Toprak: Ne fiyat ne rekolte tatmin edici

Trakya Birlik’in %40 yağ oranlı ayçiceği için 12 TL avans odemesini duyurmasının ardından Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak bir açıklama yaparak “Bu yıl maalesef ne açıklanan fiyat, ne de rekolte tatmin edici seviyede değil” dedi.

Toprak: Ne fiyat ne rekolte tatmin edici
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
14 Eylül 2022 Çarşamba 18:17

Trakya Birliğin geçtiğimiz yıl avans fiyatı 5-5,5 TL cıvarında  açıkladığını, fakat ilerleyen zamanda fiyatların 10-15 TL bandına kadar çıktığını bu yüzden avans fiyatın sadece başlangıç olarak düşünülmesi gerektiğini söyleyerek, “Avans fiyat hasat ilerledikçe ve teslimler sürdükce değişir. Ama değişmeyecek olan bu yıl rekoltenin düşük olmasıdır. Maalesef yaz boyunca ayçiçeği yağış olmadığı için istenen verime ulaşamadı. Rekolte bölgemizde çok düşük geldi” dedi.

Hasadın devam ettiğini belirten Toprak; “Avans fiyat ayçiçeğinin yağ oranına göre değişir. 11 ile 13 TL civarı bir avans fiyat var” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.