projesi eş başkanlarının ve emperyalizmin güdümünde olan devlet kadrolarını rahatsız ettiğine dikkat çekerek, “Bunun için Genel Başkanımız İlker Yücel ve yiğit, kararlı yoldaşları İskenderun’da başlarına ne geleceğini bile bile ve bundan asla çekinmeden iki NATO askerinin başına geçirdi. Bununla, Türk askerlerinin intikamını aldık. Biz Türk gençleri olarak her devletin bağımsızlığından yanayız. Amerikan ve NATO askerlerinin ülkemizde serbestçe dolaşmalarına asla izin vermeyeceğiz. Mustafa Kemal’in askerleri Amerikan ve NATO askerlerinin karşısında her zaman duracaktır.
GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER
Bizim şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklarda NATO askerlerinin postallarının basmasına asla izin vermeyeceğiz. Mustafa Kemal’in, İngilizlerin ülkemize işgale geldiği gün dediği gibi, biz de TGB olarak aynı sözleri tekrarlıyoruz; ‘Geldikleri gibi giderler’” cümleleriyle açıklamasını tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.