TKP’den Patriotlara karşı imza kampanyası

TKP Çerkezköy İlçe Örgütü ‘Emperyalizme, füzelerine, AKP’ye karşı ayaktayız!’ başlıklı basın açıklamasıyla Patriotlara karşı imza kampanyası başlattığını duyururken, Belediye Meydanı’nda imza standı açarak halkı dayanışmaya çağırdı

TKP’den Patriotlara karşı imza kampanyası
26 Ocak 2013 Cumartesi 08:57

Türkiye Komünist Partisi’nin Ankara Güvenpark’ta Patriotlara karşı başlattığı nöbet sürerken TKP Çerkezköy İlçe Örgütü de aynı amaçla imza standı açarak Çerkezköy halkını dayanışmaya çağırdı. Çerkezköy Belediye Meydanı’nda gün boyunca bildiri dağıtan partililer, halkı Patriotlara ve NATO askerlerine karşı imza vermeye çağırdı.

TÜRKİYE SAVAŞIN VE İŞGALİN ÜSSÜ HALİNE GETİRİLİYOR

TKP Çerkezköy İlçe Örgütü adına açıklama yapan Birtan Altan, AKP’nin Türkiye’yi savaşın ve işgalin üssü haline getirecek adımlar attığını savunurken, ülkenin sorgusuz sualsiz NATO askerlerine ve füzelerine açıldığına dikkat çekerek, “Çerkezköy halkını bu onursuzluğa karşı mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

AKP MECLİSE DANIŞMADAN ASKERLERİ VE FÜZELERİ ÜLKEYE YERLEŞTİRDİ

Almanya ve Hollanda tarafından gönderilen Patriot füzelerinin bu ülkelerinin meclislerinde oylandığını ifade eden Altan, ülkeye yabancı askerlerin getirilmesi ve füzelerin yerleştirilmesinin, TBMM’nin onayı olmadan gerçekleşemeyeceğine dikkat çekti ve “Ancak AKP iktidarı meclise bile danışmadan NATO askerlerini ve patriotları ülkemize yerleştiriyor. Buradan Milletvekillerine sesleniyoruz; ‘Birazcık onurunuz kaldıysa emperyalistlerin ülkemizi işgaline karşı olduğunuzu gösterirseniz.’ TKP NATO askerlerinin bu ülkede elinin kolunu sallaya sallaya gezemeyeceğini, patriotların rahatça bu ülkeye yerleştiremeyeceğini herkese gösterecektir. Bu ülkede meclis susuyorsa, TKP daha gür şekilde konuşmaya başlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

BUNUN İNANILACAK TARAFI VAR MI?

Ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Savaşa hazırız’ sözünü hatırlatan Altan, “Meclise de halka da sormuyor. Biz Çerkezköy halkına soruyoruz: Komşunuzla, kardeş Suriye halkıyla savaşa hazır mısınız? Suriye’nin Türkiye’yi tehdit ettiğine inanıyor musunuz? Bunun inanılacak tarafı Var mı? İnanmıyoruz ve ülkemizde yabancı asker istemiyoruz! Bu savaş ABD’nin, NATO’nun ve AKP’nin savaşıdır. Suriye’yle İran’la bir derdiniz var mı?” sorularını yöneltti. 

BARIŞ İÇİN İMZA TOPLUYORUZ

Altan, konuşmasının devamında, TKP’nin milletvekillerine gönderdiği mektubu hatırlatarak, ”Milletvekillerine sorduğumuz sorunun yanıtını Türkiye Komünist Partili yoldaşlarımız 10 Ocak’tan bu yana Ankara Güvenpark’ta bekliyor, Türkiye Komünist Partisi üyeleri, Patriot füzelerine ve NATO askerlerine karşı gece-gündüz nöbet tutuyor, barış için imza topluyor” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.