TMS'den Çerkezköy'e yılın emekçi kadın işçisi plaketi

6 Mart Kadın İşçiler Büyük Kurultayı'nın 19'ncusuna katılan Çerkezköylü işçi kadınlar Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak'ı ziyaret etti. Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'ne üye kadın işçiler ziyaret sırasında Kurultay'dan Şubeleri adına aldıkları 'Yılın Emekçi Kadın Şubesi' ödülünü Başkan Koçak'a verdi

TMS'den Çerkezköy'e yılın emekçi kadın işçisi plaketi
12 Mart 2014 Çarşamba 07:56

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'ne anlamlı bir ödül. 8 Mart Dünya Kadın İşçiler günü için Türk Metal’in her yıl Ankara'da düzenlediği Kadın İşçiler Büyük Kurultayı’nın 19.’sunda Çerkezköy Şubesi'ne üye kadın işçilere Yılın Emekçi Kadın Plaketi' verildi. Şube adına verilen plaketi kadın işçiler Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak'a takdim etti.
KADIN İŞÇİLER KURULTAYI'NA ÇERKEZKÖY'DEN 20 KİŞİ KATILDI
8 Mart Dünya Kadın İşçiler Günü dolayısıyla sendikamız Türk Metal’in her yıl yüzlerce delegenin katılımı ile gerçekleştirdiği Kadın İşçiler Büyük Kurultayı’nın 19.’su Ankara’da Büyük Anadolu Hotel’de yine coşkuyla, heyecanla ve umutla kutlandı. Yerli ve yabancı 500 delegenin katıldığı kurultayın açılışında konuşan Genel Başkan Pevrul Kavlak, “Cennet annelerin ayağının altındadır” dedikten sonra, Annelere, kadınlara bu dünyayı cehenneme çeviren zihniyetle, sonuna kadar mücadele etmek zorundayız” dedi. Kurultay'a Çerkezköy'den 20'i kadın işçi katıldı.
TOPLUMSAL EŞİTLİK VAR
Kadın-erkek tartışmalarının hala sürdüğünü belirten Kavlak, Türk Metal’in bu konudaki görüşünü şöyle açıkladı: “Bizim Türk Metal olarak bakışımız net, kadın ile erkek biyolojik bakımdan farklı, ama toplumsal açıdan mutlak olarak eşittir. Toplumsal olarak eşit olduğu için de, kadın erkek eşitliği meselesi cinsiyetler üzerinden değil, insan hakları temelinde ele alınmalıdır. Kadın da erkek de, önce insandır. Sonra birer kadın ve erkek olarak toplumun özgür ve eşit bireyleridir”
BU GERÇEKLER HERKESİN GERÇEĞİ
Kavlak yaptığı konuşmasında şiddet gören, öldürülen, okuldan ayrılan kız çocuklarından ve bazı kadınların hayıtındaki olumsuz koşullardan bahsetti ve bu rakamlara karşı herkesi mücadele etmeye şu sözlerle çağırdı: ‘Bu sayılara isyan ediyoruz. Bu gerçeklere karşı, herkesi mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu salondaki herkesi, temsil ettikleri kurumları, bu mücadeleye katılmaya çağırıyoruz. Bu mücadele sadece Türk Metal’in omuzlarında olmamalıdır. Herkes omuz vermelidir. Bu rakamlar, sadece yoksulların, sadece köylülerin, çalışanların, işçi sınıfının gerçekleri değildir. Bu gerçekler hepimizin gerçeğidir.’
İŞVERENLERE ÇAĞRIDA BULUNDU
Genel Başkanımız Kavlak; konuşmasını işverenlere de bir çağrıda bulunarak sürdürdü: ‘Bir iş yerinde Türk Metal varsa, emin olun, O işyerinde kadın ile erkek arasında eşitsizlik olmaz, Ücretlerinde farklılık olmaz, izinlerinde fark olmaz, sosyal haklarda haksızlık olmaz. Nerede olur? Sendikasız işyerlerinde olur, sahte sendikaların bulunduğu işyerlerinde olur. Kayıt dışı çalıştırılan işyerlerinde olur. O işyerleri sadece kadın erkek eşitsizliğinin değil, ucuz işçiliğin ve güvencesizliğin de merkezleridir. O işyerleri, kar hırsı uğruna, insanların köleleştirildiği, insanlıktan çıkarıldığı yerlerdir. İşte bizim asıl mücadele alanımız bu işyerleridir. Sendikalaşmanın önündeki her engel, bu kölelik düzeninin, kadın erkek eşitsizliğinin devamı için verilen izindir. Bu salonda bulunan, işveren temsilcilerine sesleniyorum, gelin, kayıt dışı ile sendikasızlaştırma ile sendikal örgütlenmenin önündeki engellere karşı verdiğimiz mücadeleye katılın, omuz verin, kendi işyerleriniz ile yetinmeyin, daha adil, daha eşit ve daha güzel bir çalışma yaşamı kurmak için bize destek verin."
Toplantıya yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda misafir katıldı. Kurultayın açılışına Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TİSK başkanı Tuğrul Kudatgobilik, TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler, MESS Genel Sekreteri Hakan Yıldırımoğlu, Haber-İş Genel Başkanı Veli Solak, Denizciler Sendikası Genel başkanı Eyüp kasap, Çalışma Genel Müdürü Yardımcısı Nurcan Önder, Industri All Sosyal Politika Müdürü Sofya Canik, büyükelçiler ve elçiliklerin temsilcileri, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Mesut Ulusoy katıldı. Kadın İşçiler Kurultayı'nda Kadın emekçilere yönelik “Çalışma Hayatında Kadın” konulu bir panel de düzenledi. Panele ilgi yoğun oldu.
ÇERKEZKÖY'DEN 20 KADIN İŞÇİ KATILDI
Kurultay'a Çerkezköy'den de 20 Kadın işçi katıldı. Türk Metal Sendikası üyesi kadınlar Kurultay dışında Ankara'da birçok sosyal etkinliğe ve MESS ile ortaklaşa düzenlenen eğitimlere de katıldı. Kurultay'dan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi adına aldıkları Yılın Kadın İşçisi Plaketi'ni Şube Başkanı Murat Koçak'a getiren kadınlar, sendikanın düzenlediği etkinlikte Yıldız Tilbe ve Nadide Sultan'ın da birer konser verdiğini söyledi. Bol bol eğlendiklerini belirten kadınlar Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın kadın işçilere yönelik böyle bir imkan tanıdığı için teşekkür ettiler. Kadın işçiler, "Genel Başkanımıza teşekkür ediyoruz. 8 Mart'la birlikte kadın olarak kendimize de vakit ayırmamız gerektiğini anladık."dediler. Kurultay'a katılan kadın üyeleri makamında ağırlayan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, "Bu güzelliği dönem dönem her işçimize yaşatıyoruz. Bu kez siz 20 kişilik grup olarak gittiniz. Kurultayımız her yıl yapılıyor. Gelecek yıl başka arkadaşlarımız gidecek" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.