TRAKYA'NIN SEMPOZYUM MERKEZİ OLACAK

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Trakya'nın en büyük konferans salonunu bu yıl tamamlayacak. OSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, 500 kişi kapasiteli yapılan konferans salonunun 'Uluslararası sempozyumların yapılabildiği' bir merkez olmasını istediklerini söyledi. İnşaatına hız verilen konferans salonunun önümüzdeki Eylül ayında açılması planlanıyor

TRAKYA'NIN SEMPOZYUM MERKEZİ OLACAK
21 Ocak 2013 Pazartesi 08:23

Adını imza attığı ilklerle duyuran Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) yine bir ilke imza attı. Sanayicinin olduğu kadar bölgemizinde ihtiyacını göz önünde bulunduran ÇOSB Yönetimi, Trakya'nın en büyük konferans salonunu yapıyor. ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, 500 kişi kapasiteli salonun önümüzdeki Eylül ayında tamamlanacağını açıkladı.
SEMPOZYUM MERKEZİ OLMASINI İSTİYORUZ
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, bölgemize 500 kişilik çok amaçlı bir konferans salonu kazandıracak. ÇOSB Bölge Müdürlüğü'nün hemen yanında yapılan konferans salonunin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Trakya'da bir eşi olmayan konferans salonunun önümüzdeki Eylül ayında tamamlanacağını belirten Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, "Çok amaçlı bir konferans salonu yapıyoruz. Amacımız bölgemizde uluslararası konferanslarında yapılabileceği bir merkezin bulunması. İyi bir sempozyum merkezi olursa, amacımıza ulaşmış olacağız. 500 kişinin aynı anda bulunabileceği bir salon olacak. Planlamamıza göre önümüzdeki Eylül ayında tamamlanacak" açıklamasını yaptı.
Bölge Müdürü Özdoğan'ın dediği gibi bölgemizde yapılacak 'Sempozyum, konferans' gibi etkinliklere açık olacak bu konferans salonunda konser, tiyatro ve çeşitli etkinliklerde yapılabilecek. Bölgemizde isteyen kurumlarında yararlanabileceği salonun inşaatı hızla yükseliyor.
50 SOKAĞA 150 KAMERA
ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, OSB içerisinde güvenlik, trafik ve hırsızlık olaylarına karşı bir 'Güvenlik Merkezi' oluşturmaya başladıklarını da söyledi. Özdoğan, OSB içerisinde bulunan 50 sokak için 150 kamera koyacaklarını ve bu kameralardan elde edilen görüntülerin 24 saat takip edileceğini belirtti. İstenildiği takdirde görüntülerin takip edilmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne de bir link verebileceklerini belirten Mehmet Özdoğan, şunları kaydetti:
"OSB içerisinde park sorunu ile ilgili şikayetler alıyoruz. Fabrikaların önlerine araçlar bırakılıyor. Bunu önlemek için kameralarla takip yapacağız. 100 kamera daha koyacağız. Her sokak çift yönlü olarak görüntülenecek. Şu anda 50 kemara var. Yeni koyacağımız kameralarla birlikte toplam 150 kamerayla izleme yapacağız. Bizim alt katta takip merkezi oluşturacağız. Buradan arkadaşlarımız bakacak. Park yapan araçlar tespit edilerek uyarılacak. Trafik ile ilgili takibin dışında ayrıca adi hırsızlık olaylarına karşıda kemaralar kullanılacak. Talep olursa, görüntüleme merkeziyle ilgili bir link Emniyet Müdürlüğü'ne verebiliriz. Polis'te takip eder."
OSB İÇERİSİ AYDINLANIYOR
Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, OSB içerisindeki tüm yol kenarlarının aydınlatmalarını değiştireceklerini kaydetti. Kamera sistemiyle birlikte bu aydınlatma sistemininde kurulacağını belirten Özdoğan, "360 derece dönebilen kemaralarla birlikte yol kenarlarının aydınlatması da yapılacak. Bölgemizde 50 civarında sokağımız var. Sokakların numaralandırılması da yapılıyor. Biz artık sokaklara isim değil, numara veriyoruz. 1., 2., 3. sokak diye adlandırıyoruz. Bir kısmının numaralandırmasını da yaptık" dedi.
DERİN DEŞARJA YOĞUNLAŞTIK
ÇOSB Bölge Müdürlüğü'nün önümüzdeki dönem için derin deşarj çalışmalarına yoğunlaştığını anlatan Mehmet Özdoğan, "Şu anda Islah OSB'leri bekliyoruz. Islah OSB'lerin OSB'ye dönüşümü tamamlanınca, Tekirdağ'daki tüm OSB'ler birleşerek derin deşarj projesini hayata geçireceğiz. Ergene'nin kirliliği için bu proje çok önemli" dedi.
Özdoğan, derin deşarj projesinde fabrika atıklarını arıtacak ortak tesisin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Islah OSB'den OSB'ye dönüşmesi beklenen Veliköy ve Karaağaç Islah OSB'leri, Velimeşe'deki Serbest Bölge, Ergene1, Ergene2, Çorlu Dericiler, Türkgücü, Yalıboyu Islah OSB'leri ile Çorlu Belediyesi'nin ortaklaşa yapacağını belirterek, "Tekirdağ'daki tüm Organize Sanayi Bölgeleri birleşerek bu tesisi kuracağız. Şu anda diğer OSB'leri bekliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.