TMS ile MESS anlaştı

Türk Metal Sendikası ile MESS İş veren sendikası 3 yıllığına sözleme imzaladı. Yaklaşık 10 bin çalışanı yakından ilgilendiren anlaşmada, çalışanların sosyal haklarından maaşlarına kadar bir çok yenilik yer alıyor

TMS ile MESS anlaştı
29 Aralık 2014 Pazartesi 08:41

Türk Metal Sendikası ile MESS İş veren sendikası ile 3 yıllığına sözleşme imzaladı.

3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANDI

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında imzalanan sözleşme ile ilgili bilgiler veren TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak “Çerkezköy’de 15 fabrikada 10 bin çalışan üyemiz var. MESS ile yaklaşık 100 bin kişiyi ilgilendiren 3 yıllık bir sözleşme yaptık” ifadelerini kullandı.

%9,78 ZAM YAPILACAK

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında süren müzakerelerin anlaşma ile sonuçlandığını dile getiren Koçak “Genel Başkanımız Pevrul Kavlak başkanlığındaki heyetin vardığı anlaşmaya göre ücretlerde ilk 6 ay için %9,78 oranında zam yapıldı. Üçlü pakette de ortalama %15,20’lik bir artış sağlandı ” dedi.

300 TL TUTARINDA ERZAK YARDIMI

TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ayrıca “Sözleşme ile birlikte 60 gün içinde, 300 TL tutarında erzak yardımı yapılması konusunda da anlaşmaya varıldı” dedi.
 Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yilmaz er - 10 yıl önce
insanların hakkını yıyorlar 2 yıldan 3 yıla cıyardılar insan utanır her ay 40 lira kesmeyi biliyorlar