TREDAŞ'ın fatura bilmecesi!

TREDAŞ'ın özelleştirilmesinin ardından yaptığı uygulamalar vatandaşları çileden çıkartıyor. Önce kesme-bağlama adı altında 20 TL için vatandaşı sık boğaz eden TREDAŞ, şimdi de adeta bu kesme-bağlama işlerine destek verecek bir uygulama ile vatandaşın karşısında. Son aylarda sürekli elektrik faturalarındaki son ödeme tarihlerini değiştiren TREDAŞ, iyice vatandaşın hedef tahtasına oturmuş durumda. Bazı vatandaşlar artık suç duyurusunda bulunmayı bile düşünüyor

TREDAŞ'ın fatura bilmecesi!
05 Ağustos 2013 Pazartesi 08:54

TREDAŞ, son aylarda sürekli elektrik faturalarının son ödeme tarihlerini değiştirir oldu! Her nedense, 10 günlük verilen ödeme süresinin tarihleri her ay bir başka günle başlıyor, bir başka günle bitiyor. Abonelerin son aylardaki elektrik faturaları ayın 25-27-29 ve bir sonraki ayın 1 ve 2'si gibi hatta bazen 3'üne kadar değişen bir aralıkta gelmeye başladı.
SON ÖDEME TARİHLERİ SÜREKLİ DEĞİŞİYOR
TREDAŞ'ın vatandaşlara gönderdiği elektrik faturalarında son ödeme günü olarak belirlenen tarih sürekli değişiyor. Elektrik faturasının son ödeme gününe göre hareket eden vatandaşlar, bir önceki ayın faturasını dikkate aldıklarında kesme-bağlama ekiplerinin hışmına uğruyor. Her ay faturasındaki son ödeme tarihini kontrol etmeyen vatandaşlar, ödeme gününe daha süre var diye düşünürken fatura ödemelerini yapamayarak cezalı ödeme durumunda kaldı. Çerkezköylü vatandaşlar TREDAŞ'ın sürekli son ödeme tarihi değiştirmesine tepki göstererek, "Elektrik faturalarında eskiden son ödeme tarihleri değişmezdi. Bizde sürekli aynı tarihe göre heraket ederdik. Ödemelerimizi buna göre yapardık. Ancak son zamanlarda son ödeme tarihleri sürekli değişince bizimde kafamız bulandı. Vatandaş, her şeyi bu kadar çok yakından takip edemeyebilir. Neden TREDAŞ sürekli tarih değiştirip duruyor. Sabitlese olmaz mı? Hem süreyi geçirdik diye ödemediğimiz faturalar yüzünden iki gün içinde gelip elektriğimizi kesiyorlar. Tekrar açtırmak istediğimizde de 20 TL ödemek zorunda kalıyoruz" diye konuştular.
ÇERKEZKÖYLÜ ABONELERİN TAMAMINDA AYNI ŞİKAYET VAR
Çerkezköy'de hemen bütün abonelerin faturalarında son ödeme tarihleri farklı geldi. Çerkezköy TREDAŞ İşletme Müdürlüğü binasında bulunan Sayaç Okuma Servisi'nde yaptığımız araştırmada vatandaşların şikayetleri doğru çıktı. Sayaç Okuma Servisi'nden ismini vermek istemeyen ilgililer son aylardaki ödeme süreleri ve son ödeme tarihlerindeki değişikliği doğruladı. Bu konunun kendileri dışında geliştiğini belirten Sayaç Okuma Servisi yetkilileri "Bize bu program Tekirdağ Sayaç Okuma Servisi'nden geliyor. Onlara da heralde TREDAŞ Genel Müdürlüğü'nden geliyordur. Bize ne geliyorsa biz onu yapıyoruz" diye uygulamayı savundu.
ACABA SÜREKLİ DEĞİŞİKLİK, KESME BAĞLAMA İŞİNİ Mİ ARTIRIYOR?
Vatandaşın menfaatini ön planda tutmak görevimiz olduğu için konuyu TREDAŞ yetkilerinin dikkatine sunmak istiyoruz. Çerkezköy'de son zamanlarda yaşanan bu uygulama vatandaşların kafasını karıştırmış durumda. Son zamanlarda yine 'Kesme-bağlama' ücreti ödedikleri için hayli şikayetçi olan vatandaşlar, "Acaba son ödeme tarihlerinin sürekli değişmesi. Son ödeme tarihi geçen abonelerin iki gün içinde elektriklerinin kesilmesi ile bir alakası var mı?" diye soruyor. Bu soruları gidermek için TREDAŞ'ın nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.