Yasa gereği geri bırakılıyorlar

2012 yılı içinde Çerkezköy’de toplam 637 köpeğin tedavilerinin yapılarak kısırlaştırıldığı bilgisini veren Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri, köpeklerin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yeniden doğal ortama bırakıldığını da dile getirdi

Yasa gereği geri bırakılıyorlar
14 Ocak 2013 Pazartesi 08:25

Geçtiğimiz yaz ayında faaliyete geçen Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden alınan bilgide, 2012 yılı içinde 637 köpeğin tedavilerinin yapılarak kısırlaştırıldığı belirtildi.
TEDAVİNİN ARDINDAN KISIRLAŞTIRILDILAR
Barınak Yetkilileri, yıl içinde toplam 637 köpeğin sokak ve caddelerden toplanarak merkeze getirildiğini kaydederken, köpeklerin bakım ve tedavilerinin yapıldıktan sonra kısırlaştırıldığı belirtildi.
KANUN KAPSAMINDA GERİ BIRAKILIYORLAR
Köpeklerin bakım işlemlerinin tamamlanmasının ardından işaretlendiğini de hatırlatan yetkililer, köpeklerin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yeniden doğal ortama bırakıldığını dile getirerek, "Çerkezköy Belediyesi olarak ilçedeki başıboş hayvanları kısırlaştırıyor ve bakımını yapıyoruz. Ancak ilgili yasa gereği hayvanları tekrar geri bırakmak zorundayız" dediler.
Yetkililer, barınağa gelen ve bakıma ihtiyacı olan köpeklerin 15 gün süre ile müşahede altında tutulduğunu ve gerekli hastalıklarının tedavi edildiğini kaydederek, "Kuduz ve parazit hastalıklarına karşı önlem ve aşılar yapılıyor. Küpe takılıyor. Hayvanların tedavilerini tamamladıktan sonra da kısırlaştırıp yasa gereği tekrar geri bırakıyoruz" diye konuştu.
95 KÖPEK YENİ YUVASINDA
Yetkililer ayrıca, yıl içinde, tedavileri tamamlanan köpeklerden 95’inin de vatandaşlar tarafından sahiplendiğini de kaydederek, "Barınaktan hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlardan para ya da yem talep etmiyoruz. Burada gerçekten çok akıllı ve güzel hayvanlar var. Sadece kısırlaştırılmayan hayvanları veremiyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.