Vatandaş geçim derdinde Siyasiler seçim derdinde

Artan fiyatlar karşısında her geçen gün daha da zorlaşan hayat şartları, nüfusun büyük bir kısmını oluşturan dar gelirliyi zorlarken, gündemden kopmuş olan siyasilerin tek derdi yaklaşan seçimlerde varlıklarını sürdürmek.

Vatandaş geçim derdinde Siyasiler seçim derdinde
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
06 Ekim 2023 Cuma 11:14

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanan siyasiler vatandaşların sorunlarından ziyade kendi devamlılıklarının derdinde hareket ediyorlar.

Sözde vatandaş için çözüm ürettiklerini iddia eden siyasiler, iktidarda veya muhalefette sadece kendi ikballerinin derdine düşmüş durumdalar.

Yerel seçimler arefesinde hızlanan siyaset malesef ülkenin en önemli gündemi olan ekonomik krizden kopmuş durumda.

Özellikle dar gelir gurubunda olan, emekliler ve emekçi kesim, artan hayat pahalılığı karşısında market-market dolaşarak 1 lira daha ucuz ürünü bulmaya çalışıyorlar.

Emekliler dilenci muamelesine tabi tutulmuş, Cumhuriyetin 100. yılı hatırına 29 Ekim’de verileceği söylenen promosyonun hesabını yapıyorlar.

Biraz daha uygun diye vatandaş halk ekmeklerin önünde kuyruk oluyor.

Sorunun nedeni olanlar, çözümün parçası olma iddiasıyla yerel seçimlerde vatandaşın karşısına çıkmaya hazırlanıyorlar.

Her geçen gün artan fiyatlar alım gücünü bir önceki aya göre gözle görülür bir şekilde düşürürken, dar gelirli vatandaşlar çaresizlik içinde kıvranıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.