Türkçeye sahip çıkmamız gerek

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamında ziyaret eden MHP İlçe Başkanı Hayri Varol, İlçe Teşkilatı olarak bir çalışma başlattıklarını ve bu çerçevede Türkçe tabelayla faaliyet gösteren esnaflara dilimizin de bayrağımız kadar önemli olduğuna vurgu yapmak amacıyla Türk bayrağı dağıtacaklarını dile getirirken, bu konuda Mandalı’dan destek istedi. Varol’un hediye ettiği aldıktan sonra üç kez öpüp alnına götüren Başkan Mandalı, çalışmaya destek vereceklerini kaydetti ve Türkçeye sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı

Türkçeye sahip çıkmamız gerek
16 Mayıs 2013 Perşembe 08:51

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, MHP İlçe Teşkilat Yönetimi ile birlikte Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamında ziyaret etti.
TÜRKÇE İSİM KULLANAN ESNAFLARA TÜRK BAYRAĞI DAĞITACAKLAR
Ziyarette yaptığı konuşmada, İlçe Teşkilatı olarak bir çalışma başlattıklarını ve bu çerçevede Türkçe tabelayla faaliyet gösteren esnaflara Türk bayrağı dağıtacaklarını dile getiren Hayri Varol, “Bu çalışmadaki amacımız, dilimizin de bayrağımız kadar önemli olduğuna vurgu yapmak” dedi.
DESTEK İSTEDİ
Bu kapsamda Belediyeden de destek isteyen Varol, “Yeni iş yeri açacak esnafın iş yerine yabancı isim değil de Türkçe isim vermesini teşvik etmek amacıyla bir çalışma başlatılabilir mi” diye sorarken, bu gerçekleşirse mutluluk duyacaklarını ifade etti.
TÜRKÇEMİZİ KORUMAK AMACIYLA BAŞLATTIK
Ziyaret esnasında, Mandalı’ya Türk Bayrağı hediye eden Hayri Varol, “Ülkemizin güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına her türlü hüznümüzü, sevincimizi, acımızı paylaşabildiğimiz Türkçemizi korumak amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Sizin de katkınız olursa çok mutlu oluruz. Büyük bir hizmet olacaktır. Çünkü Türkçemiz birleştirici bir unsur. Herkes başka başka diller kullanırsa, kendi acısıyla, neşesiyle yalnızlaşacak. Kimse kimsenin feryadını duyamayacaktır. Ama ortak dilimiz Türkçeyle birbirimizi daha iyi anlayacağız. Birbirimizin sıkıntılarına daha iyi ilaç olacağız” şeklinde konuştu.
CİTY İBARESİNDEN ÖTÜRÜ SİTEM ETTİ
Varol ayrıca, Esas tehlikeyi büyük sitelerin yapılanmasında yaşadıklarını savunarak “Mahalle ve köylerin yerini alacak olan konutların sonuna ‘city’ ekleniyor. Biz Kapaklı’da oturuyoruz demek yerine biz filanca cityliyiz diyoruz” ifadelerine yer verdi.
MANDALI BAYRAĞI ÖPTÜ
Varol’dan bayrağı alan İrfan Mandalı, Varol’a ve İlçe Yönetimi’ne teşekkür ederken, ardından da Bayrağı üç kez öpüp alnına götürdü.
TÜRK BAYRAĞI OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN
“Türk Bayrağı bizim olmazsa olmazlarımızdan” diyen Mandalı, “Eğer, başta Atatürk olmak üzere atalarımız bize bu toprakları kazandırmamış olsaydı, Avrupa ülkeleri bu toprakları kuşatmış olacaktı. Türkiye yediye, sekize bölünmüş olacaktı. Eğer Kurtuluş Savaşı gerçekleşmeseydi annelerimizin babalarımızın isimleri de farklı olacaktı” ifadelerine yer verdi.
KOMİSYON OLUŞTURACAK
Mandalı konuşmasının devamında, konuyla ilgili olarak Alt Komisyon oluşturacaklarını da kaydederken, “Bununla ilgili çalışma yapıp Türkçe dilini en güzel şekilde yansıtacağız. Umuyorum ki bu şekilde diğer belediyelere de örnek olup bunu genele yayarız” dedi.
BU COĞRAFYADA HERKES TÜRKÇE KONUŞMAK ZORUNDA
Türk diline sahip çıkılması gerektiğini bir kez daha vurgulayan Mandalı, “Umuyorum ki bunu genele yayarız. Buna ihtiyacımız var. Bu ülkede herkes Türkçe konuşmak zorunda. Üst kimlik olarak Türkiye’yi, Türkçeyi bırakmamamız, onda birleşmemiz lazım. ‘NE Mutlu Türküm Diyene’ ibaresini kullanmamış olsaydık her ağızdan farklı bir ses çıkacaktı. Birisi ne mutlu ben kürdüm, ben göçmenim, ben çeçenim diyecekti. Ne mutlu ki Atatürk bunu bize atfetmiş” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 11 yıl önce
kimin neyle övüneceği sizin göreviniz mi? siz yolları yapın en pahalı suyu satın.