Yağmur imdadımıza yetişti

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak taban fiyatın açıklanmasından sonra geçtiğimiz hafta gelen yağmurların bölge çiftçisi için, karamsar tabloyu bir nebzede olsun olumluya çevirdiğini söyledi.

Yağmur imdadımıza yetişti
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
26 Mayıs 2021 Çarşamba 17:38

Toprak, bu defa önceki yıllardan farklı olarak taban fiyatın ve desteklemenin hasattan önce açıklanmasının çiftçinin borç yapılanması için önemli olduğunu belirterek, “Taban fiyatın ve desteklemenin açıklanması çiftçi için çok önemli. Borcumuzu, harcımızı şimdi ona göre hesaplayabileceğiz. Bilindiği gibi bu yıl çok kurak gitti. Beklediğimiz Nisan yağmurları olmadı. Neyse ki, geçtiğimiz hafta Allah yüzümüze güldü ve önemli bir yağış aldık. Bu sene açıklanan taban fiyat hem zamanlama olarak, hem de miktar olarak geçtiğimiz yıllardan çok iyi. Bunun üstüne yağmurun da gelmesi hem buğday, hem de ayçiçeği için çok iyi oldu. Yüzümüz güldü” dedi.
Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak,  yurdun diğer yerlerinde yağış olmamasıyla ilgili olarak ta “Hükümetin taban fiyatı açıklamasından sonra, Allah’ta yüzümüzü güldürdü, bölgemize yağmur tam zamanında geldi. Yoksa taban fiyat 5 lira bile açıklansa hiçbir anlamı yoktu. Şu an özellikle İç Anadolu Bölgesi kuraklıktan kırılıyor. Allah yardımcıları olsun. Onların halinden en iyi biz anlıyoruz. Devletin bu çiftçi kardeşlerimize yardım etmesi şart. Onların durumunu gördükçe, yağan yağmurlardan dolayı, doğru dürüst sevinemiyoruz” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.