Ulusder’de ilk kongre heyecanı

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında faaliyete geçen Ulusal Gençlik Derneği, ilk kongresini Pazar günü gerçekleştirirken, mevcut Başkan Erdal Darçın görevine devam etti. Derneğin tüzüğündeki 4 maddede değişiklik yapılması da oy birliği ile kabul edilirken, 2013 bütçesi 32 bin TL olarak açıklandı

Ulusder’de ilk kongre heyecanı
29 Ocak 2013 Salı 08:49

Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak, yeni nesillerin bilinçli ve sağlıklı bir şekilde yetişmesini sağlamak ve STK çalışmalarına destek olma amacıyla kurulan Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği ilk Olağan Kongresi’ni Pazar günü gerçekleştirdi. Dernek Binası’nda gerçekleştirilen ilk kongrede, Yönetim ve Denetleme Kurulu oluşturulurken, tüzükteki 4 maddede de çeşitli değişikliklere gidildi.
DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU
Açılış, yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Kongrede ilk olarak Divan Heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na İmdat Özgür, Ali Dede ve Eren Kibar oy birliği ile seçildi.
TÜZÜKTEKİ 4 MADDEDE DEĞİŞİKLİK TALEBİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Kongrenin devamında, tüzük değişikliği yapılması ile ilgili gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Verilen dilekçede, tüzüğün 1.maddesinde yer alan, ‘Derneğin adı Ulusal Gençlik Derneği’dir’ ibaresine ‘Kısa adı Ulusder’dir ibaresinin eklenmesi, tüzüğün 2.maddesinin son cümlesinde yer alan ‘Alkol ve kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla kurulmuştur’ ibaresinin ‘Uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı nesiller amacıyla kurulmuştur’ şeklinde değiştirilmesi, tüzüğün 2.maddesinde yer alan, dernekçe sürdürülecek çalışma konuları ve biçimleri bölümüne yeni bir madde olarak ‘İmkanlar dahilinde ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi’nin eklenmesi, tüzüğün 10.maddesinde yer alan ‘Yönetim Kurulu 5 asil ve 5 yedek üye olarak Genel Kurulca seçilir’ ibaresinin değiştirilip ‘7 asil 7 yedek üye olarak Genel Kurulca seçilir’ şeklinde değiştirilmesi talepleri yer alırken, yapılan oylamanın ardından tüm talepler oy birliği ile kabul edildi. FAALİYET RAPORU OKUNDU
Ardından, mevcut Başkan Erdal Darçın tarafından Faaliyet Raporu okunurken, Darçın, derneğin 15 Ekim 2012 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “Bu süre zarfı içinde eski Başbakanlardan ve son olarak DSP Genel Başkanlığı görevini yürüten rahmetli Bülent Ecevit için ölüm yıldönümünde bir anma programı düzenledik. Yeni dernek binamızı kiralayarak buraya taşındık. Kapaklı Belediyesi ve esnaflara ziyaretler düzenledik. Üye sayımızı 52’ye çıkardık” bilgilerini verdi.
2 BİN 500 TL’YE YAKIN BORÇ MEVCUT
Darçın, Faaliyet Raporu’nun ardından derneğin bütçesi ile ilgili olarak da, “Bugüne dek 4 bin 950 TL bağış toplanmış, 7 bin 338 TL de harcama yapılmıştır” diye konuştu. Konuşmanın ardından Faaliyet Raporu ve bütçe oy birliği ile kabul edildi.
YÖNETİM VE DENETLEME KURULU SEÇİLDİ
Toplantının devamında, Yönetim ve Denetleme Kurullarının seçimi gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde, Yönetim Kurulu’na Erdal Darçın, Ayfer Dönmez, Türkan Şans, Beste Özlem Erdil, Volkan Dikici, Orhan Ergin ve Okan Ayan yer alırken, yedek üyeliklere ise Özgür Sönmez, Özgen Kuleli, Cihan Başoğul, Selin Kazcı, Tarık Yılmaz seçildi. Denetleme Kurulu’nda ise; Ömer Ay, Kader Öztürk, Kenan Bora, Güven Çoban, Vahittin Aksoy ve Hıdır Gül yer aldı.
TAHMİNİ BÜTÇE 32 BİN TL
Toplantıda son olarak 2013 yılı tahmini bütçesi okunarak oylamaya sunuldu. Tahmini gelir ve giderle 32 bin TL olarak açıklanırken, tahmini bütçe de oy birliği ile kabul edildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.