Veliköy'de de 2010'un son Meclis toplantısı yapıld

Veliköy Belediyesi'nin Aralık ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Hanifi Belindir Başkanlığı'nda yapılan toplantı ile gerçekleştirilirken, toplantıda üst geçit yan yol toplama bağlantıları ve doğalgaz basınç istasyonlarının imar planına hazırlanıldığı şekilde işlenmesi oy birliği ile kabul edildi.

Veliköy'de de 2010'un son Meclis toplantısı yapıld
11 Aralık 2010 Cumartesi 00:00

Açılış ve yoklama ile başlayan Meclis toplantısına MHP'li Meclis Üyesi Ramazan Çetinkaya 15 dakika gecikince tüm Meclis Üyeleri Çetinkaya'yı beklemek zorunda kaldı. Çetinkaya'nın katılımı ile birlikte saygı duruşu ve bir önceki Meclis karar özetinin okunmasının ardından gündemin 4. maddesinde yer alan norm kadro ihdası yapılmasının görüşülmesine geçildi.

KADRO İHDASI KABUL EDİLDİ
    Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise verilen bilgide Kızılpınar Belediyesi'nin D-4 Belediye Grubu'nda yer aldığı belirtilerek, 38 norm kadro verildiğini ve bunun 27 tanesinin kullanıldığı belirtilerek, 11 yeni kadronun ihdas edildiği ifade edildi. Meclise verilen bilginin ardından söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

SÖZLEŞMELİR PERSONEL
ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK
    Kadro ihdasının kabul edilmesinin ardından 2011 yılında sözleşmeli personel çalıştırılması da görüşülerek, oy birliği ile kabul ediirken, bu gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Başkan Hanifi Belindir, "Şuanda çalışan mühendis ve tekniker önümüzdeki yılda çalışacak" dedi.

MÜHENDİS VEYA MİMAR ARANIYOR!
    Meclis Üyelerine Fen İşleri'nde çalıştırılacak Mimar, İnşaat Mühendisi aradıklarını belirten Başkan Belindir, "Böyle biri varsa getirin, görüşelim. Fen İşleri Müdürlüğümüze tam zamanlı ve sözleşmeli bir mimar veya mühendis alacağız" dedi.

HİZMET SATIN ALACAK
    Ardından gündemin 6. maddesinde yer alan 2011 yılında çalıştırılacak geçici işçi vizelerinin görüşülmesinin ardından gündemin 7. maddesinde yer alan Avukatlık ve Çevre Mühendislik hizmetlerinin hizmet alımı yolu ile yapılması görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

KUMU SATIP PARA KAZANACAK
    Daha sonra gündemin 8. maddesinde yer alan harfiyat metreküp fiyatlarının görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclisi bilgilendiren Başkan Belindir, Veliköy Mezarlığı yanındaki alanda bulunan yerden doğalgaz çalışmalarını yapan firmanın kum almak istediğini ve bununla ilgili görüşmeler yaptıklarını belirterek, "Bu kumu kazı çalışmalarında kullanmak istiyorlar. Son olarak teklif ettikleri fiyat metreküpüne 2.25 TL. Eğer onay verirseniz bu kumu firmaya satacağız" dedi.

METREKÜPÜ 2.25 TL
    Ocaklarda da söz konusu kumun metreküpünün aşağı yukarı aynı olduğunu belirten Meclis Üyeleri, söz konusu firmaya kumun 2.25 TL artı KDV ile satılmasına oy birliği ile karar verdi.
    Harfiyatın metrüküp satış fiyatının belirlenmesinin ardından üst geçit yan yol toplama bağlantıları ve doğalgaz basınç istasyonlarının imar planına hazırlanıldığı şekilde işlenmesi oy birliği ile kabul edildi ve gündemin 11. maddesinde yer alan Belediye'nin diğer kuruluşlar ile olan ilişkilerii görüşülerek, 2011 yılında da Veliköy Belediyesi'nin beldede bulunan kamu kurum kuruluşları ile dernek, okul, camii vs. gibi yerlere gerekli aynı ve nakdi yardımı yapması hususu kabul edildi.

BEYLİK ÇAYIRI GÜNDEM MADDESİ OLDU
    Gündeme sonradan ilave edilen Beylik Çayırı'nda yeni imar planı çalışması yapılması konuşularak, konu İmar Komisyonu'na havale edildi. Bu gündem maddesi ile ilgili konuşan Meclis Üyeleri, söz konusu bölgenin önceki planda konut alanı olduğunu fakat burada yapılaşmanın imkansız olduğunu belirterek, arsa sahiplerini mağdur etmeden yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirttiler.
    Konunun İmar Komisyonu'nda görüşülmesini ve detaylı bir çalışma yapılmasını isteyen Meclis Üyeleri gereirse konut artı ticaret alanının plan notlarına ilave edilmesini istediler.
    Söz konusu gündem maddesinin Komisyonu havale edilmesinin ardından Veliköy Belediyesi'nin 2010 yılı son Meclis toplantısı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.