Yabancı öğrencilerden Kuzulu ve Mandalı’ya ziyaret

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Avrupa’da lise ve ortaokul öğrencileri değişim programını içeren Communis Programı çerçevesinde, İtalya, İspanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerden toplam 18 öğrenci Kapaklı’nın Yanıkağıl köyüne geldi. Geçtiğimiz gün ilçeye gelen öğrenciler önceki günde Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret ettiler.

Yabancı öğrencilerden Kuzulu ve Mandalı’ya ziyaret
09 Ekim 2013 Çarşamba 07:56

KUZULU VE MANDALI’YI ZİYARET ETTİLER
Geçtiğimiz Cumartesi günü Yanıkağıl’a gelen öğrenciler burada Yanıkağıl Ortaokul’u öğrencileri ve aileleri tarafından misafir edildi. Perşembe gününe kadar Yanıkağıl’da kalacak öğrencilerin Kapaklı Programının ilk ziyareti ise Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve İrfan Mandalı oldu. Önceki gün saat 14.30’da Kapaklı Belediyesi Meclis salonunda Kuzulu ve Mandalı’nın konuğu olan misafirlere Mandalı, Kapaklı ile ilgili bilgiler verdi.

DAHA KAPSAMLI PROJELERLE SIKINTILARI AŞACAĞIZ
Avrupa Birliği fonlarından faydalanan Yanıkağıl Ortaokulu’nu tebrik eden Mandalı, “Avrupa Birliği’ne bu tip projeler için Türkiye yeterli düzeyde katkıda bulunuyor ancak bunun Ülkeye katkısı azdır. Bunun başlıca sebeplerinden biri profesyonel projelerin hazırlanmamasıdır. Sanırım daha kapsamlı projelerle bu sıkıntıyı aşacağız. Kapaklı Avrupa Birliği sınırına 150 Kilometre uzaklıkta. Aynı zamanda Karadeniz ve Marmara Deniz’ine 35 Kilometre, Ege Deniz’ine ise 60 Kilometre uzaklıkta olan bir ilçe. Kapaklı yeni ilçe statüsü kazanmış ve 3 bin kişilik nüfus olduğu dönemde yani 1986 yılında belediyesi kurulmuş bir ilçedir” dedi.

AVRUPA İLE İLETİŞİM KURMUŞ BİR MİLLETİZ
Kapaklı’nın yıllara göre göç alım oranının sürekli arttığını belirten Mandalı, ”Şu anda 100 bin nüfusumuz var ve bu nüfus her yıl en az yüzde 15 artıyor. Nüfus artışının başlıca sebebi ise sanayidir. Burada Türkiye’de ve Dünya’da hatırı sayılır firmaların üretim tesisleri bulunuyor. Avrupa’daki Türk algısı bağnaz, peçeli olarak anılıyor ve bu durum bizim için büyük bir haksızlıktır. Böyle bir algılamanın yanlış olduğunu hepiniz burada gördünüz. Biz Cumhuriyet’in kurulduğu günden bu yana Avrupa ile her zaman iletişim kurmuş bir milletiz” diye konuştu.

SİZLERİ AĞIRLAMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYDUM
Kapaklı’nın yeni bir ilçe olduğunun altını çizerek İrfan Mandalı’nın ardından söz alan Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, ”Ben de Kapaklı’nın ilk Kaymakamıyım. Geçtiğimiz aylarda göreve başladım. Sizleri Kapaklı’da ve Yanıkağıl köyünde ağırlamaktan büyük gurur duyuyorum” açıklamasında bulundu.

BURADA OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ
Ziyarette son olarak konuşan Proje koordinatörü Annadora Riondino ise proje ile ilgili teknik bilgiler verirken asıl amacın yurtdışında ve Türkiye’de yaşayan öğrencilerin burada  yaşayan ülke halkının yaşama şeklinde gerçek bir şekilde ortak olması ve şahit olması olduğunu söyledi. Riondino,” buraya gelmeyi dört gözle bekledik. Buradaki hayatı, insanları merak ettik. Burada olduğumuz için çok mutluyuz” dedi. Konuşmaların ardından ise Kapaklı Belediyesi tarafından konuklara içerisinde Türk Bayrağı, şapka ve parfüm olan hediyeler takdim edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.