TREDAŞ Güven-İş Caddesi'ne başladı

Elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmaları kapsamında Barbaros Caddesi'nin OSB'ye kalan kısmını tamamlayarak merkeze geçerken, Tredaş bir taraftan da Güven-İş Caddesi'ne başladı. Bu hafta sonuna kadar Barbaros Caddesi ve Güven-İş Caddesi'ndeki elektrik hatları yer altına alınmış olacak

TREDAŞ Güven-İş Caddesi'ne başladı
17 Ağustos 2013 Cumartesi 08:29

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş., (TREDAŞ)  'Elektrik hatlarının yer altına alınması' çalışmalarına devam ediyor. Çerkezköy'de bu yıl sonuna kadar Barbaros Caddesi, Güven-İş Caddesi, Fatih Mahallesi, Devlet Hastanesi ve Tepe Emlak Konutları'nda elektrik hatları yer altına almayı planlayan Tredaş, ilk çalışmasını tamamladı.
Barbaros Caddesi'nin fabrikalara kalan kısmından çalışmalarına start veren Tredaş, kent merkezine doğru ilerledi. Barbaros Caddesi dışında Güven-İş Caddesi'ndeki çalışmalara da geçtiğimiz hafta başlayan Tredaş Ekipleri, bu hafta sonunu kadar her iki bölgedeki çalışmaları tamamlayacak. Tredaş programdaki bölgelerde çalışmalarını tamamlaması halinde, Çerkezköy'deki elektrik hatlarının yüzde 30'unu yer altına almış olacak. Çerkezköy'de yer altına alınmayan 14 bin metrekare elektrik hattı bulunuyor.

BELEDİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORLAR
TREDAŞ ekipleri elektrik hatlarının yer altına alınmasında önceliği Belediye çalışmalarının yapıldığı cadde ve sokaklara verdi. Bu kapsamda, Barbaros Caddesi ve Güven-İş Caddesi'nden çalışmalara başlayan Tredaş, hafta sonuna kadar her iki bölgeyi de tamamlayacak. Geçen hafta Barbaros Caddesi'nin fabrikalara kalan kısmı, Raif Dinçkök İlköğretim Okulu çevresindeki elektrik hatlarını yer altına almayı tamamlayan Tredaş Ekipleri kent merkezine doğru ilerledi.
Tredaş ekipleri ayrıca geçtiğimiz hafta başında Güven-İş Caddesi'ndeki çalışmalarada start vermişti.  Çerkezköy Belediyesi'nin kaldırım ve yol çalışması yaptığı Barbaros Caddesi'nden başlayan TREDAŞ Ekipleri Raif Dinçkök İlköğretim Okulu çevresindeki hatları döşemeyi tamamlarken, bu hafta sonuna kadar 400 metrelik bölümde elektrik hatlarını yer altına almış olacak.
TREDAŞ Ekipleri Güven-İş Caddesi'nde ise geçen yıldan kalan 300 metrelik bölümün yer altına alınması için çalışma yapıyor. Yaklaşık bir ay kadar önce çalışmalara start veren Tredaş ekipleri, 700 metre uzunluğunda elektrik hattını yer altına aldı. TREDAŞ ekipleri daha sonra Fatih Mahallesi'ne geçecek. Elektrik hatları için hazırlanan kanallara, TREDAŞ ekipleri havai hatları kablolarla taşıyor. Kablolar döşendikten sonra eski havai hatların olduğu direk ve tellerin sökümünü de gerçekleştiren TREDAŞ ekipleri  bölgelerde önceden planlanan yerlere yeni trafolar da yerleştiriyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.