Veliköy Meclisi ikinci oturumunu yaptı

Veliköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumunu yaptı. Toplantı bir önceki oturumunda komisyona havale edilen su borçlarının taksitlendirilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Aboneler su borçlarını 30 Haziran 2013 tarihine kadar başvurulması kaydıyla bir peşin 5 taksit halinde ödeyebilecek. Belediye Başkanı Belindir, Meclis'te Belediye tarafından yapılan ihaleler hakkında da bilgi verdi

Veliköy Meclisi ikinci oturumunu yaptı
16 Mayıs 2013 Perşembe 08:50

Veliköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumla tamamlandı. Toplantıda bir önceki oturumda komisyona havale edilen su borçları gündeme alındı.
MECLİS TOPLANDI
Veliköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı İkinci Oturumu Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis üyelerinden Sedat Gürel’in izinli olması gerekçesiyle katılmadığı meclis toplantısında 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Açılış ve yoklama ile başlayan meclis toplantısına saygı duruşu ile devam edildi. Daha sonra Meclis Başkanı Hanifi Belindir, bir önceki Meclis kararlarının okunması için Veliköy Belediyesi Mali İşler Müdürü Hasan Araç söz verdi.
SU BORÇLARI TAKSİTLENDİRİLDİ
Veliköy Belediyesi’ne 31.12.2012 tarihine kadar su borcu olan vatandaşların borçlarının yapılandırılmasına ilişkin talep komisyonun tavsiye kararı doğrultusunda kabul edildi. Borçlar, 30 Haziran 2013 tarihine kadar başvurulması kaydıyla bir peşin 5 taksit şeklinde ödenebilecek. Kararın ardından 2012 yılı kesin bütçe hesabının görüşülmesine geçildi.
2012 KESİN BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ
Bütçe Komisyonu’nun hazırlamış olduğu gider bütçesi inceleme sonuçlarında bütçe ile verilen ödenek toplam 6 milyon 772 bin 500 lira, net bütçe ödeneği 6 milyon 772 bin 500 lira, ödenen bütçe gideri 6 milyon  34 bin 925 lira, iptal edilen ödenek ise, 737 bin 574 lira olarak belirtildi.  Gelirlerde ise toplam tahakkuk 7 milyon 773 bin 588 lira, 2012 yılı tahsilatı 5 milyon 909 bin lira, gelecek yıla devreden tahakkuk ise 1 milyon 824 bin lira olarak açıklandı. Söz konusu gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.
MEYDAN İHALESİ YAPILDI
Dilek ve temenniler bölümünde ise Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir gerçekleştirilen ihalelerle ilgili bilgi verdi. Belediye Meydan ihalesinin önceki gün gerçekleştirildiğini belirten Belindir, "Belediye Meydanı'nın ihalesini dün yaptık. Şu anda ihaleye teklif veren firmaların teklifleri değerlendiriliyor. Önümüzdeki hafta tekliflerin değerlendirilmesinin tamamlanmasını bekliyoruz. Haftaya iş başlama tarihini açıklarız. Hayırlı uğurlu olsun. Bildiğiniz gibi geçen hafta Yüksekokul ihalesini de yapmıştık. Bu ihalede de komisyon dosyaları inceliyor. Hem Yüksekokul hem de Meydan yapım işinde Haziran ayında ilk kazmanın vurulacağını düşünüyorum. Bunun yanında asfalt ihalesini de gerçekleştirdik. Belediye önündeki Bulvarı asfaltlayacağız. Bunun dışında malzeme alımlarımız oldu. Mıcır gibi kilit taşı gibi malzemeler aldık. Veliköy içerisindeki açılmamış yolları ve doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yollara kilit taşı döşeyeceğiz. Bu ay Veliköy Belediyesi için ihale ayı oldu” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.