Toprak, Fiyat yüksek görünüyor ama değil

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı buğdayın tonuna destekleme ile birlikte verilen 7050 TL’lik fiyatın maliyetleri karşılamayacağın söyledi.

Toprak, Fiyat yüksek görünüyor ama değil
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
08 Haziran 2022 Çarşamba 18:35

Geçtiğimiz yıl desteklemelerle birlikte 2450 TL olan buğday fiyatı ile bu yıllık fiyatı karşılaştıran Toprak, “Gübre 3 TL’den 16 TL’ye, Mazot 7 TL’den 28 TL’ye yükseldi. Bunlarla aynı şekilde kullandığımız ilaçların fiyatları da 4-5 kat arttı. Biz şimdi taban fiyata yapılan %300’e yaklaşan artış karşısında ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz. Artış, ilk bakışta çok gibi ama artan maliyetler karşısında az. İmkanı olan çiftçi buğdayını hasadın ardından teslim etmeyecektir. Geçtiğimiz yılda buğdayını depolayıp sonradan satan çiftçi 6 TL’lerden sattı. Ama borcu olan, kapısında kredi alacaklısı bekleyen çiftçimiz mecbur satacak” dedi.

Toprak “Yani özetle fiyat yüksek görünüyor ama maliyet artışıyla kıyaslarsak yüksek olmadığı anlaşılıyor. Çok şükür Allah’tan şimdilik buğday rekoltesi iyi görünüyor.  Bizimde kafamız çok karıştı. Her gün gelen zamlar hesap yapmamızı imkansız hale getiriyor” dedi.

Son günlerde yağan yağmurların ayçiçeğine büyük fayda sağladığını söyleyen Toprak ”Umarım bu yağış çok olmaz. Yağış ayçiçeğine fayda ama yağış dolu veya afet  şeklinde olursa buğdaya zarar verebilir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.