‘Yaşamlarını kolaylaştırmak ortak sorumluluğumuz’

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile birlikte TSD Çerkezköy Şubesini ziyaret etti. Sakatlar Derneğinin meslek hayatı boyunca görmediği güzelliklere imza attığını ifade eden Kaymakam Kubilay, “Dernek başkanı ve yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Hepimiz gücümüz ve imkanımız ölçüsünde engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak bir şeyler yapmak durumundayız. Engellilere sahip çıkmak ve sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

‘Yaşamlarını kolaylaştırmak ortak sorumluluğumuz’
05 Aralık 2014 Cuma 07:22

 SAKATLAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİLER

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesini ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Kaymakam Kubilay’a, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İsa Altay ve Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman eşlik etti.

MESLEK HAYATIMDA GÖRMEDİĞİM GÜZELLİKLERE İMZA ATTILAR

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, “Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy şubesinde bir kez daha bulunmaktan son derece mutluyuz. Bugün 3 Aralık Dünya engelliler günü birleşmiş milletler tarafından 1992 yılında dünya engelliler günü olarak kabul edilmesi engelli haklarına dikkat çekmesi bakımından son derece önemlidir. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy şubesi her sene birçok etkinliğe imza attı. Meslek hayatımızda görmediğimiz güzellikte etkinliklere imza atan şube başkanı ve yönetimini tebrik ediyorum” dedi.

YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRACAK BİR ŞEYLER YAPMAMIZ GEREKİYOR

Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin engellilere sunulan hizmetlerle doğrudan orantılı olduğunu ifade eden kaymakam Kubilay, “Hepimiz gücümüz ve imkanımız ölçüsünde engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak bir şeyler yapmak durumundayız. Engellilere sahip çıkmak ve sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının önemli göstergelerinden birisidir” diye konuştu.

SAKATLAR DERNEĞİ YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Metin Kubilay konuşmasının devamında Engelli vatandaşlarımızın sorunları ve sorunlarının çözümlerine yönelik olarak her şeyi devletten beklemenin mümkün olmadığını belirterek, “Devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın da bu konu da etkin rol üstlenmeleri son derece önemlidir. İlçemizde bu anlamda önemli gelişmeler olduğunu görüyoruz. Çerkezköy Belediyesinin katkılarıyla içinde bulunduğumuz engelli yaşam evini ilçemize kazandıran TSD Çerkezköy şube başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

AKTİF YAŞAM SÜRMELERİ EN DOĞAL HAKLARI

Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Özel eğitim okulumuz da var. Bu okulumuzu ilçemize kazandıran Müjgan ve Serkan Karagöz çiftimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımız için korumacı değil onlara fırsat eşitliği taşıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmalıyız. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar sosyal hayata daha da aktif yaşam sürmeleri en doğal hakları olan engelli vatandaşlarımızın, kaymakamlığımız olarak daima yanlarında ve desteklerinde olduğumuzu belirterek 3 Aralık dünya engelliler gününü bu konuda bilinç ve hassasiyetin daha da vesile olmasını temenni ediyorum”

HEYECANLARINA ORTAK OLACAĞIZ

Sakatlar Derneğinin dilekçe ile kendilerinden müzik ritim grubu hakkında destek istediklerini ifade eden Kaymakam Kubilay, “Kısa bir zaman önce dilekçe ile kaymakamlığımıza başvurarak müzik ritim grubu kurduklarını, müzik aletlerine ihtiyaçları olduklarını ifade etmişlerdi. Nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük ve kalkınma ajansının destekleriyle Mevlana ilkokulunda kurduğumuz müzik sınıfımız var. Yaklaşık 35 bin TL’lik bir kaynakla oluşturduk. Son derece güzel müzik aletlerimiz var. Sakatlar derneğimizin de kullanımına açılacak. Gerekirse Halk Eğitim Merkezimiz de bu konuyu desteklesin. Bu heyecana yardımcı olalım. Okulumuzda değerlendiriyorlar ve Sakatlar derneğimizin de hizmetine sunmaktan mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.