Toprak, Artan maliyetler çiftçinin belini büküyor

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak her geçen gün artan maliyetlerin çiftçinin belini büktüğünü dile getirerek girdi maliyetlerinin çiftçiyi tarladan uzaklaştırdığını ifade etti.

Toprak, Artan maliyetler çiftçinin belini büküyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
01 Aralık 2022 Perşembe 11:55

Hasan Toprak geç gelen yağmurları değerlendirerek, “Çiftçimiz bu yıl bahar yağmurları gelmeyince ürününü kuru toprağa ekti. Geçte olsa Kasım ayında yağmurlar geldi. Bu kötünün iyisi. Ben ömrü hayatında hiç böyle kurak bir dönem görmedim ama yine de yağışlar geçte olsa geldi” dedi.

Eskilerin bir lafı vardır diyen Toprak “Kıtlık kuraklıktan değil, aşırı yağıştan gelir. Yaşlılarımız böyle söyler. Bu yıl yine de ekinimizi ektik ve geçte olsa yağmur geldi. Umarız bu şekilde devam eder” dedi.

Geçtiğimiz yıl biraz olsun ürünü ekerken avantajlıydık çünkü mazot 7-7,5 lira, gübre 2-2,5 liraydı. Buğdayı avantajlı ektik, sonra fiyatlar astronomik arttı. Şu an mazot 24 lira, gübre 13-14 lira. Buğdayın şu anki maliyete göre hasatta 12-13 liradan daha aşağıda olmaması lazım” dedi.

TOPRAK AYRILIK SİNYALİ VERDİ

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak “Önümüzdeki hafta mahalle delege seçimleri var. Şubat ayında da yeni yönetim kurulu ve meclis seçimi var. Ben artık aday olmayı düşünmüyorum. Delege dahi olmayı şu an için düşünmüyorum. Anlımın akıyla yıllarca bu onurlu görevi yaptığıma inanıyorum. Artık emeklilik zamanım geldi” diyerek artık aday olmayı düşünmediğini dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.