TREDAŞ İDDİALARI YALANLADI

Tredaş iş sağlığı ve iş güvenliği ihlali suçlamalarına yönelik bir açıklama yaptı. Tredaş iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek, "İş güvenliği alanında alınan tedbirler ve yürütülen profesyonel çalışma sayesinde, şirketimiz hizmet verdiği Trakya Bölgesi'nde, 2012 yılı boyunca, ölümlü veya ağır yaralamalı tek bir kaza yaşanmamıştır." açıklamasında bulundu

TREDAŞ İDDİALARI YALANLADI
24 Ocak 2013 Perşembe 08:14

Tredaş Genel Müdürü Yusuf Baykan imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, kurumun işçi sağlığı iş güvenliği ihlaline yönelik iddialara cevap verdi. Açıklamada, "Son günlerde şirketimiz Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. hakkında, basında ve internette şirketimiz ile ilgili gerçek dışı bilgiler içeren bir takım haberler yayımlanmıştır. Kaynağından doğrulanmadan yayımlanan haberlerdeki iddialarla ilgili doğru bilgiler aşağıdaki gibidir" denildi. Açıklamada şunlara yer verildi:
ŞİRKETİMİZ DENETLENİYOR
"Şirketimiz Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli il ve ilçe merkezlerinde bir kamu hizmeti olan elektrik dağıtımı hizmeti vermektedir. Şirketimizin bu kamu hizmetini yaparken öncelikli görevi, tüm abonelerine eşit ve sağlıklı bir şekilde hizmet vermektir. Bu hizmeti yerine getirirken başta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) olmak üzere idare tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde hareket etmektedir. Şirketimizin iş ve işlemlerinin denetimi, ilgili Bakanlıklar, bağımsız denetim kuruluşları ve EPDK tarafından yapılmaktadır.
HİÇBİR EKSİKLİK TESPİT EDİLMEMİŞTİR
Şirketimizce haberlerde belirtildiği şekilde herhangi bir sahte belge düzenlenmesi ve/veya kullanılması söz konusu değildir. Tutanaklar hakkında sahtelik iddiaları, gerçeği yansıtmamakta olup şirketimiz güvenliği açısından gizlilik taşıyan tutanakların izinsiz yayımlanması da manidardır. Şirketimiz, iş ve işlemleri hakkında yapılan hiçbir denetimde hata ve/veya eksiklik tespit edilmemiştir. Bugünden sonra da yapacağı iş ve işlemlerden dün olduğu gibi gerekli özeni göstermeye çaba sarf edecektir. Şirketimiz tüzel kişiliğinin ve çalışanlarının, sahte evrak düzenlemek gibi yüz kızartıcı bir eylem ile itham edilmesi, şirketimizin itibarını zedelemeye yöneliktir.
KAZA ORANI EN DÜŞÜK ŞİRKET
Diğer taraftan şirketimiz, yürüttüğü dağıtım faaliyetlerinin her safhasında alınması gereken iş güvenliği tedbirlerini eksiksiz almakta, tedbirlerin uygulanmasında azami dikkat ve özen göstermektedir. İş güvenliği alanında alınan tedbirler ve yürütülen profesyonel çalışma sayesinde, şirketimiz hizmet verdiği Trakya Bölgesi'nde, 2012 yılı boyunca, ölümlü ve/veya ağır yaralamalı tek bir kaza yaşanmamıştır. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş, ülkemizde faaliyet gösteren dağıtım şirketleri arasında kaza ağırlık oranı en düşük olan dağıtım şirketlerinden birisidir.
İŞ AKDİ SONLANDIRILAN BİR ÇALIŞANIN İDDİALARI
Şirketimizin tüm iş ve işlemleri gibi, iş güvenliği konusundaki işlemleri de denetime tabidir. Gerçekleştirilen denetimlerin hiçbirinde şirketimizin, haberde iddia edilen eksikliklerine rastlanmamıştır. Bugünden sonra da rastlanmaması için elden gelen azami gayret gösterilecektir. Özetle, haberde yer alan iş sağlığı ve iş güvenliğine dair ididalar, yanıltıcı gerçek dışı ve dayanaksızdır. İddiaların, iş akdi hukuka uygun olarak sonlandırılan eski bir çalışanın şirket itibarını zedelemeye ve iddia sahibi şahıs ile şirketimiz ile arasında devam etmekte olan dava sürecini etkilemeye yönelik olduğu düşünülmektedir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet BAL - 12 yıl önce
sayın müdürüm yukarıda bahsetmiş olduğunuz herkese eşit şartlarda elektrik verdiğinizi söylüyorsunuz. fakat fatih mah. sedef sok. ta voltajlar 150 v civarında bu konu ile ilgili olarak 31 temmuz 2012 'de 8116 kayıt no ile dilekçe yazmama rağmen hiç bir yol katedemedik. dilekçemin ekinde ölçmüş olduğum voltaj resimlerini de gönderdim. bana gelen cevapta sokağımızda düşük voltaj olduğu doğrulanmakta çalışma yapılacağı söylenekte fakat dilekçemden 7 ay geçmesine rağmen hiç bir işlem yapılmamakta. evimizde ne televizyon derindondurucu ve kombi gibi elektronik cihazlar çalışmamakta. voltaj regülatörleriyle durumu kurtarmaya çalışmaktayız. sanayinin gözbebeği çerkezköy da böyle bir durumun olması bizleri son derece olumsuz etkiliyor. yetkililerden en kısa zamanda durumun çözülmesini bekliyoruz.