Yanıkağıl içme suyu için ilk kazma vuruldu

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan ihale sonucunda Karaağaç su deposundan Yanıkağıl’a götürülecek 4 kilometrelik su şebeke hattı için ilk kazma vuruldu. 87 bin liraya mal olacak su şebeke hattı için Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeleri çalışmaları yerinde inceleyerek projenin tamamlanmasının ardından Yanıkağıl halkının su sorununun tamamen çözülüp rahata kavuşacaklarını ifade ettiler.

Yanıkağıl içme suyu için ilk kazma vuruldu
02 Ağustos 2013 Cuma 08:34

İKİ KERE İPTAL EDİLEN İHALE ÜÇÜNCÜDE ÇÖZÜME KAVUŞMUŞTU
Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Yanıkağıl’ın su sorunu ortadan kaldırılıyor. Kısa bir süre önce Kaymakam Ayhan Başkanlığı’nda toplanan birlik yönetimi, su şebek hattı ihalesini gerçekleştirmiş ve ihaleye üç firma katılmıştı. İki kez yapılan ancak gerekli şartlar sağlanamadığı için iptal edilen ihalenin üçüncüsünde ise Özhazar İnşaat, Özdenler Harfiyat ve Çebi İnşaat'ın teklif sunduğu ihalede iki firma evrak eksikliği nedeniyle elenmiş ve geri kalan Özdenler Harfiyat'ın teklifini değerlendiren İhale Komisyonu bu firmadan da ikinci teklif istemişti. İlk teklifi 95 bin 150 TL olan Özdenler Harfiyat ikinci teklifinde 87 bin TL'ye Yanıkağıl Köyü İçme Kuyusu işini alan firma olmuştu.
ŞEBEKE HATTI İLE SU SORUNU ORTADAN KALKIYOR
30 iş günü içinde tamamlanması planlanan su şebeke hattı için ilk kazma vuruldu. Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyeleri Hasan Karaca, Sami İkizler, Pınarça Köyü Muhtarı İlhami Özkan ve Yanıkağıl Köyü Muhtarı Yücel Başaran başlayan çalışmalar kapsamında Yanıkağıl’a giderek incelemelerde bulundular. Yanıkağıl halkının yaşadığı su sıkıntısına Çerkezköy, Kapaklı ve Karaağaç’tan taşıma su ile geçici çözüm bulunduğunu belirten Encümen üyeleri, su şebeke hattının tamamlanmasının ardından Yanıkağıl halkının su sorununun ortadan kalkacağını ifade ettiler.
ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Çalışmalar hakkında da bilgi veren Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyeleri, “ihalenin olumlu sonuçlanmasının ardından yüklenici firma Pazartesi günü ilk kepçeyi vurdu. Sabah 06.00’da başlayan çalışmalar kapsamında Yanıkağıl’ın girişinde bulunan köprü önünden başlayan kazı çalışması Karaağaç su deposuna kadar devam edecek. Özel İdare, boru hattı için yapılacak kazı işlerinin bir kısmına kendi araçları ile destek olacak. 1.5 metre derinliğinde kazılan çukura 160x6.2 mm’lik borular yerleştirilecek. 30 gün içinde tamamlanması hedeflenen çalışmaların yüklenici firma tarafından daha kısa sürede tamamlanacağı ifade edildi” açıklamasında bulundular.
SU TANKERLERİYLE SU TAŞINIYOR
Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyeleri yapılan çalışmaları yerinde inceledikleri esnada Çerkezköy Belediyesin ait su tankerinin Yanıkağıl’a su taşıması ve yaşanan sıkıntının ne denli büyük olduğu objektiflere yansıdı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından 4 bin 200 metrelik boru hattı ile Karaağaç su deposundan içme suyu alınacak ve Yanıkağıl halkı özlenen içme suyuna kavuşmuş olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.