TREDAŞ’tan cevap geldi

TREDAŞ, bütün Çerkezköylülerin canını sıkan ve bizzat muhabirlerimizin yaşadığı 'Fatura bilmecesi'nde bütün sorunun sanki 7-8 gün ile 3-4 gün arasındaki farktan kaynaklandığını düşünmüş! Oysa 'TREDAŞ'ın Fatura Bilmecesi' başlıklı haberimizde asıl sorguladığımız sürekli son ödeme günlerinin neden değiştiğiydi. Özelleştirme öncesinde böyle sürekli değişiklik olmaz, her ay aynı tarihte faturalara ihbarname gelirdi!

TREDAŞ’tan cevap geldi
12 Ağustos 2013 Pazartesi 08:00

TREDAŞ, geçtiğimiz günlerde yazdığımız "TREDAŞ'ın Fatura Bilmecesi" başlıklı haberimize açıklama gönderdi. Açıklamayı aynen yazacağız ancak bir konunun altını çizmek gerekiyor. Şöyle ki Çerkezköy Gazetesi'nde yayımlanan ve dikkat çekilmek istenen husus, TREDAŞ yöneticilerince farklı bir noktaya çekilerek, sanki 3-4 günle 7-8 gün arasındaki fark çok önemliymiş gibi ileri sürülmüş. Zaten haberde 3-4 günlük fark neden oluyor, işte bu sorgulanıyor. Daha önemlisi faturaların son ödeme tarihi neden hep değişiyor?
İşte gönderilen açıklama ve TREDAŞ'ın savunması:
"Çerkezköy Gazetesi’nin internet sitesinde 5 Ağustos tarihinde yer alan “TREDAŞ’ın Fatura Bilmecesi!” şeklindeki haberle ilgili açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur.
Genel Müdürlüğümüz Sayaç Operasyonları Müdürlüğü’nce Çerkezköy İşletme Müdürlüğü’nün Mayıs, Haziran ve Temmuz 2013 aylarına ait endeks okuma termin programı tekrar kontrol edilmiştir.
Mevzuat gereği fatura bildirimlerinde, müşterilerimize endeks okuma yapılan tarihten sonra 10 gün ödeme süresi verilmektedir. Bu 10 günlük süre hafta sonuna gelmesi halinde, ilk iş gününe son ödeme tarihi verilmektedir. Ayrıca, endeks okuma tarihlerinin hafta sonlarına denk gelmesi halinde de önceki aya göre 1 veya 2 günlük değişiklik olabilmektedir.
Sonuç olarak, yukarıdaki etkenler göz önünde bulundurulduğunda uzun süren bayramlar hariç son ödeme tarihlerinin en fazla 3 veya 4 gün değiştiği tespit edilmiştir. Bu nedenle,  gazete haberinde bahsedilen 7-8 günlük sön ödeme tarihi değişikliği bulunmamaktadır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cEMİL çİÇEK - 11 yıl önce
benim de bakanlığa şikayetim olmuş ve tredas konu ıle alakasız cevap vermıstı:) özelleşti böyle oldu sanirim:)