Türk Metal üyelerine işitme sağlığı eğitimi

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi üyelerine "İşitme Sağlığı" konulu bir eğitim semineri verdi. Seminerde Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu konuştu. Saraçoğlu seminerde ses, gürültü, gürültüden korunma ve işitme sağlığı mevzuatını anlattı.

Türk Metal üyelerine işitme sağlığı eğitimi
09 Aralık 2010 Perşembe 00:00

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi, Optimed Hastanesi ile birlikte üyelerine yönelik başlattığı eğitim seminerlerine bir yenisini kattı. Sendika "Uyku bozuklukları"nın ardından bu kez "İşitme Sağlığı" konulu bir seminer düzenledi. Seminerde Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplum Sağlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu konuştu. Varol, ses, gürültü, gürültüden korunma ve işitme sağlığı mevzuatını anlattı.

KOÇAK'DAN TEŞEKKÜR
    Seminerin açılış konuşmasını yapan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, "Sendika olarak her zaman eğitimin önemini vurguluyoruz. Bu bakımdan son zamanlarda yaptığımız faaliyetlerin yoğunluğu eğitici ve bilgilendirici konularda oluyor. Bugün yeni bir seminerde biraraya geldik. Üyelerimize faydalı olacak yeni bir eğitim konusu işitme sağlığı ile ilgili bilgileneceğiz. Namık Kemal üniversitemizden hocamız bize bilgi vermek için Çerkezköy'e geldi. Bu seminerin verimli geçeceğini temenni ediyorum" dedi.
Koçak sözlerini semineri verecek olan Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu'na sendika adına 'Teşekkür' belgesi vererek tamamladı.

SES ve GÜRÜLTÜ NEDİR?
    Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplum Sağlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu "İşitme Sağlığı" konulu seminerde 'Ses ve gülürtü nedir?, gürültü ölçümü, gürültünün insan sağlığı üzerine etkileri ve bu etkilerden korunma yolları ile işitme sağlığı mevzuatı' hakkında bilgi verdi. Fabrikada çalışan işçilere yönelik koruyucu bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Gamze Saraçoğlu, gürültüden kulaklarını nasıl koruyacaklarını ve hangi desibelde çalışırlarsa kulakların etkileneceğini anlatırken, örnekler verdi.
    Slayt eşliğinde kulak anatomisini tanıtan Saraçoğlu, "Ses, hava titreşimi sonucunda oluşan işitme organı tarafından algılanan bir olaydır. Şiddeti desibel olarak ölçülür. Fısıltılı konuşmanın desibeli 20. Normal konuşmanın desibeli 60. Sokak gürültüsünün desibeli 40 ile 85 arasında değişiyor. Top patlamasının desibeli ise 17-18 olarak gösteriliyor. Gürültü ise hoşa gitmeyen ve rahatsız edici sestir" diye konuştu.
Gürültünün nedenlerini anlatan Yrd. Doç. Dr. Gamza Saraçoğlu, yaklaşık 45 dakika süren seminerde kulak hastalıkları, duyma bozuklukları ve bu rahatsızlıklardan nasıl korunulacağı hakkında da işçileri bilgilendirdi. Seminer sonunda işçilerin sorularını yanıtlayan Gamze Saraçoğlu, özellikle yüksek ses çıkartan makinelerde çalışanlar için önlem almadan çalışmalaları konusunda uyarılarda bulundu. Türk Metal Sendikası Toplantı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.