Toprak, Söyledik ama işittiremedik

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, artan gıda fiyatları ve gıda ikamesi konusunda Türkiye Ziraat Odaları olarak defalarca uyarıda bulunduklarını, gelinen noktada ortaya çıkan durumun göre göre geldiğini belirtti

Toprak, Söyledik ama işittiremedik
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
15 Aralık 2021 Çarşamba 19:12

Toprak, Kovid-19 salgını başladığı zaman, “Kovid bazılarımızı ama açlık herkesi öldürür dedik ama işittiremedik” diyerek, gerek Türkiye Ziraat Odaları Yönetiminin, gerek Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı olarak kendisinin uyarılarda bulunduğunu, son zamanlarda yaşanan sıkıntıların önceden tedbir alınmamasının bir sonucu olduğunu söyledi.

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak “Biz çiftçiler olarak, üzerimize düşeni yaptık, gücümüz yettiği kadar da yapmaya  devam edeceğiz. Ama girdi maliyetleri her geçen gün artamaya devam ediyor. Kar etmeyi bıraktık, ayakta kalmaya çalışıyoruz. Hükümetin bizlere acilen destek olması lazım. Yoksa çiftçinin borçlardan dolayı tarlaya ekim yapması mümkün olmayacak.

Gübreye, mazota, zirai ilaçlara 2-3 kat zam geldi. Maliyetlerimiz tavan yaptı ama gelirimiz yerinde sayıyor. Biz üretemezsek sonuç ülkemiz için felaket olur” dedi.

Toprak, bu sene bölge çiftçisinin yağmurlar geciktiği için sıkıntı yaşadığını ama ardından gelen  yağışlarla şu an buğdayda bir sorun görünmediğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.