Ülkenin geleceğini köreltmek için eğitim sistemini bozdular

Önceki gün seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy’e gelen MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel ve partililerle birlikte eğitim kurumlarını ziyaret etti. Ziyarette son çıkanTorba Yasa hakkında konuşan Belen, “Bir ülkenin geleceğini köreltmek ve ülkenin geleceğinin önünü kapatmak istiyorsanız eğitim sistemini bozun. Son çıkan yasa ile bunu başardılar. Siz bir ömür vererek yöneticilik yapmışsınız Cumhurbaşkanı onayladıktan sonra bakanın insiyatifinde sizi alacak ve öğretmenliğe geçirecek. Çok yazık böyle bir şey yok” dedi

Ülkenin geleceğini köreltmek için eğitim sistemini bozdular
12 Mart 2014 Çarşamba 08:03

ZİYARETLERE EĞİTİM KURUMLARIYLA BAŞLADILAR
MHP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Koray Önsel, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ile birlikte okulları gezerek öğretmenlerin sıkıntılarını dinledi. Önceki gün gerçekleşen ziyaretlerde MHP Çerkezköy Belediyesi Meclis üyesi adayları da Önsel ve Belen’e eşlik etti. MHP’liler ilk olarak saat 11.30’da HFZ Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar’ı ziyaret ettiler. Burada seçim çalışmaları ve projeler hakkında bilgi veren Koray Önsel, daha sonra ikinci durak olarak Fevzipaşa ortaokuluna geçti.
TOPLUMUN MİMARI ÖĞRETMENLERİMİZDİR
Okul Müdürü Musa Dinç, MHP’li heyeti öğretmenler odasında ağırlarken, okul yönetimine kendilerini kabul ettikleri için teşekkür ederek konuşmasına başlayan MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, “Bende öğretmen çocuğuyum ve yaklaşık 57 senedir eğitim camiasının içindeyim. Sizlere karşı özel bir saygı ve sevgim var. Toplumun mimarı sizlersiniz. Bugün Çerkezköy’de görevliyim ve eğitim kurumları ile diğer kurumlarımızı ziyaret ediyoruz” diye konuştu.
ÇERKEZKÖY’Ü YÖNETMEYE TALİBİZ
Koray Önsel için genç ve dinamik bir belediye başkan adayımız var diyerek konuşmasını sürdüren Belen, “Çerkezköy’ü yönetmeye talibiz. Tekirdağ büyükşehir olunca büyükşehir yasasıyla beraber yerel yöneticilerin yetkileri de genişlemiş oldu. Eğitim sağlık ve her türlü sosyal alanda geniş yetki ve bütçeleri var. Çerkezköy’ün daha güzel bir hayata ve şehre ihtiyacı var. Çerkezköy’de yaşayan insanların daha huzurlu, yeşil alanı bol, sosyal aktivite alanları daha çok olan bir şehir olması noktasında güzel projelerimiz var” dedi.
SOSYAL ANLAMDA ÇOK GÜZEL PROJELERİMİZ VAR
Milletvekili Bülent Belen’in konuşmasını tamamlamasının ardından konuşan MHP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Koray Önsel, kendisinin Türkiye’nin en genç belediye başkan adayı olduğunu ifade ederek, “Öğretmenlerimizle ilgili sıkıntıları biliyoruz ve hala atanamayan arkadaşlarım var. Şu an torba yasada çıkan bazı idarecilerle ilgili konular var. Bizler Çerkezköy adına da güzel projeler hazırladık. Projelerin tamamında Çerkezköy’de birlikte vakit harcayabileceğimiz sosyal ve ekonomik anlamda hepimizin faydalanacağı projeler” açıklamasında bulundu.
113 BİN NÜFUSLU ÇERKEZKÖY HAK ETTİĞİ NOKTADA DEĞİL
Projeleri hazırlarken kafadan değil halkın talepleri doğrultusunda hazırladıklarını sözlerine ekleyen Önsel, şunları söyledi; “Bugüne kadar 16 bin haneyi kapı kapı dolaşarak fikir aldık. Buradan aldığımız veriler doğrultusunda projelerimizi oluşturuyoruz. 113 bin nüfuslu Çerkezköy’ün hak ettiği noktada olmadığını düşünüyoruz. Yapılan ve yapılmayan bütün icraatlar ortada. Belediyeciliğin sadece yol ve kaldırım yapmaktan ve sadece vergi toplamaktan ibaret olmadığını ve asli vazifesinin burada yaşayan vatandaşlara hizmet anlamında sosyal anlamda da fayda sağlaması noktasında yola çıktık. Belediye başkanlığını kazandığımız zaman Çerkezköy de herkesin özelliklede bayan ve gençlerin kullanabileceği projelerimizi hayata geçireceğiz.”
5-10 TORBA KÖMÜRE MUHTAÇ BIRAKANLARIN ÖNÜNÜ KESECEĞİZ
MHP Belediye Başkan Adayı Koray Önsel konuşmasının devamında ise, “Seçim dönemlerinde insanları 5-10 torba kömüre muhtaç bırakıp bunlarla oy avcılığı yapanların önünü kesmek adına da güzel projelerimiz olacak. Okullara farklı maddelerin girip çıktığına dair haberler geliyor ve emniyet müdürümüzle istişare de bulunduk. Bu biraz emniyete yardımcı olmak babında hem de okul personeline yardımcı olmak adına ve caydırıcı olması amacıyla bir özel güvenlik görevlisi projemiz var. Güvenlik görevlisinin maaşını belediye olarak biz karşılayacağız” dedi.
ZERRE KADAR MENFAAT HESABIMIZ YOK
Sabah 8’den akşam 6’ya kadar kullanılacak bir Çerkezköy değil, 24 saat kullanabilecek bir Çerkezköy yaratma hedefleri olduğunun altını çizen Önsel, “Görev bize nasip olursa ilk bir sene içinde bunları başararak yapılacak olan genel seçimlere kadar da daha önce başka partilere oy vermiş herkesin de fikrinin değiştireceğimize eminiz. Kendimize güveniyoruz. Mal varlığımızın beyanatlarını vereceğiz ve her sene içinde bunları güncelleyeceğiz. Bizim zerre kadar menfaat hesabımız yok. Türkiye’de ki diğer belediyelere de örnek belediye olacağımızı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
AİLEMİZLE OTURABİLECEĞİMİZ BİR SOSYAL TESİSİMİZ YOK
Okul öğretmenlerinden bir kişi eğitim konusunda ilçe, il ve Türkiye çapında yapılması gereken çok şey olduğuna inandıklarını belirterek, “Çocuklarımız ders dışı zamanlarını bilgisayar başında yada sokakta geçirmek zorunda kalıyorlar. Bu konuda yapılması gereken oyun alanları spor salonları çocuklara ücretsiz spor kursları verilmesi gerekiyor. Ayrıca biz öğretmenler olarak ailemizle gidip oturabileceğimiz bir sosyal tesisimiz yok. Her yıl Çerkezköy’e bir sürü öğretmen tayin ediliyor ama geldiklerinde kalacak bir yer dahi bulmakta zorlanıyorlar” açıklamasında bulundu.
ÜLKENİN GELECEĞİNİ KÖRELTMEK İÇİN EĞİTİM SİSTEMİNİ BOZDULAR
Öğretmenin yaptığı açıklamanın ardından konuşan MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ise, “Türkiye’nin birçok şehrine görevim gereği gidiyorum. Nüfusa uygun bir öğretmen evleri yok. Çorlu’daki mesela metruk bir bina gibi. Bölgedeki nüfus yapısına uygun değil. MHP’li belediyeler olarak bu konuda her türlü desteği vereceğiz. Büyükşehir yasası buna imkan da tanıyor. Artık son çıkan torba yasası Cumhurbaşkanlığında onayda. Bir ülkenin geleceğini köreltmek ve ülkenin geleceğinin önünü kapatmak istiyorsanız eğitim sistemini bozun. Son çıkan yasa ile bunu başardılar. 4 yılını tamamlayan yaklaşık 39 bin civarında bakanlıktaki müsteşar daire müdürleri olmak üzere makamlarını kaybederek düz öğretmene dönecekler. Yargı yolu da kapalı olacak. İdare mahkemesine Danıştay’a dava açamayacak. Demokrasilerde böyle bir uygulama olur mu?” dedi.
EĞİTİM KALİTESİ HER GEÇEN GÜN DÜŞÜYOR
Eğitimin kadro işi olduğunu sözlerine ekleyen Belen konuşmasının sonunda ise, “Müdür, öğretmen ve veli üçgeni dayanışma içinde çalışırsa başarı yakalanır. Geçmişte çıkan bir yönetmelikle müdürleri ve yöneticiler dağıttılar. Eğitim kalitesi her geçen gün düşüyor. Burada kurulmuş bir sistem var. İnsanların birbiriyle kaynaşması belli bir zamana yayılıyor. Her şey birlikte çalışarak öğrenilir. Yönetici tam bunu öğreniyor süreyi doldurdun hadi yürü diyorlar. Siz bir ömür vererek yöneticilik yapmışsınız Cumhurbaşkanı onayladıktan sonra bakanın insiyatifinde sizi alacak ve öğretmenliğe geçirecek. Çok yazık böyle bir şey yok” diye konuştu.
SON DURAK GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ OLDU
Yapılan konuşmaların ardından MHP’li heyet sırasıyla 75.Yıl Orta Okulu, Atatürk İlkokulu ve Raif Dinçkök Orta Okulu’nu ziyaret ettiler. Heyetin son durağı ise Gümrük Müdürlüğü oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.