Tirit Gecesi'nde buluştular

Kuruluş aşamasını tamamlayan Çerkezköy Samsunlular Derneği tarafından düzenlenen Tirit Gecesi'nde bölgemizde yaşayan Samsunlu işadamları ve bürokratlar biraraya geldi. Tirit Gecesi'nde konuşan Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Musa Kavlak, bölgemizde yaşayan tüm Samsunluları biraraya getirmek için Samsunlular Derneği çatısı altında toplandıklarını belirterek, "Tüm hemşehrilerimizle biraraya gelmek için böyle bir organizasyon yaptık" açıklamasında bulundu

Tirit Gecesi'nde buluştular
23 Ocak 2013 Çarşamba 08:38

Çerkezköy Samsunlular Derneği tarafından Dernek Lokali'nde düzenlenen Tirit Gecesi'nin açılış konuşmasını Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Musa Kavlak yaptı. Çerkezköy, Kapaklı ve bölgemizde yaşayan tüm Samsunluları aynı çatı altında toplamak için Çerkezköy Samsunlular Derneği'ni kurduklarını belirten Dernek Başkanı Musa Kavlak, ilk organizasyon olarak da Tirit Gecesi düzenlediklerini belirterek, geceye katılan tüm hemşehrilerine teşekkür etti ve Derneğin kurulmasında büyük katkıları olan Yönetim Kurulu Üyeleri Nami kalan, Cemal Köroğlu, Birsen Gökce, Bülent Ceylan, İbrahim Ünsal, Ferhat Köroğlu, Ömer Dursun ve Şenol Balta'ya teşekkür etti.
BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI
Dernek Başkanı Kavlak'ın ardından konuşan Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, Çerkezköy Samsunlular Derneği'nin kurulmasında emeği geçen Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ettikten sonra, derneklerin bulunduğu bölgenin kültürünü, ananesini, örf ve adedini yaşattığını belirterek, "Göç olarak geldiğimiz burada kendi kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yaşatmanın sıra yaşadığımız şehre, bölgeye değer katmanın yollarını aramalı, hep birlikte kaynaşmalıyız" dedi.
İNŞALLAH KATKI SAĞLAR
Derneğin bölgede yaşayan Samsunluların dertleri ile dertlenmesi, sevinçleri ile sevinmesi gerektiğini belirten Meclis Üyesi İrfan Demir, "İnşallah Derneğimiz hem hemşehrilerimize, hem de Çerkezköy ve bölgemize hayırlı olur. Bölgemizin sosyo, ekonomik ve kültürel gelişmesine katkı sağlar" diyerek sözlerini tamamladı.
BUZ DESTEK İSTEDİ
Demir'in ardından konuşan Samsunlu işadamlarından Erol Buz ise Şubat ayında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin yapılacağını belirterek, kendisinin de 4. Grup'ta ÇTSO Meclis Üyeliği için Aday olduğunu belirterek, hemşehrilerinden destek istedi.
VAROL TEŞEKKÜR ETTİ
Eroz Buz'un ardından söz alan Kapaklı MHP İlçe Başkanı Hayri Varol ise Çerkezköy Samsunlular Derneği'nin Çerkezköy ve Kapaklı'da yaşayan Samsunlular başta olmak üzere bölgede ikamet eden tüm Samsunlulara hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, Derneğin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür etti.
DEĞER KATACAK
Çerkezköy Samsunlular Derneği'nin geç kalınmış bir yapılanma olduğunu da hatırlatan MHP İlçe Başkanı Hayri Varol, "İnşallah bundan sonra Çerkezköy Samsunlular Derneği Samsunumuz ve ilçelerine has değerleri, örf ve adetleri yaşatarak, gelecek nesillere aktarılmasını sağlar. Ben inanıyorum ki Çerkezköy Samsunlular Derneği bölgemize etkinlikleri ve çalışmaları ile değer katacak" diye konuştu.
GERÇEK MANADA DERNEKÇİLİK YAPACAK
Dernekçiliğin lokal işletmek, oyun oynamak, seçim zamanı Derneği çeşitli siyasi partilere peşkeş çekmek olmadığını belirten Kapaklı MHP İlçe Başkanı Varol, "İnşallah Çerkezköy Samsunlular Derneği'nin bu taraklarda bezi olmayacak ve gerçek manada dernekçilik yapacak" dedi.
ARANIZDA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Varol'un ardından konuşan Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Üyesi Ruhi Özden ise "Aranızda olmaktan gurur duyuyorum" diye başladığı kısa konuşmasında dünyada herşeyin hızlı bir şekilde değiştiğini fakat değişmeyen tek şeyin örf, adet, anane ve gelenekler olduğuna dikkat çekerek, "Çerkezköy Samsunlular Derneğinin Samsunumuzun örf, adet, gelenek ve göreneklerini yaşatacağını, gelecek nesillere aktaracağını ümit ediyorum. Derneğin kurulmasında emeğe geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" diyerek tamamladı.
Konuşmaların ardından Tirit Gecesi'ne katılan Samsunlu işadamı ve bürokratlara Samsun yöresine özgü olan Tirit yemeği ikram edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.