Türk Müziği Korosu hasret giderdi

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun yeni yıl konseri Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverler tarafından tamamen doldurulan salonda yapıldı.

Türk Müziği Korosu hasret giderdi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
13 Şubat 2020 Perşembe 10:25


Türk Müziği’nin birbirinden güzel ölümsüz eserlerine ses veren Şef. F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korusu, büyük beğeni kazaırken, konser sonunda 800 kişilik tamamen dolu olan salonda ayakta alkışlandı
   Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun yeni yıl konserini Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı, Enver Bayram, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve Türk Musikisi tutkunları tarafından büyük beğeni ile dinledi.

Engin Özden yaptığı açılış konuşmasında “Sevgili sanatseverler buraya gelmek için Atatürk Caddesinden hareket ettik, Atatürk Viyadüğü’nden geçtik, akabinde şu an içinde bulunduğumuz Atatürk Kültür Merkezi’ne geldik. Cumhuriyetimizin kurucusu Musatafa Kemal Atatürk’ün ismini böyle önemli yerlerde yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nin hizmete girmesine vesile olan başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.


18 ESER SESLENDİRİLDİ
   Toplam 18 ölümsüz Türk Müziği eserinin seslendirildiği yeni yıl konseri iki bölüm halinde gerçekleştirildi. Birinci bölümde ilk olarak Hacı Arif Bey’in Sultani Yegah Peşrevi seslendirildi. Koro tarafından Bimen Şen’in “Al sazını seni sevdiceğim” isimli Sultani Yegah şarkısı seslendirildikten sonra Cevdet Çağla’nın Sultani Yegah şarkısı “Kaçıncı fasl-ı bahar bu” adlı şarkıyı solist Vahdettin Tan seslendirdi. Ardından da solist Neşe Akay tarafından Ergüder Yoldaş’ın Sultani Yegah şarkısı seslendirildikten sonra Türk Sanat Müziği Korusu tarafından “Memleketim” isimli şarkı seslendirdi.
   Yesari Asım Arsoy’un “Biz Çamlıca’nın üç gülüyüz” adlı eserin Türk Müziği Korosu tarafından seslendirilmesinin ardından Yesari Asım Arsoy’un Sultani Yegah şarkısı “Biz Heybeli’de her gece” adlı eser ve Sadi Işılay’ın  Sultani Yegah Sirto’su yine koro tarafından seslendirildikten sonra Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun yeni yıl konserinin ilk bölümü sona erdi.

SANAT SEVERLER TÜRK MUSİKİSİNE DOYDU
   Verilen aranın ardından Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun Yeni Yıl Konserinin ikinci bölümü Bimen Şen’in Hicaz Şarkısı “Acaba şen misiniz kederin var mı?” adlı eserin Türk Müziği Korosu tarafından seslendirilmesi ile başladı. Muzaffer İlkar’ın Hicaz Şarkısı “Gönlümün şarkısını gözlerinden okurum” adlı eserin solistler Şehnaz Tuğran ve Uğur Hasan Tuz tarafından seslendirilmesinin ardından Selahattin Pınar’ın Hicaz Şarkısı “Bir bahar akşamı rastladım size” adlı eseri solist Hikmet Puza tarafından seslendirildi.
   Haydar Telhüner’in Hicaz Türküsü “Geceler yârim oldu” adlı eserin koro tarafından seslendirilmesinin ardından Dr. Alaeddin Yavaşça’nın Hicaz Şarkısı “Gönlümü aldın güzel” adlı eseri solist Mahmut Demirtaş seslendirildi. Ardından Azmi Tuğrul’un Hicaz Fantezi şarkısı “Doldur kadehi aşk için” isimli şarkı solist Nevzat Şenay Duran tarafından, Avni Anıl’ın Hicaz Şarkısı “Gün be gün yaşanan o hatırayı” isimli şarkıyı solistler Rojda Eryılmaz ve Emre Kesler seslendirdi.
   Ali Rıza Bey’in Hicaz Şarkısı “Eğilmez başın gibi’ eserin Türk Müziği Korosu tarafından seslendirilmesinin ardından yine koro tarafından Sadettin Kaynak’ın Hicaz Türküsü “Ela gözlerine kurban olduğum” adlı eser ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Musikisi’ne kazandırılan Hicaz Türkü “Pencere açıldı Bilal oğlan’ adlı eserin seslendirilmesi ile Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun Yeni Yıl Konseri sona erdi.

EN BÜYÜK TEBRİK ÇERKEZKÖYLÜLERE
Konserin ardından sahneye çıkan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şef. F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun birinci bölümde 8, ikinci bölümde 10 eserini büyük bir beğeni ve keyifle dinlediklerini belirterek, “Hepsini tebrik ediyorum. İyi ki varsınız diyorum. Bir tebriği de yaptığımız yatırımın yerinde olduğunu her seferinde ispat eden sevgili Çerkezköylülere, sevgili katılımcılara iletiyorum. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.
Çalışkan ve Çerkezköy sevdalısı bir Belediye Başkanı seçerek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderdikleri için Çerkezköy halkını ayrıca tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İnşallah daha nice kültür etkinliğinde hep beraber olacağız. Kısmetse 6 ay sonra Saray Kültür Merkezi de tamamlanacak. Çerkezköy her şeyin en güzeline, Tekirdağ en güzeline layık” ifadelerini kullandı.

GURUR VE MUTLULUK  İÇERİSİNDEYİZ
   Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ben de özlediğimiz Türk Müziği Koromuzun bu güzel dinletisi için, konseri için ayrı ayrı herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. 2014 yılında göreve gelmiştik, ilk konserimizde Halk Eğitim Merkezimizdeydik. Halk Eğitim Merkezi Salonu’nun Çerkezköy’e yeterli derecede hizmet ettiğini ve böyle bir salon ihtiyacı olduğunu konuşmaya başlamıştık. Sonra 2015 oldu, ‘Proje yapmaya başladık’ demiştim. Sonra 2016 yılı oldu, ‘Proje bitti’ dedik. 2017 yılı oldu ‘İhaleye çıktık’ dedik. 2018 yılı oldu ‘Bakın orada inşaat yükselmeye başladı’ demiştik. Ardından ‘2019 yılının Mayıs ayında konser yapacağız’ demiştik, sonra Kasım dedik. 2020 Şubat ayına nasip oldu burada konser yapmak. Biraz ötelenmiş olsa da, aksamalar yaşanmış olsa da bugün bu güzel konseri bu güzel salonda yapıyor olmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
Çerkezköy’ün hala eksiklerinin olduğunu fakat tamamlayacaklarını kaydeden, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nin adına yakışır şekilde çok güzel kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacağını kaydetti. Tüm Çerkezköy’ün bu güzelliğe, bu birlikteliğe, bu kültür coşkusuna katılmaya bir kere daha davet eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Ben bir kere daha tüm Türk Müziği Korosu ekibimizi, sevgili F. Fahrihan Ünsal Hocamızı sevgilerimle, saygılarımla selamlıyorum. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu ekibine çiçek ve hediyeler takdim ettiler.
KORODA VE ORKESTRADA YER ALAN İSİMLER
Şef F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nda şu isimler yer aldı:
SESLER: Ahu Demirci, Bahtiyar Karakaş, A. Zeynep Ergin, Bahri Eryılmaz, Aynur Genç, Emre Kesler, Deniz Kasal, Engin Özden, Dilek Kaya, Fadıl Akay, Emel Başarır, Fevzi Canbak, Fatma Aybars, Fikret Puza, Güngör Baştürk, Mahmut Demirtaş, Hatice Dağlı, Muzaffer Kartal, Hidayet Obdan, Nevzat Ş. Duran, İnci Yılmaz, Oğuz Gökdemir, Melek Gürses, Oktay Aybars, Müzehher Girgin, Ufuk Koroğlu, Naciye Ş. Biber, Uğur Hasan Tuz, Neşe Akay, Utku Tüfekçi, Revasiye Altıntaş, Vahdettin Tan, Rojda Eryılmaz,  Volkan Avcu, Serhan Muştu, Serpil Solmaz, Sevgi Terzi, Seyhan Gabralı, Şehnaz Tuğran, Şerife Çelik, Şükriye Mermi, Zekiye Kocak, Zeliha Firidin, Zümrüt Arıcan.
SAZLAR: Ayhan Çakır (Keman), İsmail Çetin (Klarnet), Turgut Özüfler (Kanun), Musa Kaya (Ud), Ömer Taşçıoğlu (Kemençe), Muzaffer Bayraktar  (Darbuka), Serdar Açın (Çello), Nazım Kuru (Ney),  Hüseyin Yeğen (Mandolin)
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.