Türkiye yaralarını sarıyor sorumluları arıyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan deprem sonrası ortaya çıkan manzara neticesinde hiçbir sorumlu “Deprem öncesi ve sonrası hatalarımız oldu, eksik ve yetersiz kaldık” manasına gelecek bir söz söylemeyince, “Hata demek ki bizde, biz mi özür dileyelim” diye çelişki yaşıyoruz.

Türkiye yaralarını sarıyor sorumluları arıyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
23 Şubat 2023 Perşembe 11:12

17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin ardından dönemin Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ortaya çıkan vahim görüntü sonucunda hataları sıralamış, genel bir değerlendirme ile eksik ve yetersiz kalındığını söylemişti.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan en büyük felaketi yaşadık ama unutmayalım ki, 24 yıl öncede bu düzeye yakın bir felaket yaşamış ve sözde birçok ders çıkarmıştık.

Bilim insanlarının uyarılarına, birçok yapı yönetmeği vs. çıkarılmasına rağmen, şehirlerin nüfusu düzensiz arttırılarak, ısrar ve inatla fay hatlarının üstüne kontrolsüz ya da kontrolü eksik binalar dikilmesine, kaçak yapılara katlara göz yumuldu, yetmedi davul zurna ile af çıkartıldı.

Maalesef büyük bir yıkım yaşadık, milletçe yine müthiş büyük bir dayanışma örneğini göstererek yaralarımızı sarmak için çaba sarf ediyoruz ve bu felaket son olsun diyoruz.

Artık çıkarılacak ders kalmadı. Bizim ne gidecek, ne de sığınacak başka bir vatanımız yok.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.